De I Amsterdam-discussie bereikt nieuw troosteloos compromis

Links college in Amsterdam, waarvan iedereen die op ze stemde verwachtte dat ze de ‘grote problemen’ zouden aanpakken, bereiken een nieuw dieptepunt.

‘I Amsterdam’ zou volgens GroenLinks staan voor individualisme en ‘het dikke ik’. Da’s natuurlijk de verkeerde boodschap dus moesten die letters weg! Na menig verontwaardigde reactie, allen samen te vatten in ‘zeur niet zo over deze onzin’, komt VVD-raadslid Eric van der Burg met de ultieme troosteloze poging om de discussie te sussen.

‘Laten we de letters beschilderen in de regenboogvlag,’ komt meneer mee aankakken! Zo heb je niet alleen het ‘dikke ik individualisme’ maar ook de ‘tolerantie’ waar de stad bekend om zou moeten staan. Vervolgens slaat hij GroenLinks met hun eigen woorden (uit 2017) om de oren en citeert:

“De iconische I amsterdamletters zijn niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld en worden vastgelegd door menig toerist. Dé ideale manier om de wereld, in het jaar waarin de Europride in Amsterdam wordt georganiseerd, te laten zien dat Amsterdam de LHBTQI-rechten hoog in het vaandel heeft staan.” ~ GroenLinks Amsterdam

Potverdorie meneer Van der Burg, daar heb je ze toch mooi even tuk! Lekker staaltje politiek bedrijven en mensen nader tot elkaar weten te krijgen met deze briljante manoeuvre! Wel jammer dat het alsnog over totale onzin gaat waar niemand ook maar iets mee opschiet en niet anders te classificeren is dan ‘symboolpolitiek’. Ach ja, een holle overwinning is óók een overwinning! Lekker bezig Amsterdam…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Seneca

  jammer dat Amsterdam de ‘hoofdstad’ van ons land is. het kan beter het afvalputje van ons land genoemd worden, gezien het gedachtegoed der ‘bestuurders’ en het ergste is dat de Amsterdammer, die ervoor heeft gezorgd dat dit tuig, die het in deze stad, het voor het zeggen hebben, hen heeft gekozen. men merkt dat het LHTB gebeuren en de tolerantie en de multiculturele omgeving erg bewustzijns vernauwend werkt en het resultaat is inteelt, stupiditeit en een houding van: wij doen telkens hetzelfde maar hopen telkens op een ander resultaat. zie de door Einstein genoemde waanzin die door Amsterdam, haar bestuur en bewoners wordt gepersonifieerd.

  1. Fortiori

   @Seneca, dat was een hele dikke vanchtend collega !

   1. Fortiori

    vanochtend

 2. Fortiori

  De kleuren van de regenboog is een goed idee. Ook voor de Pieten, in een keer van de soesa af.

  1. Vliegenvanger

   Hou nou eens op over die pieten discussie. Ik baal er van dat er steeds weer personen zijn die pieten kwestie opnieuw aanwakkeren.

 3. victus

  Echte Amsterdammers zijn toffe en vriendelijke mensen. Toch hebben ze in meervoud gestemd om dit beleid geserveerd te krijgen.

  1. Baaz

   Echte Amsterdammers wonen volgens mij niet meer in Amsterdam.

  2. Ernst Quispel

   Zeker, en het is de democratische plicht van het Stadsbestuur om dat te realiseren.

   1. Baaz

    “democratische plicht”

    Er zijn wel meer termen die de lading niet dekken.

 4. Top

  Ik vind het allemaal niet zo ‘lief’. Bestuurders die jokken, papieren kwijt of toch niet. Enz,enz. Het meest aansprekende van Amsterdam, vind ik altijd dat blauwe bord ‘Rotterdam nog 80 kilometer’.

 5. Onno

  Amsterdam is een merknaam. Wereldbekend met Ajax, Rembrandt, Johan Cruijff, Keetje Tippel enz. Er is meer te beleven dan in Stroe als hoofdstad.

  1. Baaz

   Stroe op Wieringen, wat dacht je daar van? Overigens kan dat laatste ook aan elkaar… 😛

   1. Onno

    Niets tegenin te brengen @Baaz. Hij is goed!. Onno 🙂

 6. sjun

  Opmerkelijk dat hij de regenboog, symbool van een belofte aan de Joden en via hen aan de Christenen voor dit doel wil kapen. Alsof er helemaal geen zondvloed op komst zou zijn bij ongewijzigd beleid.

 7. Gerlos

  Amsterdam verlaagd zich met deze linkse bestuurders met zinloze boodschappen die nergens op slaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.