De I Amsterdam-discussie bereikt nieuw troosteloos compromis

Geen categorieokt 27 2018, 11:00
Links college in Amsterdam, waarvan iedereen die op ze stemde verwachtte dat ze de 'grote problemen' zouden aanpakken, bereiken een nieuw dieptepunt.
'I Amsterdam' zou volgens GroenLinks staan voor individualisme en 'het dikke ik'. Da's natuurlijk de verkeerde boodschap dus moesten die letters weg! Na menig verontwaardigde reactie, allen samen te vatten in 'zeur niet zo over deze onzin', komt VVD-raadslid Eric van der Burg met de ultieme troosteloze poging om de discussie te sussen.
'Laten we de letters beschilderen in de regenboogvlag,' komt meneer mee aankakken! Zo heb je niet alleen het 'dikke ik individualisme' maar ook de 'tolerantie' waar de stad bekend om zou moeten staan. Vervolgens slaat hij GroenLinks met hun eigen woorden (uit 2017) om de oren en citeert:

"De iconische I amsterdamletters zijn niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld en worden vastgelegd door menig toerist. Dé ideale manier om de wereld, in het jaar waarin de Europride in Amsterdam wordt georganiseerd, te laten zien dat Amsterdam de LHBTQI-rechten hoog in het vaandel heeft staan." ~ GroenLinks Amsterdam

Potverdorie meneer Van der Burg, daar heb je ze toch mooi even tuk! Lekker staaltje politiek bedrijven en mensen nader tot elkaar weten te krijgen met deze briljante manoeuvre! Wel jammer dat het alsnog over totale onzin gaat waar niemand ook maar iets mee opschiet en niet anders te classificeren is dan 'symboolpolitiek'. Ach ja, een holle overwinning is óók een overwinning! Lekker bezig Amsterdam...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten