Ultieme hulp aan vluchtelingen: Amsterdammers gaan ze leren haren te knippen voor 'eigenwaarde'

Geen categorieokt 27 2018, 12:00
De gedachtegang is werkelijk even belachelijk als fascinerend. Vluchtelingen leren haren te knippen in een vluchtelingenkamp voor hun 'eigenwaarde'. Dat is vast iets waar ze op zitten te wachten. De Amsterdammers van 'kapperscollectief Barber Society', pretentieuzer kan het haast niet, meent een waardevolle bijdrage te kunnen leven.
Eerlijk waar, hoe kríjg je het voor elkaar? Initiatieven om vluchtelingen te leren metselen, bedrading of waterleidingen aan te laten leggen of hele huizen te laten bouwen zou ik direct steunen. Ze kunnen daarmee snel een bijdrage leveren aan hun eigen land wanneer ze naar een veilige situatie terug kunnen keren. Zullen ze je nog dankbaar voor zijn ook, maar een crashcourse haren knippen zodat je eigenwaarde stijgt terwijl je nog steeds in dat rot kamp zit? Hou toch op.
Het uiteindelijke idee is dus om een zeecontainer naar het eiland Lesbos te verschepen en daar een nood-barbershop in te richten want, zo redeneren ze:

"Veel vluchtelingen zijn het gevoel van eigenwaarde namelijk kwijtgeraakt. Kappers en barbiers weten maar al te goed wat een ander kapsel met iemand kan doen en dat gevoel gaat vaak verder dan alleen een andere coupe, bovendien zijn deze trainingen voor hen heel zinvol omdat ze daar later profijt van kunnen hebben bij het vinden van werk." ~ The Barber Society

Juist ja, we krijgen er dus uiteindelijk een heel stel gratis opgeleide kappers bij, óf het totaal overhoop geschoten Syrië wordt straks weer bevolkt door strak getrimde hipster-Syriërs met zo'n knotje. Hun huis ligt dan nog steeds aan gort maar in ieder geval hebben ze weer een stukje eigenwaarde dankzij The Barber Society. Ze zullen jullie inzet nooit vergeten. Wanneer er over een paar jaar in Syrië iemand roept om een coup, trekt men de schaar en tondeuse. Assad zal beven van angst...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten