Domheid van Russische hackers legt netwerk van 300 spionnen bloot

Het is te lachwekkend voor woorden. De Russische hackers en spionnen zijn zulke prutsers, dat een heel netwerk van Russische spionnen is blootgelegd door het paspoort van één. Het is zo onprofessioneel, dat je jezelf bijna kan afvragen of het wel van de Russische overheid kan zijn. Een wereldmacht met zulke belabberde spionnen? Wil het land gepakt worden? Je zou het bijna denken.

ngelse media ontdekten dat op naam van Aleksei Morenets, een van de opgepakte hackers, een Lada stond geregistreerd in Moskou. Op hetzelfde adres zijn nog eens 305 auto’s ingeschreven, die zijn gelinkt aan de bestuurders. Met de vondst van één paspoort is bijna de hele hackersgroep 26165 van de Russische geheime dienst GROe onthuld.

Volgens websites The Insider en Bellingcat hebben alle 305 mensen die geregistreerd staan op het adres hun paspoortinformatie en telefoonnummers gegeven. Aleksei Morenets is ook nog te vinden op een Russische datingsite.

Het is een blamage voor de Russen. Poetin zal vast verre van blij zijn. De hele wereld weet nu de waarheid en het enige wat de Russen kunnen doen, is open kaart spelen. Door het blijven ontkennen wordt het alleen maar triester. Hoe kan dit? Het mist opwerpen zorgt voor verwarring en een gevoel van absurditeit. De Russen ontkennen de realiteit, zelfs als het in hun eigen gezicht wordt gedrukt.

Beschamend, werkelijk beschamend. Play it rough, but play it fair. Geef je verlies toe als het overduidelijk blootgeeft. Anders maak je alleen nog maar meer vijanden als land. Misschien waant Poetin zich zo machtig, dat alles is geoorloofd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ik maak me weinig zorgen over de Russen.
  Ik maak me daarentegen ernstig zorgen over de huidige regering en hun Fake News MSM

  “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear”

  Marcus Tullius Cicero

 2. Guus Geluk

  De Russen staan pijnlijk voor lul. Maar goed, ze hebben het er ook naar gemaakt.

  1. DutchDropveter

   Zeg Guus Lenin had een hele mooie uitspraak: Usefull Idiots.

   Verder kan ik alleen maar zeggen: Wat is het belang om dit vrij te geven? Het is niet logisch? je zou deze 300 mensen gewoon in de gaten kunnen houden en ze opheteredaad betrappen of juist in kaart brengen waar de interesses liggen om ze juist op een vals spoor te zetten.

   Nee ipv daarvan wordt de media gebruikt (meerdere malen per dag zie NOS) je kunt er een hoop van vinden maar ik ben niet zo beïnvloedbaar en ik wil graag meer context hebben.

   Bijv. welke hacker zoals ze worden genoemd werken met een laptop die ze continu gebruiken? waardoor eerdere locaties zichtbaar zijn? ander voorbeeld welke hacker logt er in op een openbaar netwerk zonder tussen station? WIE!?

   Daarnaast hallo het is 2018 als je wil inbreken in het OWSP dan hebben we daar het internet voor of infecteren een laptop die daar op het netwerk kan.

   Dit is allemaal VEEL te doorzichtig. Maar goed u hebt uw mening klaar chapeau!

 3. sjun

  Mij lijkt het een handig opzetje dat de waakzaamheid laat verslappen en afleidt van daadwerkelijke datadiefstal.

 4. netniet

  Ontkennen uiteraard, wat moet men dan ? Toegeven en sorry zeggen ? De hele anti-Rusland hetze, gevoerd door Den Haag en Brussel, kon Nederland nog wel eens duur komen te staan.

  Spionage is geen alleenrecht van Rusland maar het is wel het enige land, dat actief geopenbaard wordt als er activiteiten worden opgemerkt en dat is hypocriet en zorgelijk bovendien.

 5. Ni28

  Il heb laatst nog geschreven dat men niet moet denken dat de Russische strijdkrachten helemaal niets mankeren. Nu zie je dat bij hun inlichtingen diensten zoals het op dit moment lijkt. Maar mischien is intussen meer gaande. Je kunt ze toch beter niet onderschatten.

 6. Crassus

  Heeft u ze gezien, die goochemerds, gewoon een paar sportvissers die in de hofvijver wilden vissen. En wij worden verondersteld die Russen serieus te nemen. Het verstand daar loopt achteruit met reuzenpassen.

 7. struisvogelpolitiek

  305 “spionnen”??? Die gaan voor 10 jaar naar Siberië. Mogen ze daar stenen kapot slaan. 🙂

  1. Guus Geluk

   🙂

 8. Onno

  Er loopt in ons land nog iemand rond te paraderen met een vriendschapsspeldje, Rusland Nederland… persoonlijk gekregen van een onderknuppel in het Kremlin. Mooi toch?

  1. sjun

   Het blijft natuurlijk verstandig om handelscontacten te onderhouden die zeer positief uitwerken voor de werkgelegenheid in de groente, fruit en bollenteelt. Behalve ter bestendiging en groei van werkgelegenheid kan Rusland ook nog eens van betekenis zijn voor de koopkracht van duizenden Nederlanders die dankzij de mogelijkheid tot aanvoer van Russisch gas meer vrij besteedbaar inkomen kunnen behouden in plaats van een aanzienlijk deel van hun inkomen te moeten spenderen aan oplopende rekeningen van idealisten die zichzelf behoorlijk laten betalen. Maar om een of andere reden vinden we hiervan nauwelijks iets in de mainstream media. Kennelijk komt het de lobbyisten in Brussel en hun politieke stromensen met bondgenootjes bij de Nederlandse massamedia slecht uit als zulk maatschappelijk en economisch bewustzijn onder de bevolking groeit.

   1. Onno

    Maaar vanwege onze handel behoeven wij nog niet te accepteren dat men tot in de slaapkamer komt rondneuzen.

  2. Ernst Quispel

   Zelfs de Putinvriend Wilders erkende dat de MIVD hier heel goed optrad tegen illegale spionnen

   1. DutchDropveter

    Dat heet te weinig kennis hebben van de feiten een je verkeerd laten voorlichten. Er klopt zoveel niet aan dit hele verhaal.

    Kijk eens naar het email adres dat de gebruiken met het domein ojpoipoi.nl na vooruit misschien is het een typo en moet het .ru zijn beide domeinnamen zijn nooit geregistreerd geweest.

    https://www.nic.ru/en/whois/?searchWord=ojpoipoi.ru
    of via https://www.sidn.nl

 9. fusilier

  Heel vreemd dat alles zo overvloedig bekent gemaakt word ,door onze speurneuzen.En gewoon die jongens laten lopen enkele reis naar Rusland.

 10. J.Rademaker

  De beveiliging is zo slecht dat ze het B team stuurden.

 11. Nuts

  Quote “Het is zo onprofessioneel, dat je jezelf bijna kan afvragen of het wel van de Russische overheid kan zijn.”

  Zolang wij maar denken dat de Russen slecht zijn en wij de EU nodig hebben.

  1. Guus Geluk

   In wezen hebben we de EU ook nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.