EU eist dat Polen de pensioenwijziging van rechters ongedaan maakt

Terwijl in Nederland een meerderheid in de Tweede Kamer uw pensioen onder technocratisch Europees toezicht plaatst, krijgt Polen de wind van voren omdat zij de pensioenleeftijd van rechters heeft verlaagd. Het probleem is niet even duidelijk maar zou gaan om abstracte concepten zoals ‘rechtsstaat’, ‘democratie’ en ‘principes’. Dat zijn concepten waar ik beter niet met u over kan spreken, volgens het D66 twitteraccount. Zonder verder een goede verklaring te geven wat de precieze problemen zijn mengt het Europees Hof zich in de zaak en verklaart dat Polen de maatregel terug moet draaien. 

Wat gebeurt er als er rechters met pensioen gaan? Dan worden nieuwe rechters aangesteld. De in Polen aangestelde rechters zijn niet diegenen die Brussel graag ziet. En daarom is het tijd voor actie, tenminste als het aan Brussel ligt. Volgens de Europese Commissie voldoet Polen niet aan de principes van de Europese Unie en dus moet er onderzoek worden gedaan. Wat is het effect van het verzoek tot op heden? Dat effect is niet waarneembaar. Sterker nog, Duda handelt de zaak gewoon af en laat daarmee zien dat de EU hem gestolen kan worden.

Dat is niet handig van de EU, want het gaat allerminst soepel voor de technocraten in Brussel. Ten eerste zit de EU met een enorm financieel-economisch probleem waarbij hervormingen effectief gezien geen impact hadden. De kunstmatig lage rentestanden bieden korte termijn winst, maar daar kleven daar negatieve kanten aan. Ieder voordeel heeft zo z’n nadeel, aldus Cruijff. De divergentie in economische groei en algeheel welvaartspijl tussen de noordelijke, zuidelijke en oostelijke landen verschilt sterk. Vooral Spanje, Griekenland en Italië hebben nog steeds te kampen met problemen. De euromunt heeft deze economieën in een wurggreep gehouden. Beter was het geweest voor ons allemaal als Griekenland uit de euro was gestapt. Maar, het politieke kwam voor de mens.

Naast de financiële problemen is de EU ook intens verdeeld en wordt een bevolkingsgroep ‘de populisten’ gedemoniseerd door de bestuurlijke elite. Dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. De verdeeldheid kent zijn ultieme crescendo in de Brexit, waar niet alleen politieke visies, maar zelfs generaties tegenover elkaar staan. De interne verdeeldheid wordt met name gevoed door het bovenstaande economische component en de demografische adrenalineshots die Brussel injecteert. Met honderdduizenden komen ze tegelijk, en de burger is oprecht bezorgd en angstig om het feit dat de Europese staten hun primaire kerntaak niet goed uitvoeren: veiligheid.

Terwijl dat dus alles gaande is wordt Polen op de vingers getikt. Dat kan natuurlijk niet los gezien worden van het lostrekken van de Visigrad-landen van de EU door het Verenigd Koninkrijk en de VS. Het leuke is dat Brussel nog steeds stoer praat, maar tegelijkertijd verkeerde keuzes maakt. Dat proces is al gaande, maar het duurt nog voordat de toekomst de pandafhankelijkheid van de gemaakte keuzes zal tonen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. droef

  De Eu eist, en laten Polen, Hongarije en de andere Visegrad landen nu eens volkomen schijt hebben aan die EU nazi’s in Brussel, en helaas doen onze ‘bestuurders’ volkomen slaafs wat dat ongedierte wil.

  1. Ernst Quispel

   Ze hebben inderdaad lak aan de waardengemeenschap van de EU en loodsen hun landen richting fascisme en racisme. Deze landen horen niet thuis in de EU.

   1. Aytas

    Ondertussen profiteren ze erg van Europa geld.

    1. Ernst Quispel

     Ja, met name schurken als Orban verrijken zich persoonlijk met EU-geld.

     1. Stanly2000

      Natuurlijk kan Ernst dit onderbouwen?

     2. droef

      En Frans Timmermans, de volgevreten plofkop profiteert niet van dat geld met zijn extravagante salaris?

     3. Roughwood

      Bewijsvoering Quisling?

     4. Baaz

      “Bewijsvoering Quisling?”

      Hehehe, wel neer plempen maar verder nulkommanul.

   2. droef

    Die waardengemeenschap mogen zij van mij houden als dit behelst dat je land wordt ingenomen door hordes islamieten en Afrikaanse barbaren.

    1. Ernst Quispel

     Als je je zo over medemensen spreekt pas je inderdaad niet in die waardengemeenschap.

     1. droef

      Ik beschouw hen niet als medemensen doch als uitschot!

     2. Ernst Quispel

      @Droef,

      Dat bedoelde ik inderdaad, dank voor de onderbouwing van mijn stelling.

     3. Roughwood

      Definieer waardengemeenschap Quisling.

     4. Ernst Quispel

      Roughwood, een waardengemeenschap is in dit verband een gemeenschap van landen die zich conformeren aan de beginselen van rechtsstaat en democratie, zoals die globaal in onze eigen grondwet zijn verwoord.

      Het is evident dat landen als Polen en Hongarije bezig zijn daar afstand van te nemen.

     5. Guus Geluk

      Waar denkt u dat leegstaande voetbalstadions en treinstationnetjes van worden gefinancierd, Roughwood?

     6. Roughwood

      Pure speculatie Guus, zou zomaar eens nepnieuws kunnen zijn. Vindt Karin niet goed!

     7. Guus Geluk

      Geef maar toe: Hongarije wordt geleid door een Fidesz-kartel dat zichzelf verrijkt, de baantjes verdeelt, met geld smijt, en vuistdiep in de rechtsstaat en media is geworteld. De EU liet alles maar toe, totdat een MEP het niet meer pikte. Een massale lastercampagne in het Fidesz-mediakartel was het gevolg.

     8. IJscoman

      Gek is dat Guus. Ik lees hele andere berichten over Hongarije dan die hetze-artikelen uit de MSM.

      Vanochtend werd bijvoorbeeld luidkeels geschreeuwd (door Aytas en Quispel o.a.) dat Hongarije en Orban sterk antisemitisch zijn.

      Ter illustratie dat dit een leugen is plaatste ik een stuk tekst dat het tegendeel bewijst, recent geschreven door een Joodse vrouw die op een internationaal congres in Boedapest was geweest inzake antisemitisme etc.

      Ondanks dat ik later bij Quispel aandrong op een reactie, heb ik niets meer van hem vernomen. Zo draait links: alle leugens uit de MSM voor zoete koek aannemend, maar als er een tegengeluid komt niet thuis geven. Zwak, zeer zwak.

     9. Ernst Quispel

      IJscoman zal toch niet willen ontkennen dat Hongarije een zwarte geschiedenis en actualiteit heeft van antisemitisme?

      Linken is hier een probleem geworden maar als hij even op deze termen googelt wordt hij snel uit de droom geholpen.

     10. Guus Geluk

      Bedoelt u de hetzerige artikelen uit het Hongaarse mediakartel, IJscoman? Dat is inderdaad andere koek.

      Oer antisemitisme vecht u met Q en A maar uit.

     11. Roughwood

      EQ: De waardengemeenschap EU waar u op doelt begint zich echter steeds minder te conformeren aan beginselen van rechtstaat en democratie van haar lidstaten. De machtsbeluste EU is 24/7 bezig om haar bevoegdheden uit te breiden en daardoor soevereiniteit van de lidstaten meer en meer in te perken. En reageert nogal dictatoriaal en overspannen wanneer er lidstaten zijn die dit niet kritiekloos pikken en derhalve niet naar de pijpen van Brussel dansen. Hetgeen weinig democratisch valt te noemen…

     12. IJscoman

      Quispel, ik plaats hier nogmaals een stuk tekst van de hand van Brigitte Wielhesen die onlangs in Boedapest op een internationaal congres was om te spreken over politiek extremisme, nationalisme en antisemitisme:

      “Een politicus zoals Orbán die het ideaal van een Groot-Hongarije een stukje dichterbij weet te brengen, kan rekenen op grote populariteit. De vraag is echter of hij appelleert aan diepgewortelde antisemitische gevoelens. Orbán voert een zero­tolerancebeleid ten aanzien van antisemitisme. Zijn regering zorgde ervoor dat het ontkennen van de Holocaust strafbaar werd, stelde Holocaust-­educatie verplicht, en richtte een programma op om synagogen en Joodse begraafplaatsen te renoveren. Het Joodse district in Boedapest kent een heropleving van de Joodse cultuur en verwelkomt een golf van nieuwe en gerenoveerde kosjere restaurants en eetgelegenheden. Ook heeft de Joodse gemeenschap tientallen synagogen, een volledig Joods onderwijssysteem van kleuterschool tot universiteit en een jaarlijks Joods cultureel festival, Judafest, dat een van de populairste evenementen in Boedapest is. In tegenstelling tot andere West-Europese landen vertrekken nauwelijks Joden uit Hongarije.”

      Het hele artikel (dat dwars ingaat tegen wat jij dagelijks hier op DDS over Orban spuit) is integraal na te lezen op jonet.nl/orban.

     13. Baaz

      “Ondanks dat ik later bij Quispel aandrong op een reactie, heb ik niets meer van hem vernomen.”

      Nee natuurlijk niet. Meneer Quispel drijft op het dagelijks neer plempen van kletskoek en vragen gaat hij uit de weg. Als het hem te heet wordt onder de hoeven dan gaat hij je ‘negeren’ 😉

     14. Ernst Quispel

      IJscoman laat zich door Orban om de tuin leiden in zijn crypto-antisemitisme.

      https://www.haaretz.com/world-news/europe/.premium-orban-is-a-clever-anti-semite-corbyn-is-a-stupid-one-1.6292393

   3. IJscoman

    Hoe vaak heb jij vandaag al de termen ‘fascisme en racisme’ gebruikt Quispel? Je begrijpt toch zelf ook wel dat die uit jouw mond gedevalueerd zijn tot nul.

   4. Meester Kong

    @Droef PVV aanhanger ?
    Vier PVV’ers vullen hun zakken als leden van het EP.
    Ze zijn tegen de EU maar willen het geld maar wat graag.

   5. Seneca

    ik vraag mij af waarom Brussel zich bemoeit met het pensioen van de – Europese – burger. de gemiddelde Nederlander lijdt onder het juk van Brussel met name de gepensioneerden.

 2. Ernst Quispel

  Teunis lijkt niet te doorgronden waarom de Poolse Regering de pensioenleeftijd van rechters verlaagt.

  Ik zal het hem uitleggen: men hoopt zo van veel rechters af te komen waarna men nieuwe rechter op politieke basis kan benoemen. Dat is puur fascisme.

  1. Teunis Dokter

   Wat is fascisme? Dat is wel een abstract concept, heeft u ervaring met het concept?

   1. Ernst Quispel

    De wedervraag van Teunis kan niet verbloemen dat hij kennelijk niet doorgrondt wat de motieven van de Poolse regering zijn om de pensioenleeftijd van rechters ineens te willen verlagen.

    1. Teunis Dokter

     Inderdaad. Ik pretendeer niet de motieven van de Poolse regering te kennen, dat heeft u goed gezien.

     1. Guus Geluk

      Het feit is dat er in Polen en Hongarije enkele kernwaarden onder druk staan, Teunis, zoals de onafhankelijkheid van de rechters en media, en de democratie. Het excuus van het Sovjet-trauma gaat niet op, omdat Polen en Hongarije zélf akkoord zijn gegaan met de “huisregelementen” van de EU. Nu schoppen ze tegen de waarden die zij zelf omarmden.

     2. Ernst Quispel

      Toch wel een vraag om je eens te stellen, Teunis.

      Ik gaf een duiding, zou hij die kunnen herkennen?

  2. Stanly2000

   Erfnst de oude nu met pensioengegane rechters waren nog aangesteld door de communisten, niet erg democraties.

   1. Ernst Quispel

    Als dit het motief voor de maatregel is, Stanly, had men dat in dier voege moeten beargumenteren. Dat deed men niet, wellicht ook omdat het politieke motief om in een trias politica politiek inhoudelijk greep te willen krijgen op de rechterlijke macht dan ook manifest was geworden.

    1. Stanly2000

     Goh, zijn die Polen helemaal vergeten om Ernst in te lichten en om toestemming te vragen.

     1. Baaz

      Ja voor meneer Quispel is het altijd even slikken dat er landen zijn die graag zelf bepalen hoe en wat ze doen. Lastig als je in een land leeft waar de Regering als een knipmes buigt voor Juncker c.s.

 3. Aytas

  Blij dat de eu toezicht op de pensioenen houdt. Als 1 van de populisten aan de macht komt verdwijnt het. Het baudet landgoed of de Marijnissen Mansion.

  Een land die op de wijze rechters vervangt zoals Polen heeft gedaan kan daar geen zuivere bedoelingen mee hebben.

  1. toetssteen

   @Aytas
   Uhuh, levert u uw wallet, betaalpas enz. aub in, want die Sovjet Brusselaars kunnen daar veel beter op passen……

   1. Aytas

    Je praat onzin. Ik verdien mijn eigen geld, niet via een verkapt omslagstelsel waarbij de rekening bij de jeugd wordt gelegd.

    1. sonar

     Aytas je heb totaal geen verstand van zake aangaande de pensioenen,als het ingelegde geld behoort aan de werknemers en oud werknemers en van niemand anders .
     De EU heeft totaal geen zeggenschap daarover,het enigste wat zij willen is stelen.
     De visegraad landen bepalen zelf wel hoe men dat regelt,en niet jullie Nitwitten die alleen blèren en gillen zonder enige inhoud.
     Men noemt zulke types leeghoofden en linkse meelopers.

     1. Aytas

      Ach uit jouw reactie blijkt waar de leeghoofdigheid zit. Laat mij dat potje eens zien dan? Het grootste deel van dat geld zit in investeringen, zonder nieuwe inleg gaat het kapot, wordt er niet aan de eisen voldaan. Nu direct met dat idiote pyramidespel stoppen, laat de jeugd vrij om voor zichzelf een pensioen te sparen. Iedere keer die omlegstels om voor de ouderen te zorgen, had je maar beter met je centen moeten omgaan.

    2. toetssteen

     @Aytas
     Ah, vandaar dat u uw tijd verdeelt onder de Jeaup/Powned en nu DDS en al waar ik zelf nooit kom.
     Poeh als ik al die vertikte tijd optel….., wanneer werkt u dan?

     1. Aytas

      En toch weet je het wat een hilarische reactie.

  2. IJscoman

   Aytas, je schijnt niet te begrijpen dat het om Nederlandse pensioenpotten gaat, die door Nederlanders bij elkaar zijn gespaard. Daar blijft de EU met zijn poten van af. Uitsluitend Nederlands toezicht is toegestaan. Anders worden daar morgen de Franse en Duitse pensioenen uit betaald.

   1. toetssteen

    @IJscoman
    Yep, dat dus.

   2. Stanly2000

    Waarschijnlijk heeft Aytas hier nog geen cent aan bijgedragen, Dus praten over andermans geld is heel makkelijk.

    1. Ernst Quispel

     Een triest staaltje ad hominem-argumentatie.

     1. toetssteen

      @EQ
      En uw argumentatie? Ik mis die in het geheel.

     2. Ernst Quispel

      Toetssteen, dit topic gaat over de pogingen die de extreem-rechtse regering van Polen doet om de rechterlijke macht onder haar politieke controle te brengen.

      Ik zag van jou nog geen enkele commentaar op dit punt. Je wauwelt maar wat in de rondte, zoals gebruikelijk.

     3. toetssteen

      @EQ
      Yep. Maar wie wenst er geitenpaadjes te bewandelen?

     4. Scaldis

      @ernst
      Ooit in Polen geweest? Enig idee hoe het daar gaat en hoe men denkt? In het geheel niet getuige je reacties.
      Je raakt kant noch wal met de onzin die je uitkraamt.

     5. IJscoman

      “Toetssteen, Aytas is een beschaafde inhoudelijke debater en u komt zelden verder dan schelden en tieren dan wel het plaatsen van zinledige en verwarde bijdragen. Ga uw mond spoelen en probeer het opnieuw.”
      —————————————————————————
      JIJ reageerde op Toets, die reageerde op Aytas. Je reageerde dus wel op de (deel)draad over de Nederlandse pensioenpotten.

      Het is opvallend dat je weer geheel terug bent gevallen in je oude gedrag: het trachten te sturen en beheersen van elke draad hier op DDS, inclusief het kapittelen van reaguurders die niet aan jouw eisen voldoen. Kap daarmee Quispel, het is strontvervelend.

     6. Ernst Quispel

      Ik ga niet in op je getrol, Ijscoman.
      Wat is je oordeel over de pogingen die de extreem-rechtse regering van Polen doet om de rechterlijke macht onder haar politieke controle te brengen?

    2. IJscoman

     En Quispel leidt de aandacht weer af van waar het in dit (deel)draadje om gaat: de door Aytas ingebrachte wartaal over de Nederlandse pensioenpotten. Zodra Quispel daarover geattaqueerd wordt gaat hij steigeren. Zwaktebod Ernst.

     1. Ernst Quispel

      Deze draad gaat niet over de Nederlandse pensionpotten, IJscoman.

   3. Aytas

    Ijscoman

    Liever dat dan de populist. Het lijkt me niet onvoorspelbaar dat het fvd aan de macht komt, veilig stellen wat je kunt.

    Verder moeten de pensioenen ernstig gekort worden. Het is een verkapt omslagstelsel. Wat bij als de door Trump veroorzaakte crisis hard toeslaat? De jeugd draait ervoor op. Hoe de verdeling van de korting moet zijn vechten de ouderen zelf maar uit, het lijkt mij oneerlijk dat het voor rekening van de lage pensioenen komt.

    1. Stanly2000

     Aytas je praat inderdaad als een puber en heb met je jeugdige leeftijd nog niets bijgedragen aan de samenleving. Verder als wat linkse kreten over neokolonialisme komt het niet.

     1. Aytas

      Ook weer onzin. Ik heb tenminste wat zinnig te zeggen over het heffingstelsel omdat ik het wel begrijp net als handel waar neo kolonialisme een grote rol in speelt.

      Ik kom verder dan: van ons belastinggeld, ze komen profiteren, het is allemaal de schuld van links, baudet zegt het, wilders zegt het.

      Ik zorg ervoor dat mensen werk hebben, door te handelen en dat gaat om meer als 20 mensen en ik geef wat om die mensen, ik vraag naar hun persoonlijk leven, als 1 een ziek kind heeft mogen ze thuis blijven en ik zeik dan niet over vrije dagen als het een keer voorkomt dat oppas regelen niet lukt. Ik hang bij ziekte niet aan de telefoon, hooguit om interesse te tonen. Ik luister naar hun inbreng als het op het werk aankomt. Mijn werkgever is zeer tevreden hoe ik zijn bedrijven leiding geef.

      Ik vind het Nederlandse herverdelingsstelsel gestoord. Ouderen moeten de rekening niet doorschuiven, de enorme private schuldenlast is geen wonder. Sparen en beseffen dat als je een simpel baantje hebt je niet alles kunt veroorloven is verdomd normaal. Een verwend egoïstich volkje heeft de huidige oudere voortgebracht zelfs opvoeden en waarden en normen bijbrengen is ze niet gelukt. Mensen die het echt veel minder hebben laten ze met plezier verzuipen in de middellandse zee. Echt indrukwekkend. Die wilders baudet en marijnissen is iets om je de ogen uit je kop te schamen. Ja ik ben jong en gelukkig opgevoed door ouders die me altijd hebben geleerd om anderen te denken en voor mezelf te zorgen en m’n moeder is zo’n moslima, je weet wel het ergste wat er op deze wereld rondloopt. De gemiddelde reageerder hier kan zoveel van haar leren over naastenliefde.

     2. IJscoman

      Aytas, ik doe oprecht mijn uiterst best om je te begrijpen. Maar ook na drie keer je woorden gelezen te hebben kan ik niet anders dan tot de slotsom komen dat je onsamenhangende wartaal schrijft.

      Je hebt het steeds over het heffingsstelsel en herverdelingsstelsel, maar wat je daar nu precies mee bedoelt blijft duister.

      Als jonkie kun je wel kleppen dat ouderen de rekening niet moeten doorschuiven, maar jij als aanstormende jongere oudere heeft nog helemaal niets ingebracht. Ouderen hebben hun hele leven pensioen gespaard, de omslag AOW-premie betaald en hun huis afgelost. Als jij daar nu ook eens mee begon.

     3. toetssteen

      @Aytas
      A.u.b., hou op met dat inhoudsloze geblaat! Wat u zegt is wel zulk een gillende kolder dat ik u niet serieus neem.
      U als werkgever, moewah!!!!

     4. Ernst Quispel

      Toetssteen, Aytas is een beschaafde inhoudelijke debater en u komt zelden verder dan schelden en tieren dan wel het plaatsen van zinledige en verwarde bijdragen.

      Ga uw mond spoelen en probeer het opnieuw.

     5. IJscoman

      Ernst, het is opvallend dat je zelden of nooit deelneemt aan de door Aytas aangezwengelde discussies, maar wel altijd de reaguurders daarop aanvalt.

      Als je niet meedoet, onthoud je dan ook van geblaat.

     6. Baaz

      “Mijn werkgever is zeer tevreden hoe ik zijn bedrijven leiding geef…”

      Wow wat geweldig, super, prachtig, joppietoppie, mega, woepie! En wat fijn dat je moeder een moslima is, ook als zo geweldig. Nou wat ben jij geweldig! Petje af hoor.

    2. Aytas

     Baaz ijscoman toetssteen

     Wat is jullie bijdrage aan de maatschappij?

    3. robroy

     Ik mag toch hopen dat jij je pensioen niet haalt azijn zeiker

 4. Guus Geluk

  Deheer Dokter legt verbanden die ik niet kan volgen. Waaruit zou bijvoorbeeld blijk dat Brussel de in Polen benoemde rechters niet aanstaat? En hoe zouden de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de Visegrad “lostrekken” van de EU? De Visegrad is juist binnen de EU actief bezig met anti-migratie-coalities en het Verenigd Koninkrijk heeft geen positie om iemand “los te trekken”. De VS deed wel pogingen het Verenigd Koninkrijk los te trekken.

  En wat betreft de interne verdeeldheid: die was er al toen de eerste Europese samenwerking werd opgericht. In een verband met meer dan twintig staten is interne verdeeldheid, hetzij over migratie, hetzij anderszins, nooit ver weg. Het gaat erom dat de EU zich niettemin in crisissituaties eensgezind weet op te stellen.

  1. Stanly2000

   Guus prachtig verhaal maar ik zie de Eu nog niet eensgezind optreden en zeker niet door optreden Verhofstadt, Timmermans, Juncker cs.

 5. Pescador

  De hele EU is een uit de hand gelopen grap, de eu gaat ten onder aan de wil om een soort amerika te worden noren en grieken gaan niet samen, alleneen een goed handels verdrach was al genoeg geweest om het hele europa beter te doen functioneren.

  1. Baaz

   Wat wel fijn is voor de machthebbers zijn het schier onmetelijke aantal belastingbetalers, die kunnen de hobby’s van de leiders en werkgevers mooi betalen.

 6. Meester Kong

  Haha Teunis Dokter gaat weer persoonlijk reaguren ,als zo vaak.
  een zwakte bod!!!
  Ernst Q heeft in deze volkomen gelijk.

  1. Baaz

   “Ernst Q heeft in deze volkomen gelijk.”

   Natuurlijk Kong, dat weten we toch ook allemaal? Hehehe, wel neer plempen maar verder nulkommanul.

 7. HEM

  Een Roermondse Rechter (v) heeft het gepresteerd de meinedige verklaringen in het proces-verbaal van de Politie, te gebruiken om een roekeloze slaaprijder vrij te spreken.

  Hoewel iedereen weigert een onderzoek in te stellen, ben ik er van overtuigd dat de meinedige verklaringen van de Politie in het proces-verbaal terecht zijn gekomen i opdracht van deze Rechter.

  Naar aanleiding van de rede van de president van de Hoge Raad, waarin de Polen de maat
  werd genomen, heb ik hem geschreven over deze kwestie. Opdat hij eerst zijn eigen winkeltje zou zuiveren van deze smet, alvorens anderen te bekritiseren.

  Nou, daar had hij geen zin in.

  Men weet in alle lagen van de Nederlandse Rechtspraak, bij het OM en bij de Politie dat ook in Nederland corruptie in de Rechtspraak aanwezig is, maar men doet er helemaal niets aan.

 8. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Tsjonge jonge die notoire zuipschuiten uit Brussel bemoeien zich werkelijk overal mee. En type’s die beweren dat die landen niet in de EU thuis horen, nou Nederland hoort ook niet thuis in de EU. Het is te klein, het heeft weinig tot niets in te brengen. Het speelt altijd het braafste jongetje van de klas (alleen maar JA knikkers) en het kost meer dan het op brengt en het wordt alsmaar duurder. Ze kunnen veel zeggen over Polen en Hongarije maar zij bieden eens tegenwicht. Waarmee ze willen zeggen dat de EU zich niet met de interne politiek moet bemoeien, wat dat betreft hebben ze gelijk. De Nederlandse regering laat zich continu de les lezen door Stan Laurel (Juncker) en Oliver Hardy (Timmermans) en maar meer geld erin gooien in die bodemloze whisky vat van de EU.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.