Ewout Klei van Jalta meent dat een paar boze reacties over migratie kunnen leiden tot ‘alt-rechtse gewelddaden’

Ewout Klei van Jalta meent dat de bom ieder moment kan barsten door de JFVD, de jongerenafdeling van Forum voor Democratie. ‘Racistische reacties’ (lees: boze reacties op migratie en het Marrakesh-verdrag) zouden wel eens kunnen leiden tot een bombrief zoals in de VS! Totaal idioot!

Met morele verhevenheid en de racisme-kaart ferm in de hand, trekt Ewout Klei ten strijde. Scrollend op de Facebookpagina van de JFVD begint hij zijn kruistocht. ‘Nóg méér Marokkanen? NEE’, leest hij, en oordeelt ‘racisme!’ Ook mensen die in zijn algemeenheid paal en perk willen stellen aan migratie krijgen er van langs. Door de woorden ‘echte’ en ‘buitenlanders’ in een reactie over migranten tussen aanhalingstekens te zetten, doet hij alsof het een bijzondere gedachte is dat er onderscheid wordt gemaakt in wie wel of geen Nederlander is, laat staan of heel het concept van een buitenlander wel gerechtvaardigd is.

Vooral het venijn waarmee hij iedere auteur van de reacties bij naam noemt en kenbaar maakt, getuigt van morele verhevenheid. Tot dan toe denk je natuurlijk ‘goh wat triest, die heeft ook niks beters te doen’ maar dan lees je de laatste alinea!

Alsof hij geïnspireerd is geraakt door het programma Ancient Aliens op The History Channel stelt hij de verdorven vraag:

“Het blijft gelukkig bij woorden, maar hoe lang nog? Gisteren werden bij George Soros, de Clintons en Barack Obama bombrieven bezorgd. Wat we niet los kunnen zien van de haatcampagne die de Alt-Right voert tegen Soros en Democratische politici. Zullen alt-rechtse Nederlanders straks ook tot gewelddaden overgaan?” ~ Ewout Klei

Triester dan dit wordt het haast niet maar met zulke insinuaties is het einde waarschijnlijk nog lang niet in zicht. Neem deze vent alsjeblieft nooit meer serieus.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Baaz

  Mijn vader zei altijd dat hij even moest kleien als hij moest schijten.

 2. Ritter

  De feiten laten zien dat criminaliteit, geweld en extremisme vooral voorkomt bij de (illegale) migranten.

  We hebben islamitisch terrorisme als gevolg van de massa migratie; we hebben veel criminaliteit bij b.v. Marokkanen ; enzovoorts. Om over de sluipende islamisering nog maar te zwijgen.

  De jaarlijkse criminaliteit statistieken spreken boekdelen. Heeft Klei wel een een avondje “opsporing gezocht” bekeken?

  Waarom praat Ewout Klei daar niet over?

 3. Top

  Ewout wie?

 4. Ernst Quispel

  Dat de bomaanslagen in de V.S. het rechtstreekse gevolg zijn van de haatcampagne die Trump en Alt Right voeren tegen de pers en de Democraten is in elk geval een waarheid als een koe.

  1. Ritter

   Republikeins Congresman Steve Scalise is een tijd geleden neergeschoten door een activist van de Democratische partij; het gevolg van een haatcampagne van de Democraten (en hun vriendjes in de media) tegen de Republikeinen.

   Trump supporters worden aangevallen op staat ( te zien op YouTube) Meermalen voorgekomen en is het gevolg van de haatcampagne die de media voert tegen Trump en zijn supporters. Deze media zetten de supporters van Trump ten onrechte neer als “racisten” en/of “extreemrechts”; enzovoorts.

   Republikeinen worden in hun privé leven lastig gevallen door bendes van linkse activisten. B.v als ze in een restaurant eten met hun familie. Het gevolg van de haatcampagne van Democratische politici als Maxine Waters die opgeroepen heeft om Republikeinen waar dan ook lastig te vallen. Ook in hun privé leven.

   President Trump krijgt veel doodsbedreigingen. Het gevolg van vooral Hollywood personen die oproepen om Trump te vermoorden en/of bommen op het Witte Huis te gooien.

   Het geweld komt vooral van linkse kant (Democraten en hun vriendjes in de media en Hollywood) omdat ze nog steeds niet kunnen verkroppen dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen.

   1. Troelstra

    Zo is het maar net.

  2. Baaz

   “Dat de bomaanslagen in de V.S.”

   Welke bomaanslagen?

   1. Seneca

    @de heer Baaz
    juist! welke bomaanslagen? de politie met de FBI hebben verklaard dat deze bombrieven nep zijn. er was niets dat een explosie kon veroorzaken. een was er met zwavel maar dat stonk alleen maar. deze ‘bombrieven’ zijn door de democraten zelf verstuurd om op het gemoed van de snel tot tranen geroerde Amerikaan te werken, opdat die mogelijkerwijze zal denken dat het de Republikeinen dan wel hun aanhangers zijn die dit doen. uiteraard in de hoop dat men op de ezelspartij stemt.

    1. Baaz

     @Seneca: Vragen worden door het linkse stormfront in de regel niet beantwoord Seneca, je kunt die vragen daarom uitstekend gebruiken om dat soort gasten te neutraliseren in hun bedoelingen.

    2. Aytas

     Nep bommen? Die bij soros in ieder geval niet.

     1. Baaz

      Was je erbij dan?

 5. Ritter

  Wat we niet los kunnen zien van de haatcampagne die de Alt-Right voert tegen Soros en Democratische politici. “
  ———–

  Of Ewout Klei kent de feiten niet of hij vertekend de situatie bewust en liegt dus.

  Er is al vanaf de verkiezingen een haatcampagne door de media bezig tegen Trump en zijn supporters en tegen de Republikeinen.

  Even wat feiten.

  Een tijd geleden is een Republikeins Congresman (Steve Scalise) neergeschoten door een activist van de Democratische partij. Maar dat kreeg weinig aandacht in de media.

  Trump supporters worden aangevallen op straat (vele YouTube video’s daarvan) maar dat krijgt ook weinig aandacht van de media.

  Trump word door media als CNN en MSNBC dagelijkse uitgemaakt voor fascist, racist, Stalin en andere onzinnige vergelijkingen. Dagelijks worden er roddel artikelen over Trump gepubliceerd door deze media die gebaseerd zijn op “anonieme” bronnen vol staan met persoonlijke aanvallen op Trump.

  Maxine Waters van de Democratische partij heeft opgeroepen om Republikeinen lastig te waar ze ook zijn. B.v. als de de diergarde bezoeken met gezin of een restaurant. En dat is verschillende keren gebeurt. Maar ook dat vinden de media kennelijk goed.

  Hollywood sterren roepen openlijk op om Trump te vermoorden en/of bommen op het Witte Huis te gooien en ook dat vinden de media kennelijk goed.

  Hillary Clinton heeft enige weken geleden opgeroepen om zich “ongemanierd” te gedragen tegen de GOP.

  Zelfs de NYT heeft een aantal dagen terug een verhaal gepubliceerd waarin Trump word vermoord. Kennelijk een soort fantasie van deze krant.

  Maar nu Democraten door een gek worden bedreigt maken de media overuren en schreeuwen ze moord en brand.

  1. Ernst Quispel

   Trump heeft in de V.S. een giftige en agressieve sfeer geschapen waarin hij voortdurende olie op het vuur gooit. De man verbindt niet de natie, wat je van een president zou mogen verwachten, maar verdeelt en stookt op.

   Een levensgevaarlijke situatie die de V.S. in rap tempo doet afzakken naar een fascistische staat.

   1. Baaz

    “fascistische staat”

    Jij hebt natuurlijk ook gewoon recht op jouw mening, jouw visie en jouw zienswijze. Je gooit er nog even het begrip ‘fascistische staat’ in, dat zijn we inmiddels ook wel gewend. Loze lege hulzen zonder kracht of inhoud. Dat mag hoor, op DDS is het niet verboden.

    1. Aytas

     Hoezo is het hol om feiten te benoemen. Fascisme is terug, vraag dat maar eens aan mensen die fascisme hebben ervaren. Heel simpel jij bent nationalistisch en zoekt een zondebok. Jij scheert de hele islam over 1 kam. Migratie is de schuld van alles. Je volgt blindelings een populist.

     Islam is niet over 1 kam te scheren. Migratie kan niet het grote probleem zijn. Populisme is nooit een antwoord.

     Was jij een realist dan benoemde je expliciet de stromingen binnen de islam die gevaarlijk waren. Dan zocht je antwoorden op waarom er woning tekort is. Waarom mensen vluchten. Antwoorden krijg je nooit van populisten alleen de slachtoffer rol en het zichzelf ophemelen.

     1. Baaz

      Welkom bij de opsomming van aannames in de serie ‘Hoe links wilt u het hebben?’:

      – jij bent nationalistisch en zoekt een zondebok.
      – Jij scheert de hele islam over 1 kam.
      – Je volgt blindelings een populist.

      Het tweede deel van jouw reactie laat ik voor wat het is. De nadelen, de gevolgen, de invloeden en de uitwassen van islam zijn al duizenden keren benoemd, voordelen zijn er niet en op vragen komt van links doorgaans geen antwoord.

      Was jij een realist dan benoemde je expliciet de stromingen binnen de islam die gevaarlijk waren. Dan zocht je antwoorden op waarom er woning tekort is. Waarom mensen vluchten. Antwoorden krijg je nooit van populisten alleen de slachtoffer rol en het zichzelf ophemelen.

   2. Ritter

    Ernst Quispel

    De feiten laten zien dat de “giftige en agressieve sfeer” vooral word geschapen door de tegenstanders van Trump in de media en bij de Democraten die niet kunnen verkroppen dat Trump heeft gewonnen.

    Ik zal voor u nog even de feiten herhalen

    Het zijn linkse bendes van activisten die Trump supporters aanvallen en bezit vernielen.

    Het zijn de media die dagelijks Trump uitmaken voor alles wat lelijk is en het proberen te ondermijnen via z.g ‘(vermeende!) schandalen.

    Het zijn Hollywood artiesten die openlijk fantaseren over het doden van Trump.

    Het zijn politici van de Democratische partij die oproepen om Republikeinen lastig te vallen; ook in hun privé leven.

    Trump roept keer op keer op tot eenheid; maar dat word afgeslagen door de Democraten en hun vriendjes in de media.

    1. Ernst Quispel

     Trump heeft vanaf het moment dat hij zich kandidaat stelde de oorlog geopend op de pers die kritisch over hem schreef en zijn politieke tegenstanders voor misdadigers uitgekreten. Die hysterische toonzetting heeft hij nadien, ook als president, volgehouden en daarmee een giftig agressief klimaat geschapen. Dat de pers daarin terugbijt is logisch en nodig.

     1. Baaz

      Dat is jouw visie en jouw conclusie. Of het strookt met de werkelijkheid is maar net de vraag. Jouw mening is niet per definitie in lijn met de werkelijkheid.

    2. Seneca

     @de heer Ritter
     doe vooral geen moeite! het individu de heer Quispel is niet voor rede vatbaar. om in zijn bijbelse terminologie te blijven – de man is zo gristelijk als fijngemalen poppenstront – paarlen voor de zwijnen.

     1. Baaz

      @Seneca: Ik heb onvoldoende kennis van de psychologie, maar er is vast een benaming voor de afwijking waarbij mensen het fijn vinden om ongewenst aanwezig te zijn, daar bovendien op worden gewezen, maar desondanks toch juist nadrukkelijk aanwezig blijven.

   3. cmsuijkerbuijk

    Die sfeer is door de democraten en de pers geschapen vanaf het moment, dat hij zei, mee te willen doen aan de presidentsverkiezingen.

 6. Eugenie de la Fleur

  Als het om een Antifa activist zou gaan dan zou de hysterie op DDS geen einde hebben. Nu zwijgen ze als een graf. Kom op jongens, dit kan echt beter.

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/verdachte-achter-bombrievenlawine-gearresteerd-blijkt-trump-aanhanger

 7. PMG

  Marrokaans is geen ras, sukkeltjes!

  1. Ernst Quispel

   Klopt.

   1. Baaz

    “sukkeltjes!”

    Inderdaad.

 8. HEM

  Het is te hopen dat er ooit, en dat mag niet te lang meer duren, weer een Willem de Zwijger opstaat, die zegt: “En nu allemaal opgesodemieterd, Nederland is van ONS”.

  1. PMG

   @HEM – LIKE!!!

 9. poldi

  De voortwoekerende islamisering vervat in de grote olifant in de tweede kamer en alleen zichtbaar bij de PVV en FVD.
  —————————————————————

  Toen de moslimimmigranten en -vluchtelingen kwamen, heb ik niet geprotesteerd, het waren toch hulpbehoevende mensen.

  Toen ze moskee ’s en culturele centra bouwden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden het recht tot Allah te bidden.

  Toen ze eisten dat op scholen alleen Halal voedsel aangeboden mocht worden, heb ik niet geprotesteerd, ze kunnen slechts eten wat de Koran het voorschrijft.

  Toen ze criminaliteit, geweld, groepsverkrachtingen en terreur verspreidden, heb ik niet geprotesteerd, het was niet representatief voor de ware Islam.

  Toen ze Sharia wetten wilden in hun eigen gebieden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden hun eigen ruimte nodig en we leven in een vrije wereld.

  Toen de eerste Islamitische Staatshoofd geïnstalleerd werd, heb ik niet geprotesteerd, ze waren inmiddels bijna de helft van de populatie en hebben daardoor zo hun rechten.

  Toen ze voor het hele land en alle inwoners de Sharia wet verplichtten, was het te laat om te protesteren.

 10. Heinz

  Tot nu toe was de man Trump wel goed voor de beurs, elk nadeel heeft zijn voordeel. Maar goed, ook in een dalende beurs kan je goed verdienen. Beter dan een spaarrekening. Wat mij betreft mag hij nog wel even blaffen…

 11. Guus Geluk

  Het is evident dat de hetze tegen Soros, een schandelijke demonisering, leidde tot deze aanslag. Wellicht een goed moment van populistisch rechts om aan zelfreflectie te doen.

  1. Baaz

   Een mooi voorbeeld van eigen opinie, de stellingname op basis van de eigen mening. Een groot goed in Nederland, voor zolang het duurt.

  2. Ernst Quispel

   Populistisch rechts en zelfreflectie lijkt me een contradictio in terminis.

   1. Baaz

    Het begrip “lijkt” wijst op voorbehoud, dat gaat in de goede richting.

   2. Guus Geluk

    Ik verwacht geen zelfreflectie, Ernst, maar dat de zieke hetze gewoon doorgaat.

    1. Ernst Quispel

     Dat denk ik ook Guus, we hebben ook niet met het meest intelligente volksdeel te maken.

     1. Guus Geluk

      Ja, mensen due gewoon iets doms op Twitter kwakken en zodoende bijdragen aan de demonisering rondom Soros als persoon. Dan ben je niet snugger.

  3. Ad Infinitum

   Van goed rechts, beurshandelaren, vermogensbeheerders, geen kwaad woord. Zij prijzen de man.
   Online traden op Soros wijze, is populair. De sites geven de know how. Daarom begrijp ik niet waarom dat tabje economie hier op DDS niets bijzonders bevat. Het Fin. Dagblad, fin. Telegraaf zetten beter in. Niks niets over het feit dat alle beurswinst in de VS over 2017 is verdampt, miljarden weg. Ook over de Brexit die het pond naar beneden haalt, burgers betalen het gelag.
   Prijsstijgingen in de winkels vanwege duurdere import. Trump krijgt het applaus. Goed rechts heeft op de beurs een andere betekenis. Geneuzel over gelukzoekers heeft hier geen voedingsbodem. Soros is hier een weldoener die anderen laat profiteren daar wordt hier geen schande over gesproken.

   1. Ad Infinitum

    Beurswinst over 2018, dit jaar.

 12. JJ66

  Ewout, tot op heden is de agressie van links gekomen. Pim vermoord door debiel met banden Groen Links, mag vervolgens van linkse D66 rechters loslopen. Islam Kritische politici moeten worden beveiligd. Grote man achter Jesse Klaver (Duijvendak) zat bij terroristische organisatie Rara. Misdaden door migranten worden door linkse politici en media weggewoven… Ga zo maar door, gevaar komt eerder van links.

 13. nienke

  Links maakt van ons land 1 grote chaos, ze durven de feiten niet onder ogen te zien hoe ons land naar de filistijnen gaat met al die duizenden (vluchtelingen) die hier met open armen en een uitkering worden ontvangen.
  Wensen geen enkel kritische noot van vele Nederlanders die deze hele situatie zoals het nu gaat spuugzat zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.