Extreemlinkse hater Erik van Muiswinkel gaat los op Wierd Duk: “Hij is een achttien karaats fascist”

Maar goed nieuws voor Wierd: hij kan een “24 karaats” worden.

Politiekcorrect links is al enige tijd helemaal doorgeslagen in Nederland. Het was altijd al sneu om te zien wat die lui deden en dachten, maar tegenwoordig is het wel héél erg. Misschien wel het beste voorbeeld van die zieligheid is Erik van Muiswinkel; de man die ooit best grappig was, maar die zich tegenwoordig helaas maar al te vaak gedraagt als een twitterende Volkert van der Graaf.

Meneer de betweter ging onlangs namelijk helemaal los op Wierd Duk:

Het eerste is dus dat Duk volgens meneer de ‘komiek’ (haha!) een 18 karaats fascistische diamant is. Leuk. Vervolgens dat hij een 24 karaats fascist kan worden door op te roepen tot geweld (wat impliceert dat Van Muiswinkel er serieus rekening mee houdt dat Duk binnenkort oproept om alle D66’ers maar uit de weg te ruimen). En, oh ja, vervolgens noemt hij hem ook nog even een “groeidiamant in de schatkamer van extreemrechts” (wat hij voor mij onbekende reden los van elkaar schrijft).

Er is zeker reden voor kritiek op Duk, bijvoorbeeld omdat hij zich wel heel erg focust op één bepaalde stroming in de politiek, en vooral hén een stem geeft. En ja, soms zijn z’n tweets echt zorgwekkend, bijvoorbeeld toen hij een christelijke terrorisme-expert beledigde omdat ze, jawel, christelijk is. Dat zijn belachelijke dingen. Maar: er is geen enkele reden en geen enkel bewijs om te roepen dat Duk “een fascist” is, laat staan een 18 karaats-versie.

Het is typerend voor Van Muiswinkel dat hij dat niet ziet. De man is totaal doorgeslagen. Dan krijg je dit soort gekkigheden, helaas.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Troelstra

  Zeg ik iets verkeerd als ik zeg rijp voor het gesticht?

  1. bifbof

   Alzheimer slaat soms al op jongere leeftijd toe , de patient kan dan lastig en agressief worden , beter hem gerust te stellen en langzaam te laten wennen aan de situatie .

   1. Baaz

    En aan de alcohol verslingerd raken.

 2. Ernst Quispel

  Dat Duk behoorlijk doorradicaliseert richting extreem-rechts lijkt me nochtans lastig te negeren.

  1. Aytas

   Toch ben ik bang dat dat volgens velen niet zo is.

   1. Adriaan

    @Aytas, ik denk dat je gelijk hebt. Hetzelfde, maar dan andere kant op, kan ik zeggen van ene Van Muiswinkel.

    1. Aytas

     Adriaan

     Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet al teveel uitspraken ken van hem. Ik kan dus geen eerlijk oordeel vellen over hem.

  2. Baaz

   “Dat Duk behoorlijk doorradicaliseert richting extreem-rechts lijkt me nochtans lastig te negeren.”

   Onzinnige flauwekul die nergens op slaat, kant noch wal raakt en uit een linker duim is gezogen. Zoals we gewend zijn.

  3. Baaz

   Van Muiswinkel:

   Ik gebruik thuis muizenvallen met pindakaas. De muis komt eraan, ruikt en likt aan de pindakaas en BAM schedeltje geplet. Muizen zijn ongedierte als je ze niet binnen de perken houdt, ze kunnen grote schade aanrichten.

   1. droef

    Lusten moslims eigenlijk pindakaas?

    1. Baaz

     Pinda’s zijn wel halal, dacht ik.

   2. Blue monday

    Goh, onder je zoveelste Nick … dezelfde onsmakelijke grap.

    Rechts en grappig, je kan nog veel van van Muiswinkel leren.

    1. Baaz

     “(…) je kan nog veel van van Muiswinkel leren.”

     Nee dank je, ik moet niets hebben van het linksaf-haatgif, dat is dodelijk, net als islam.

  4. Siemien

   Dat Ernst zeer grote woorden als extreem-rechts en radicaliseren misbruikt om zijn leugenachtige puntje te drukken is nochtans lastig te negeren, sterker nog, dat het neigt naar racisme en schofferen is een understatement..

   1. Baaz

    Je kunt het rustig als onzin en flauwekul typeren. Doorgaans zijn de oneliners niet bedoelt als constructieve bijdrage aan de lopende inhoudelijke discussies. Het is hooguit het plempen van een mening of een zuigertje.

  5. Arie B

   Duk ziet wat alle linksmensen niet willen zien. Als hij dar vervolgens benoemt zijn de rapen gaar. Zelfs de AIVD wordt bijgeschaald om de realiteit, de problemen, de kansloze immigratiemissie e.d. maar de mond te snoeren. In die strijd is alles geoorloofd. Alle talkshows draaien op oorlogssterkte. Gelukkig is het bereik erg slecht en bovendien bereiken ze het avererechtse effect. Terminologie als extreem rechts, fascisten e.d. zijn volstrekt normaal woordgebruik in de kansloze strijd tegen realisme. Prima, het zijn stuiptrekkingen.. alleen in de grachtengordel geloven ze er nog heilig in.

 3. Janna47

  Het is duidelijk dat deze ‘komiek’ de weg kwijt is en in een inrichting thuis hoort.
  Dat dit hier nog als nieuws gebracht wordt is me een raadsel, want wat deze man uitbraakt is volslagen onzin. Hij is volkomen in de war anders zou hij niet dit soort termen als 24 karaats en briljant gebruiken. Dat zeg je niet van tegenstanders. Dus super gestoord.

 4. Adriaan

  Een beetje plagiaat: Van Muiswinkel is behoorlijk aan het doorradicaliseren richting extreem-links en dat lijkt me nochtans lastig te negeren.

 5. Guus Geluk

  Duk is geen fascist, maar wel een enorm partijdige verslaggever. Nee, het is geen toeval dat in veel van zijn artikelen de islam en migratie het hoofdonderwerp is. Het lijkt net een kartel: de rechts-populistische anti-islampartijen en de rechts-populistische anti-islamverslaggever.

  1. Baaz

   “Duk is geen fascist, maar wel een enorm partijdige verslaggever.”

   Onzinnige flauwekul, klinkklare kolder!

   Wierd is scherp en kritisch op islam en migratie!

  2. sjun

   Robo Jetten lijkt navolging te krijgen…

  3. Ni28

   Het is u misschien ontgaan maar islam en migratie zijn ook de hoofdonderwerpen vandaag de dag. Behalve bij links die het aangericht heeft.

 6. Gerlos

  Totaal van het padje af deze Muiswinkel geïndoctrineerd door activistische linkse hersenspinsels met heel veel waanideeën Zielig.

 7. A3aan

  Erik van Muiswinkel heeft te diep in het glaasje met Adriaan gekeken, heeft bovendien nog een klap van diezelfde Adriaan gekregen. Hele foute combinatie.

  Koekel maar eens op Adriaan Haarlem. 😉

 8. FLP

  Ik heb hem net opgegeven voor expeditie Robinson ….samen met sylvana Simons en Pechtold. Het tropische eiland heet Rottemeoog het eten is marsepijn en gepeperde noten. De spelletjes…zoek de echte zwarte piet en en vertel de beste mop.

 9. Dollaert

  Weet je wat fascistisch is? De participatie wet voor bijstanders boven de 60 jaar. Het verhogen van de AOW leeftijd van 65 naar ongeveer 68 jaar. Mensen geboren voor 1965 hebben geen enkele voorbereiding voor die verhoging kunnen treffen.
  Geen enkele politieke partij doet daar iets aan. Het staat op geen enkele agenda.
  Lezen jullie mee politieke partij bonzen?

 10. Ben Zine

  Zo te zien en te horen heeft onze Erik vergeten zijn dagelijkse medicijnencocktail in te nemen. En tja, dan krijg je dit soort malle praatjes. De arme man is niet helemaal goed. Best wel zielig.

  1. Baaz

   Naar verluidt is hij wel een innemer van sterke dranken, die moeten zijn vermogens wel hebben aangetast.

   1. Job Jansen

    Beste Baaz,

    Er zijn ook wel hele lekkere drankjes op de markt. Het zou verboden moeten worden. 😉

 11. sjun

  De Social Justice Warrior Van Muiswinkel begint meer en meer op PeturR de Vries te lijken en kan bijgevolg een soortgelijke behandeling als de betwetende moraalclaimende Amstelvener die van ongevraagde bemoeizucht en de zelfgenoegzame blik zijn handelsmerk maakte tegemoet zien.

 12. Scaldis

  Fijn voor van Muiswinkel dat hij hier nog enigszins een podium krijgt. De podia die hij beklimt voor zijn kansloze, triviale optredens in onbeduidende zaaltjes worden slecht bezocht door deerniswekkend publiek.
  Verder moet hij het hebben van aandachtstrekkerij op Twitter. De desolate teloorgang van wat niet eens meer een B-artiest is.

 13. Arie B

  Als je lang gek hebt gedaan wordt je het blijkbaar zelf. Van Muiswinkel is er het levende bewijs van. Naarstig op zoek naar een nieuwe bron van inkomsten en waarschijnlijk balend dat het clubje Bij1 maar 1 stoeltje heeft bemachtigd. Gezien zijn niveau hoort hij daar. Hij zal moeten wachten tot een nieuwe stemronde. In de tussentijd probeert hij alvast aan gevaarlijke politiek te doen. Als je weet hoeveel linksgekken er rondlopen werk je met dit soort hersenloze opmerkingen bij aan het bedreigen van die persoon. Mogelijk zijn bedoeling maar zeer laag en m.i. vervolgbaar.

 14. Ni28

  Paradoxaal, niet politiek correct zijn wordt fascisme genoemd. En fascisme wordt de behoorlijke waarde van 18 karaat toegekend. Mogelijk stijgend ook nog. En wat niet links is is extreem rechts. Je blijft je verbazen met de linkse logica.

  1. Spaanse kok

   quote:Je blijft je verbazen met de linkse logica.
   .
   Ik blijf mij inderdaad verbazen over uw logica.
   Of ik dan de logische conclusie moet trekken dat u links bent betwijfel ik.

   1. Baaz

    Ik denk dat Ni28 rechts is, schrijven met links, de muis van de pc, het rijden op de verkeerde weghelft, het is allemaal wat onhandig.

 15. Ni28

  Quispel herhaalt de woorden van Muiswinkel en diskwalificeert zich daarmee meteen van elke redelijke discussie. Hij gaat met zijn denkbeelden snel richting extreem links.

  1. Spaanse kok

   quote:
   Quispel herhaalt de woorden van Muiswinkel en diskwalificeert zich daarmee meteen van elke redelijke discussie.
   Quote:
   Je blijft je verbazen met de linkse logica.
   .
   Ik geloof dat ik het ga snappen.

 16. Godefroy France

  @FLP sta mij toe jouw team met dito tuig aan te vullen, Roverhoofdman van muiswinkel, pechtold, petur r, sillysyl, ali b, quincy, van jolen en klaveryasser.

 17. janszm

  Hersenloos typje, die Muis(winkel)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.