GP Update: Vettel tikt Verstappen van de weg

Hij had veel snelheid, wilde teveel en moest het uiteindelijk zelf bekopen. Sebastian Vettel (Ferrari) wilde Max Verstappen (Red Bull) inhalen, maar kwam niet verder dan het veroorzaken van een lichte crash. Verstappen kwam goed weg tijdens dit incident en kon zijn race vervolgen. Momenteel ligt Verstappen derde in Japanse Grand Prix, waar op dit moment nog wordt gereden. Een video van de mislukte manoeuvre van Vettel vind je hier

Het incident is niet het eerste tussen Verstappen en Vettel. De twee hebben vaker mot gehad en kunnen elkaars bloed wel vreten, zeker tijdens races waarbij het gaat om punten, eer en plezier. Vettel trachtte in bocht de Nederlander via de binnenkant te verschalken, maar hield geen rekening met de rijrichting van de Red Bull. Hierdoor raakte Vettel de Nederlandse coureur en beschadigde daarbij zijn eigen Ferrari.  Verstappen kon in zijn Red Bull de race vervolgen, ondanks dat kleine tikje van Vettel. Max moest wel uitwijken, maar leidde verder geen structurele schade. Voor Vettel, die teveel risico nam, liep het incident minder goed af. Direct na het incident tijdens de 9e ronde begon Vettel snelheid te verliezen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.