GPUpdate: Renault-motoren snelste tijdens eerste vrije training Mexico

Dit weekend staat de Grand Prix van Mexico op het programma. Red Bull-rijder Ricciardo liet weten er alles aan te doen om zijn seizoen succesvol af te sluiten, maar voorbij Verstappen kwam hij niet. Tijdens de eerste vrije trainingen noteerde Verstappen de snelste tijd, Ricciardo was ruim een halve seconde langzamer en noteerde de tweede tijd. Opmerkelijk is dat de Renault-motoren het bijzonder goed doen op dit circuit. Wellicht dat Verstappen nu ongemakkelijk voelt vanwege de overstap van Red Bull naar Honda-motoren. 

Het is opvallend dat de Renault-motoren het goed doen in Mexico. Zowel Red Bull Racing als ook Renault zélf noteren de snelste tijden. Daarna volgen de Mercedes en Ferrari auto’s. Voor de race biedt dit goede perspectieven voor Verstappen. Het is mooi om te zien dat de Franse motoren voldoende vermogen leveren om aan de top van de tabel terecht te komen. Verstappen heeft al aangegeven de Grand Prix te willen winnen. En daartoe is hij zeker in staat. Naast de opmerkelijke prestaties van Verstappen valt ook Hartley op. Met een negende plek wist de Torro Rosso coureur zijn auto voor de Force India’s te parkeren. Een sterke prestatie dus. Zijn teamgenoot reed slechts twee ronden en moest vanwege problemen afhaken.

f1mexico18
Uitslag van de eerste vrije trainingen van de Grand Prix van Mexico. Bron: GPUpdate.net

Ondanks de puike prestatie van Verstappen moet alvast naar het volgende seizoen worden gekeken. Volgend jaar stapt Red Bull over naar Honda-motoren. Deze stap is een groot risico voor Red Bull, want Honda staat allerminst bekend om het leveren van goede motoren. Zo waren de motoren in het verleden te langzaam en als ze wel snel waren té onbetrouwbaar. Denk bijvoorbeeld terug aan het BAR-Honda F1-team, dat in een grijs verleden met Honda-motoren rondreed.  Toen waren de  Japanners wel in staat waren om snelle motoren te maken, maar explodeerden deze regelmatig. Aan Kamikaze-motoren heeft Verstappen he-le-maal niets.

Maar voor dit weekend zijn de zorgen over de Honda-motor nog ver weg.  Voor nu gaat het gewoon goed en domineert Verstappen het beeld in Mexico. Zet hem op Max!

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Job Jansen

    Niet te geloven die foto… Max in een Burkini.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.