GroenLinks pakt de échte problemen aan: ‘I Amsterdam’ letters moeten weg want ‘staat voor individualisme in plaats van diversiteit en solidariteit’

Amsterdammers die voor GroenLinks hebben gestemd zullen opgelucht zijn dat er eindelijk eens wat aan die individualisme uitstralende letters in hun stad wordt gedaan!

Hier in Twente zal het iedereen een rotzorg zijn wat een paar letters nou precies uitstralen maar in Amsterdam neemt GroenLinks het hoog op! De stad moet diversiteit en solidariteit uitstralen en there is no I in diver…soli… laat maar…

Goh, als je het echt zo hoog hebt zitten, waarom dan niet ‘WE Amsterdam’? Dat is blijkbaar geen optie voor GroenLinks en moet het gewoon allemaal weg! De letters zouden de stad tot een achtergrondje in een marketingverhaal maken. Iets wat je natuurlijk totaal niet zou hebben als je solidariteit en diversiteit zegt te willen uitstralen…

Femke Roosma, de fractie-voorzitter van GroenLinks Amsterdam, die zich tussen het redden van het klimaat en het strijden tegen ‘het grootkapitaal’ óók druk kan maken over een paar letters, meent dat de letters weghalen de beste manier is. Het zou geen effect hebben op toerisme en ten goede komen van de ziel van de stad.

Ergens in een dorpje waar de stoeptegels allemaal recht liggen en de lantaarnpalen allemaal nog overeind staan had je zoiets kunnen verwachten, maar toch niet in de hoofdstad van ons land van een partij die zulke grote idealen wenst te verwezenlijken? Alsof men geïndoctrineerd wordt door individualisme bij het zien van die letters, hou toch op.

In november wordt erover beslist en het lijkt erop dat een meerderheid van de raad het voorstel gaat steunen. Wat overigens prima zou zijn als de argumenten niet zo achterlijk waren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. j33per

  In Friesland hebben we I (love) Fryslân! Die gaat niet weg, dat is zeker!

 2. Job Jansen

  Wordt het niet eens tijd dat Holland Noord en Zuid zich af gaat scheiden van Nederland.

 3. Mart

  Hou het gewoon op ”Amsterdamned” zoals het in criminele kring betaamt.

 4. Kees

  Wat voor goeds brengt diversiteit?? Volgens een onderzoek dat nota bene in de NYT werd gepubliceerd, bleken er heel vervelende kanten aan te zitten.

 5. Pedrito

  Ach de partij van de linkse (niet in Amsterdam geboren) bakfietsbezitters laat weer eens een scheet.

 6. Gerlos

  Je moet toch iets bedenken linkse groenen malloten , maak er letters MOKUM van maar wel in groene letters.

 7. Rosasolis

  I Amsterdam is inderdaad de domste slogan ooit. En als het zou gebruikt worden om het toerisme te bevorderen, dan zullen intelligent Engelstaligen denken: oh wat dom…is het kennis van Engels zo slecht in Nederland? Als je een slogan in het Engels voor toerisme voor Amsterdam werkelijk nodig is ( en dit is helemaal niet het geval!), dan moet het in goed Engels komen. Zoiets als: ” I love Amsterdam”, of “we love Amsterdam”, of “we love Netherlands”. Een stad moet nooit gebrekkige buitenlandse taal gebruiken voor reclame.

  1. Siemien

   @rosasolas ben je wel eens in Amsterdam geweest? bij Schiphol staat het ook.
   Het staat zo geschreven, I Amsterdam dit betekent ik ben Amsterdam dit is een woordspeling en als je hierin al onderscheid gaat maken tussen individualisme en diversiteit en er een probleem van gaat maken, hoe ziek is Nederland dan?

   1. Rosasolis

    @Siemen. Toen ik woonde in Amsterdam jaren geleden, was het gebruik van het Engels veel beter.

 8. sjun

  Een paar mooie gehandicapten wc’s op de plek van die letters en dan wordt het alweer een stuk inclusiever in de stad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.