Video! Guy Verhofstadt is op oorlogspad: ‘EU-leger nodig tegen de Russen’

Guy Verhofstadt, nare vent, belabberd Engels en zo oorlogszuchtig als maar kan! In een korte video via zijn Twitter vertelt hij over zijn visie om Rusland in toom te willen houden door middel van een Europees leger!

Verhofstadt schuwt zijn intenties absoluut niet. In het videofragment slingert hij de ene na de andere beschuldiging naar het hoofd van Vladimir Poetin en de Russische regering onder de noemer ‘een decennium aan Russische agressie in de EU’.
Hij noemt:

 • de gedeeltelijke bezetting van Georgië (geen EU),
 • de ‘annexatie’ van de Krim (geen EU),
 • de oorlog in Oekraïne (geen EU),
 • MH17 (onderzoek loopt nog),
 • cyber-aanvallen (geen bewijs)
 • Geld witwassen via onze banken
 • Chemische aanvallen in Salisbury (geen bewijs)

Vervolgens geeft hij ons een voorproefje van mogelijke Russische inmenging die plaats zou kunnen gaan vinden in 2019 tijdens de Europese verkiezingen. Vervolgens legt hij uit dat de EU nu niet echt veel meer doet dan sancties opleggen en een reactie van Poetin krijgt, maar er wezenlijk niks veranderd.

En daar komt de crux van het verhaal! Dit zou niet genoeg zijn, Rusland met haar economie zo groot als Italië en een flink arsenaal aan atoomwapens, moet desnoods worden tegengehouden met een groot, capabel EU-leger! Alleen zo kunnen we ons beschermen tegen Poetin die op ieder moment de Baltische staten zou kunnen binnenvallen. Maar omdat zo’n EU-leger natuurlijk snel en effectief ingezet moet kunnen worden, is het helaas noodzakelijk om af te stappen van de ‘unanimiteitsregel’, die stelt dat alle EU-lidstaten het eens moeten zijn over een bepaald besluit.

Gooi je deze regel op de schop, dan is alleen nog een meerderheid van de EU-lidstaten nodig voor het goedkeuren van buitenlands beleid. En ach, waarom daar stoppen? Maak van Europol direct een echte Europese politiemacht die grensoverschrijdend kan handelen! Wat kan er mis gaan? Als een land het er niet mee eens is gebeurt het toch gewoon ni- …oh wacht.

Mooie liberaal die Verhofstadt, pleit dus gewoon praktisch voor een confrontatie met Rusland en een uitbreiding van de EU voor buitenlands beleid op basis van niets meer dan dubieuze claims over Rusland. En dan vraagt men zich af waarom er zo’n aversie tegen de EU heerst in dit continent…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Dubbele Komma

  Wat een aartslelijke man is dit toch. Alle linksmensen zijn zo tenenkrommend lelijk.

  Deze man is trouwens de grootste reden voor een NEXIT!

  Wat een verschrikkelijke Mongool is deze staatsdebiel toch….

  1. Steve Van der Vekens

   Linkse mensen zijn altijd vies.
   Zij zijn links geworden omdat ze niet kunnen leven met het feit dat er mooiere autochtonen zijn dan zijzelf.

 2. DolleDries

  Die kerel is gek.

 3. Ni28

  Verhofstadt, de Brusselse Ivan de Verschrikkelijke moet nogal belachelijk in Moscou overkomen. Met zulke mensen als vijand heb je de strijd al half gewonnen. Wat zal de EU voorstellen met zulke roepende gekken? Vele legers in het Westen zijn eigenlijk peanuts maar denk niet dat de Russische leger niets mankeert. Zij gooien er veel meer geld tegen aan maar kwalitatief zal het ook minder voorstellen dan het lijkt. Het Westen mag zich liever druk maken om niet platgelopen te worden door de hordes niet gewapende moslims. Voor je het weet is Europa bezet en door islam gespleten. Daar wachten de Russen voor en dat is het moment. Daar doen ze hun best voor en de EU helpt ze een behoorlijke handje mee met haar waanbeelden over de prachtige toekomst vol van diversiteit.

  1. Ni28

   De Russen mag je nooit helemaal onderschatten maar onderschat ten eerste de massamigratie niet. Die is voor ons op moment gevaarlijker dan de Russen zelf.

   1. Dubbele Komma

    Precies ni28!

    1. Steve Van der Vekens

     Het is de bedoeling dat ze ons verwarren zodat we de massale toestroom van bezetters ‘vergeten’ waarna de onthoofdingen kunnen beginnen.
     Ze zijn al bezig trouwens, maar Merkel stopt het in het doofpotbe.

 4. van Urk

  Verhofstadt was nog te beroerd om een extraatje aan de NAVO te geven. Wat maakt een EU leger dan anders wat net zo goed ontzettend veel geld kost. Kijk maar hoe onze failliete defensie draait. Dat zegt al meer dan genoeg hoe onze politiek fanatiek bezig is om de Russen uit Europa te houden.

  1. Ni28

   Zij kunnen beter de islam uit Europa houden in plaats van binnenloodsen. Dat is veel grotere gevaar op moment.

   1. van Urk

    Op 11 december wordt het Marrakech verklaring ondertekend om de migratie van Noord-Afrikanen te bevorderen.

 5. Janna47

  Deze mongool moet zo snel mogelijk opgepakt worden en in een psychiatrische inrichting geplaatst worden. Hij is een gevaar, overigens samen met die gestoorde van Baalen en Timmermans, voor de EU en ons land. Vanuit Den Haag wordt ook met rasse schreden ons land verkwanseld en deze drie criminelen zijn bezig om Europa een oorlog in te rommelen. Verhofstadt is de duivel himself, Putin is daar een heilige bij. Putin houdt wijselijk zijn mond en kan hier alleen maar lachen…om zoveel achterlijkheid…

  1. Dubbele Komma

   Weet je wie ook een leger wilde hebben tegen de Russen.

   Ach het is de Alde partij met schandknaapje tRutte en arrogander penthouse als schandknaapjes, wie had anders verwacht.

   Corrupte Verhofstadt samen met corrupte tRutte en corrupte penthouse op hetzelfde Al de bankje in het Europese nepparlement.

   Een wannabe Hitler.

   Wie verwacht anders?

 6. DolleDries

  Kom maar op zeggen de Russen de vorige Nazi’s hebben het ook geprobeerd.

  https://www.youtube.com/watch?v=EVVZP3A98GQ

  1. Dubbele Komma

   +100 Dries!

 7. sjun

  NExit nodig tegen oplopende rekeningen Verhofstadtpolitiek.

  1. van Urk

   De Russen en de Zwarte Piet discussie is gewoon om het volk af te leiden voor wat er straks op 11 december daadwerkelijk zal plaatsvinden: http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/05/lekker-dan-nederland-sluit-verklaring-van-marrakech-met-afrika-en-belooft-migratie-naar-europa-te-bevorderen/

  2. van Urk

   Als een Nederlandse politicus stelt dat ons land weer onafhankelijk van de EU moet worden, wordt er meteen gedreigd met een enorme economische recessie. We zouden tot armoede vervallen, kunnen ons kleine land niet alleen handhaven, raken onze handelsrelaties kwijt etc. Het zijn allemaal sprookjes van zeer goed verdienende EU-autoriteiten. De EU is in essentie een Duitse wurgband, ontworpen door oud-nazi,s.

 8. Two Ravens Black Kettle

  De kans dat ik als (laatste lichting !!) militair onder leiding van de EUSSR opper-fascist Guy Verhofstadt ten strijde zou trekken tegen democratische staten elders is exact nul procent.
  Laten we hopen dat de huidige generatie -door de regering (en alle vorige regeringen) verraden- militairen dat ook pertinent weigeren.

  Weet iemand wanneer Verhofstadt moet verschijnen voor het oorlogstribunaal in Den Haag ?
  Madan Plein and all that ?
  Oh nee
  Hij is EUSSR-Apparatsjik
  En dus veilig voor de arm van de (kuch) wet.

  De haat die deze megalomane psychopaat ten toon spreidt naar de UK is ook buitengemeen beangstigend.

 9. Capo

  Een sterkere EU betekent een zwakker Nederland, en dat is natuurlijk precies de bedoeling. De aanval op de natiestaat, een boek van Baudet, is hier kraakhelder over.

  1. van Urk

   Capo; Document FCO30/1048 weet je nog.

   1. Capo

    Inderdaad, zo geheim is het gelukkig niet.

    Jammer dat er zoveel schapen (kiezers) zijn die nooit eens kijken/vragen waar ze eigenlijk naartoe gaan.

 10. Capo

  Allereerst de leden van de 1e Kamer maar eens vervangen!

  https://www.youtube.com/watch?v=DUrB1XtmC2I

 11. Gerlos

  Deze eurofiel is een gevaarlijk mannetje aan het worden vanwege zijn proef ballonnen die hij al meer oplaat en hopelijk nooit ten uitvoer komen.

 12. Ben Zine

  Kan deze randdebiel niet gewoon in een dwangbuis linea recta naar een krankzinnigengesticht worden afgevoerd ? Het is een keer genoeg met gekke Guy, de arme man moet tegen zichzelf worden beschermd. Ik vrees dat alleen de zwaarste medicatie effectief zal zijn bij hem. Tegen zoveel gekte is geen kruid gewassen. Van die kop alleen al zou je nachtmerries krijgen.

 13. Dollaert

  In Rusland is momenteel veel onrust. In onze media hoor je daar niets van.
  Jammer voor de elite, maar ken ik de russische taal heel goed vandaar deze info.

  Het Russische volk is niet onze vijand, maar onze natuurlijke bondgenoot. Ze hebben ons zonder tegenprestatie al eens van Fransen bevrijdt.

  Russen en Nederlanders (Vlamingen) hebben een bijzondere relatie. Het wordt tijd deze relatie eens onder de positieve loupe te houden. Remember Pjotr Veliki…ook wel Peter de Grote genoemd! Nederland kan een heel positieve rol spelen in het conflict tussen Oekraine en Rusland. Maar dan zullen er wel andere politieke figuren in Nederland en Vlaanderen aan de macht moeten komen.

 14. Ben Zine

  En let ook eens op dat VVD-varkentje naast hem op de foto. Wat zullen ze in het Kremlin hard hebben gelachen om die twee losers.

 15. Florissa

  Heel afrika in laten stromen in de EU is vele malen gevaarlijker als Putin ,maar maak dat een Belg eens wijs .

 16. Frits Jansen

  DDS slaat linksaf en blijkt een laffe tegenstander van een harde aanpak van onze Europese oosterburen. En verkettert Verhofstadt, en man die wél vooruit kijkt.

  De vraag is natuurlijk wel wat een ouderwets leger kan aanrichten. Poetin is al lang bezig de EU te ondermijnen, en doet dat o.a. door miljardensteun aan EU-vijandige instituten, zoals ook DDS, de PVV en het zogenaamde Forum voor Democratie.

  Maar het is soms toch nodig dat Europa militair zijn tanden lat zien. Dat geldt vooral voor voormalige Sovjet-republieken als de Baltische staten, Ukraïna en Georgië, waar de Russen zomaar inde verleiding kunnen komen Russisch sprekende minderheden te komen “helpen”, omdat die onderdrukt zouden worden.

  de Russen genieten nu een zekere welvaart, maar die welvaart is vluchtig, want de Russische economie is heel eenzijdig op olie en gas gebaseerd. Poetin koopt met heel veel roebels de loyaliteit van zijn getrouwen, maar die kunnen hem gewoon chanteren als ze willen.

  Nee, Ukraïna en Georgia zijn geen EU staten, maar Hyiv en Tbilisi voelen wel heel Europees aan. Ik was pas nog in Lviv (voorheen Pools L’wów en Duits Lemberg), en die stad voelt uitermate Europees aan.

  Een Europees leger zou hooguit een afgeleide kunnen zijn van een visie op Europese buitenlandse politiek. Wat stel;t Europa voor ten opzichte van de VS, e BRICS landen?

  Helaas verdoen onze visieloze politici hun tijd met elkaar vliegen af te vangen, en is Buitenlandse Zaken niet in goede handen bij brekebeen Stef Blok.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.