Minister Grapperhaus wil hardere straffen voor dierenbeulen

Geen categorieokt 03 2018, 20:00
Pas maar op hoor, Grapper-is-in-the-haus en zwaait met z'n scepter der gerechtigheid richting de hoofden van dierenbeulen! 'Tien jaar geen beesten houden!' en hij zag dat het goed was. Via het AD.
Een verbod om tien jaar geen dieren te mogen houden wanneer een dierenbeul wordt veroordeeld, dit voorstel maakt Ferdinand morgen op dierendag openbaar, volgens bronnen in Den Haag. Nu is het nog zo dat een verbod op het houden van dieren alleen als bijzondere voorwaarde bij een voorwaardelijke straf kan worden opgelegd. Dit betekent dat een dierenbeul die alsnog een dier houdt, een tik op de vingers krijgt van Justitie in de vorm van een geldboete of celstraf, maar daarna wel weer dieren mag houden.
Juridisch is het zelfs zo dat een dierenbeul na die straf niet eens risico loopt dat de overheid z'n dier weg komt halen. Dus ondanks dat ik er zo lollig over doe en Grapperhaus een beetje belachelijk maak, zit er toch een goede bedoeling achter het idee voor de wetswijziging. Dierenbescherming blij, dierenliefhebbers blij, Marianne Thieme krijgt een keer een goede nachtrust en Grapperhaus scoort makkelijke puntjes.
Ook voegt hij er een maatregel aan toe die onbewust dierenleed moet helpen voorkomen, door van die figuren die hun kat op willen warmen in de magnetron op cursus te sturen. Eveneens ligt er een plan om fokkerijen stil te kunnen leggen als zij zich schuldig maken aan dierenleed. Lekker bezig dus en alvast fijne dierendag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten