Video! Guy Verhofstadt is op oorlogspad: 'EU-leger nodig tegen de Russen'

Geen categorieokt 03 2018, 19:00
Guy Verhofstadt, nare vent, belabberd Engels en zo oorlogszuchtig als maar kan! In een korte video via zijn Twitter vertelt hij over zijn visie om Rusland in toom te willen houden door middel van een Europees leger!
[embed]https://twitter.com/guyverhofstadt/status/1047459101498888195[/embed]
Verhofstadt schuwt zijn intenties absoluut niet. In het videofragment slingert hij de ene na de andere beschuldiging naar het hoofd van Vladimir Poetin en de Russische regering onder de noemer 'een decennium aan Russische agressie in de EU'.
Hij noemt:
Vervolgens geeft hij ons een voorproefje van mogelijke Russische inmenging die plaats zou kunnen gaan vinden in 2019 tijdens de Europese verkiezingen. Vervolgens legt hij uit dat de EU nu niet echt veel meer doet dan sancties opleggen en een reactie van Poetin krijgt, maar er wezenlijk niks veranderd.
En daar komt de crux van het verhaal! Dit zou niet genoeg zijn, Rusland met haar economie zo groot als Italië en een flink arsenaal aan atoomwapens, moet desnoods worden tegengehouden met een groot, capabel EU-leger! Alleen zo kunnen we ons beschermen tegen Poetin die op ieder moment de Baltische staten zou kunnen binnenvallen. Maar omdat zo'n EU-leger natuurlijk snel en effectief ingezet moet kunnen worden, is het helaas noodzakelijk om af te stappen van de 'unanimiteitsregel', die stelt dat alle EU-lidstaten het eens moeten zijn over een bepaald besluit.
Gooi je deze regel op de schop, dan is alleen nog een meerderheid van de EU-lidstaten nodig voor het goedkeuren van buitenlands beleid. En ach, waarom daar stoppen? Maak van Europol direct een echte Europese politiemacht die grensoverschrijdend kan handelen! Wat kan er mis gaan? Als een land het er niet mee eens is gebeurt het toch gewoon ni- ...oh wacht.
Mooie liberaal die Verhofstadt, pleit dus gewoon praktisch voor een confrontatie met Rusland en een uitbreiding van de EU voor buitenlands beleid op basis van niets meer dan dubieuze claims over Rusland. En dan vraagt men zich af waarom er zo'n aversie tegen de EU heerst in dit continent...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten