Haarlemmers steunen burgemeester: 'handen af van Jos Wienen'

Geen categorieokt 14 2018, 18:00
Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Haarlemse burgemeester Jos Wienen moet onderduiken. Dit nadat hij diverse doodsbedreigingen uit het criminele circuit had ontvangen. De inwoners van Haarlem pikken dit niet en hielden een manifestatie op de Grote Markt. Hiermee gaven zij burgemeester Wienen een duwtje in de rug. Ondergedoken zitten omdat je de bevolking dient en de veiligheid wil garanderen is bijzonder zuur. Laten we hopen dat de burgemeester binnenkort weer kan terugkeren naar het dagelijkse leven.
https://twitter.com/RenskeLeijten/status/1051476385670283264
Sinds deze week zit de burgervader ondergedoken. Hij ontving meerdere doodsbedreigingen, de politie onderzoekt nog waar deze vandaan komen. De Hells Angels werden in verband gebracht met deze bedreigingen door NH Nieuws, maar de vereniging liet weten dat zij niet achter de laffe doodsbedreigingen zitten. Sinds vorige maand stonden er al agenten voor het huis van Wienen, maar de instanties besloten deze week dat het noodzakelijk was de burgemeester nog beter te beveiligen en lieten hem onderduiken.
https://twitter.com/michelrog/status/1051478893918597120
Alain Timmers organiseerde daarom een manifestatie op de Grote Markt. Hij riep mensen via Facebook op om naar de Grote Markt te komen en steun uit te spreken tegen de bedreigingen en vóór de democratie en Jos Wienen. De oproep bleek een succes. Honderden Haarlemmers verzamelden zich vandaag op het plein om hun steun te betuigen aan de bewindsman. NH Nieuws interviewde Timmers en andere inwoners van het stadje. De inwoners lieten weten het 'niet te pikken' dat hun burgemeester bedreigt wordt. Honderden mensen waren aanwezig bij de manifestatie en de burgemeester liet zich nog even zien en stak zijn duim omhoog.
Haarlemmers spreken klinkklare taal over de bedreigingen: "Wij willen ons niet bedreigd voelen hier in Haarlem, daar hebben wij helemaal geen zin in!". Zo die zit! Klaar nu met die bedreigingen. Als je niet in staat bent je brood op een fatsoenlijke manier te verdienen dan ga je je maar melden bij het UWV i.p.v. ervoor te kiezen misdaden te plegen en de burgemeester te bedreigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten