Haarlemmers steunen burgemeester: ‘handen af van Jos Wienen’

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Haarlemse burgemeester Jos Wienen moet onderduiken. Dit nadat hij diverse doodsbedreigingen uit het criminele circuit had ontvangen. De inwoners van Haarlem pikken dit niet en hielden een manifestatie op de Grote Markt. Hiermee gaven zij burgemeester Wienen een duwtje in de rug. Ondergedoken zitten omdat je de bevolking dient en de veiligheid wil garanderen is bijzonder zuur. Laten we hopen dat de burgemeester binnenkort weer kan terugkeren naar het dagelijkse leven. 

Sinds deze week zit de burgervader ondergedoken. Hij ontving meerdere doodsbedreigingen, de politie onderzoekt nog waar deze vandaan komen. De Hells Angels werden in verband gebracht met deze bedreigingen door NH Nieuws, maar de vereniging liet weten dat zij niet achter de laffe doodsbedreigingen zitten. Sinds vorige maand stonden er al agenten voor het huis van Wienen, maar de instanties besloten deze week dat het noodzakelijk was de burgemeester nog beter te beveiligen en lieten hem onderduiken.

Alain Timmers organiseerde daarom een manifestatie op de Grote Markt. Hij riep mensen via Facebook op om naar de Grote Markt te komen en steun uit te spreken tegen de bedreigingen en vóór de democratie en Jos Wienen. De oproep bleek een succes. Honderden Haarlemmers verzamelden zich vandaag op het plein om hun steun te betuigen aan de bewindsman. NH Nieuws interviewde Timmers en andere inwoners van het stadje. De inwoners lieten weten het ‘niet te pikken’ dat hun burgemeester bedreigt wordt. Honderden mensen waren aanwezig bij de manifestatie en de burgemeester liet zich nog even zien en stak zijn duim omhoog.

Haarlemmers spreken klinkklare taal over de bedreigingen: “Wij willen ons niet bedreigd voelen hier in Haarlem, daar hebben wij helemaal geen zin in!”. Zo die zit!  Klaar nu met die bedreigingen. Als je niet in staat bent je brood op een fatsoenlijke manier te verdienen dan ga je je maar melden bij het UWV i.p.v. ervoor te kiezen misdaden te plegen en de burgemeester te bedreigen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. marco1

  Dat je met je handen af moet blijven van een burgemeester of wie dan ook lijkt me vrij normaal. Of criminelen nu stoppen met illegale praktijken en naar het uwv gaan lopen heb ik wel enige twijfels bij. Wel mooi dat de Haarlemmers hun burgervader een steuntje in de rug mee willen geven.

  1. Ernst Quispel

   Eens!

  2. Baaz

   “Of criminelen nu stoppen met illegale praktijken en naar het uwv gaan lopen heb ik wel enige twijfels bij.”

   Of politici die niet naar het UWV lopen maar jarenlang ‘wachtgeld’ ontvangen.

   1. robroy

    criminelen leven boven de balkenende norm he das nie zo moeilijk

 2. Troelstra

  Ik herinner me nog een uitzending van Twan Huys waarbij zo’n 30 burgemeesters lachten en klapten voor Tommy Wieringa’s vergoelijken van een aanslag op De Telegraaf. Willen deze zich nu heel diep gaan schamen tegenover deze door intimidatieterreur met aanslagenbedreigde collega burgemeester waardoor hij nu zelfs moet onderduiken? En verder hulde aan de Haarlemmers die een signaal hebben afgegeven dit soort gekkigheid niet te willen tolereren.

 3. Rosasolis

  Vele lof voor de vriendelijkste en mooiste stad van Nederland: Haarlem! Hoewel ik in een kleine dorp in het kop van Noord-Holland woon, vindt ik het altijd een traktatie als wij naar de winkel centrum van Haarlem komen, waar je kunt je boodschappen doen zonder last van verkeer en straat lawaai. Een grote winkelstraat die alleen is voor voetgangers, met overal banken, bomen, en planten bakken. En heel vaak een concert met de prachtige eeuwen-oude orgel in de Bavo kerk. Een overal een heel vriendelijk bevolking, die heel mooi Nederlands spreken,
  en altijd een gesprek met je wil hebben op een bank, onder een prachtige eeuwen-oude boom. Dat deze toegewijde Haarlem burgers opkomen voor hun bedreigde burgemeester, en andere bedreigde raadsleden verbaast
  me niet. De Hell’s Angels horen niet in Nederland’s mooiste stad, en ook in geen andere stad in Nederland. Laat zij maar ophoepelen en terug naar Amerika gaan.
  Wij hoeven dit tuig niet hier te hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.