Haha! RTL hoopte het tij te keren met Twan Huys: afgang compleet

Humberto Tan moest eruit. Twan Huys nam het van hem over. 

Jawel, Twan Huys zou de redder van RTL 4 worden. Of,  nou ja, van RTL Late Night. Humberto Tan had weliswaar mooie successen gevierd met dit programma, maar uiteindelijk hield hij steeds minder kijkers over. Daarom moest hij pas op de plaats maken. Twan Huys nam het van hem over. Want, dacht de RTL direct, Huys zou héél kijkers meenemen van de publieke omroep en het tij keren voor RTL.

Nou, dat heeft dus net een beetje anders uitgepakt:

De dalende lijn bij RTL Late Night met Twan Huys is duidelijk zichtbaar, zo blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Scoorden ze de eerste vier weken nog gemiddeld respectievelijk 533.000, 682.000, 463.000 en 424.000 kijkers, deze week bleef het gemiddelde steken op 345.000 kijkers.

Enkele jaren geleden had ik dit vreselijk sneu gevonden voor RTL, maar nu niet meer. RTL is tegenwoordig namelijk weinig meer dan NPO light. De benoeming van Huys als opvolger van Tan bevestigt dat beeld alleen maar.

Heel gek, maar op de één of andere manier zitten kijkers daar helemaal niet op te wachten. Als je naar RTL 4 schakelt wil je een ander geluid horen. Die oude NPO-gezichten kennen we onderhand wel. Juist van RTL verwacht het publiek iets van een rechtsig geluid. In plaats daarvan komen ze aanzetten met Mr. PvdA, Twan Huys. Tja.

Ongelooflijk genoeg liet RTL-directeur Sven Sauvé enkele dagen geleden nog weten aan RTL dat hij er niet eens over denkt om Huys weer aan de kant te zetten:

“Ik ben overtuigd dat we op termijn gaan groeien en we echt naar hele goede kijkcijfers gaan. Het wisselt nu, maar dat hoort erbij. Er zal geen enkele sprake zijn van overhaaste beslissingen.”

Nee, natuurlijk niet. Want als Huys ook eruit wordt gegooid zullen meerdere topmensen er vrijwel zeker óók aan moeten geloven. Zij zijn immers verantwoordelijk voor deze bende.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De parameters van de (Grachtengordel) Gütmenschen-markt is tussen de 1 – 1,5 miljoen kijkers.
  Wil de moreel failliete PC-propagandist/doofpotter Twan Huys niet verzuipen dan moet hij het bij de Beroeps-Betere Mensch/Leugenaar Pauw weg zien te vinken.

  En dat lukt niet
  Immers de Staatsmedia heeft als voordeel dat ze onbekommerd aan de subsidiemiljard-Staatstiet kan zuigen.
  1 miljard om de markt van 1-1,5 miljoen moreel voortreffelijken te bedienen. Van, voor en door de Grachtengordel.
  De rest van Nederland- waar ze zo op neerkijken- mogen dat betalen.

  De patholigsche Ich habe ess Nicht Gewusster Twan H. gaat binnenkort hemelen op het tv.urnenveld.
  Mooi
  Een toekomst als krantenjongen in Horst Limburg ligt in het verschiet. Kan hij daar zijn ‘clienten’ uit foeteren dat het allemaal racisten zijn dat Trump erger is dan Adolf Hitler en Dzengis Kahn.
  Ik hoop op erg veel regen tijdens zijn fietstochtjes.

  1. Ben Zine

   Ik herinner me nog dat Huys kort na de verkiezingsoverwinning van Trump een interview hield met een Engelstalige gast en dat hij met bedrukt gezicht zei: “The atmosphere is comparable to a funeral”. En nou moet die zuur lachende linkse NPO-moraalridder het kijkcijferkanon van RTL worden ! Degene die dat ooit heeft voorgesteld kan met recht als ongeschikt voor zijn functie worden afgeserveerd. 🙂 Hoe krijg je het in vredesnaam verzonnen…

   1. Two Ravens Black Kettle

    De Inteeltcocon !
    Dit soort lui komt nooit iemand met een tegengestelde mening tegen.
    Vandaar deze bizarre fratsen.
    Bij de StaatsMondOrgelMedia kunnen ze missers veroorloven door de miljarden-injecties vanuit de Staat. ‘Dan maar geen verzorgingshuis voor ouderen’ denken ze daar zonder schroom.
    Bij de commerciëlen moeten ze dankzij de oneerlijke Staatsconcurrentie scherper aan de wind zeilen; hence; het einde van patholigische Trump-Hater Twan.
    Wow, nu je erover nadenkt
    Zodadelijk Twan Huys voor altijd van de tv gebannen.
    Net als zijn Trumphatende vrind Pechtold
    Trumpie
    Stop, please Stop
    I’m almost tired of winning !!
    (maar nie-echt)

    In Amerika wordt de justitiesysteem gezuiverd van de activistische cultuur-marxisten
    Ontroerend om te zien.
    In Nederland bestaat 50% van de magistratuur uit D’66’r aangevuld met groen linkers, PvdA’rs en andere communisten.
    De corrupte Twan Huys zul je hier nooit over horen.

    Enfin
    Top dag vandaag
    Kavenaugh (bijna) benoemd
    Peggol op het politiek urnenveld
    En binnenkort Twan Huys naar het land van de vergetelheid

    1. dinaro

     Geweldig is het.
     Te mooi om waar te zijn.

 2. JanKlaasen

  Bewijst maar weer eens, de commerciële zenders kijkt niemand naar. Gaat niets boven de gewone ouderwetse NPO. Alleen maar reclame op het hele uur en niet om de 10 minuten. En Twan had gewoon bij de npo moeten blijven. Kijk alleen maar naar de kijkcijfers van nieuwsuur.

  1. lanex

   Twan was uitgespeeld op het NPO, alleen maar het linkse geluid, Trump bashing was bon-ton, elke avond weer. Als hij zoveel talent heeft had hij al moeten laten zien. Wat we zien is een tweederangs soort Evert Santegoeds, het drek van de showbizz opvoerend. Nee, hij gaat het niet redden!

 3. Baaz

  De nieuwe generatie kijkt geen tv en is ervan overtuigt dat Youtube en Netflix omroepen zijn.

 4. Florissa

  Wie zit te wachten op wat RTL er van vind , ze zijn onderdeel van een omroep uit Luxemburg, juncker,soros, en dat zit overduidelijk in het programma .Mensen laten zich niet voor de gek houden,,
  Als ze denken dat het beter wordt ,dat denken ze ook bij D66 .veel succes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.