Hele crew van linkse Pakhuis de Zwijger aan het janken over Afriyie vs Douwes opRTL Late Night

Zo’n beetje de hele organisatie van Pakhuis de Zwijger brengt rechts Nederland in een lachstuip om dit ingezonden opinieartikel over de situatie tussen Jerry Afriyie en Jenny Douwes bij RTL Late Night. Man man man…

Dat het een grote ongemakkelijke zooi was tijdens die uitzending moge duidelijk wezen. Geklungel over eisen en voorwaarden over sprekers en het debat is inmiddels een ‘he said/she said’ verhaal geworden. Duidelijk is dat Twan Huys, wat voor afspraak hij ook had gemaakt, deze live op tv verbrak.

Nu doet het linkse Pakhuis de Zwijger, bekend van onder andere Tegenlicht, een ‘neutrale’ duit in het zakje van de discussie. Schande spreken ze er van dat Afriyie te weinig spreektijd kreeg, werd onderbroken, ‘zwaar en vals’ beschuldigd werd van terrorisme (overigens niet waar, Kick Out Zwarte Piet werd in dat rapport ‘extreemlinks’ en ‘radicaal’ genoemd) en dat er te weinig diversiteit in Twans’ show te zien is.

Deze ‘behandeling’ die ‘geen enkele gast verdient’ overkwam ook Jan Roos en Thierry Baudet bij progamma’s als De Wereld Draait Door en Pauw & Jinek / Witteman. Toen bulderden ze daar nog niet zo hard bij Pakhuis de Zwijger!

Het is dan ook te debiel voor woorden dat juist deze linkse maar wel ‘neutrale’ kliek, lukraak advies loopt te geven over hoe een eerlijke en neutrale discussie dient te worden gevoerd. Tijd voor een flinke dosis zelfreflectie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Adriaan

  Tijd voor zelfreflectie? Ik denk eerder tijd voor een tijdje verdwijnen. Het programma van de buis halen en met zijn allen op de hei gaan zitten en brainstormen hoe ze voortaan afspraken moeten maken. Afspraken vlak voor uitzending afzeggen of willen wijzigen, mag in principe niet kunnen, tenzij er een plausibele reden is om het wijzigen. Daar ging Jenny Douwes mee de fout in, maar ook Twan Huys. En toen er een andere afspraak werd gemaakt, door beiden partijen geaccordeerd, dan heb je je daar aan te houden. Dus eigenlijk is Twan twee keer de fout in gegaan.

 2. Gerlos

  Die ZWARTE PIET activisten geen zendtijd meer gunnen, probleem opgelost, zooitje niksnutten.

 3. Two Ravens Black Kettle

  In vrijwel elk gehucht, dorp en stad zal de intocht vergezeld worden een prachtige keur aan ‘le school Zwarte Pieten.
  Vrijwel iedereen buiten het OM, de Grachtengordel en HUN! MSM (de Staatstv en RTL voorop) steekt een hele vette middelvinger op naar de onverdraagzame Identity Politics Fascisten uit het Gooi en de Grachtengordel.

 4. toetssteen

  Enge kliek, zie dit: https://dezwijger.nl/programma/nog-acht-jaar-te-gaan

  Ik heb er nog eentje, maar eerst kijken of deze door het filter komt.

 5. toetssteen

  Zucht, de meest simpele link blijft al hangen. Wel dan googled men zelf en uw schoenen zullen uitvallen. Het gaat oer een zeer onfrisse club, die verklap ik u vast.

  1. Ernst Quispel

   “Het gaat oer een zeer onfrisse club, die verklap ik u vast.”

   We hebben geen idee waar het over gaat, maar Tootsie weet de spanning wel op te bouwen.

 6. Peter Loosduinen

  Goed nieuws ???

  ’Nederland houdt vast aan Zwarte Piet’

  HEERHUGOWAARD – Bij vrijwel alle sinterklaasintochten in Nederland zijn de plaatsen en comités trouw aan Zwarte Piet. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Sint en Pietengilde, de stichting die eerder met succes pleitte voor het plaatsen van het sinterklaasfeest op de Nationale Lijst Immaterieel Erfgoed.

 7. sjun

  Hij eens aan, dan zal Twan Huys binnenkort wel spreekstalmeester bij Pakhuis de Zwijger worden. In een pakhuis verwacht je dat er gewerkt wordt het herbergt echter vooral van productie vrijgestelde subsidiënten. De naam de Zwijger doet ook al bepaald geen recht aan de kakofonie die er vandaan komt. Straks ontdekken de ‘inclusieven’ nog een latent gebleven racisme of koloniaal kapitaal bij Willem de Zwijger… Ik moet er maar eens wat pepernoten achterlaten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.