Ach kijk, wéér een leugen! Alleenverdieners met kinderen gaan er op achteruit

Geen categorieokt 17 2018, 18:00
De scepsis heerste al bij de uitspraak van Rutte tijdens Prinsjesdag toen hij zei dat iedereen er op vooruit zou gaan qua koopkracht. 'Oeps, rekenfoutje!' mocht minister Koolmees ons vandaag komen vertellen!
Flink zuur natuurlijk als je met 'voorbeeldhuishoudens' werkt in je lijpe modelletje en die dan niet overeenkomt met de werkelijkheid. 0,3 Procent koopkrachtdaling voor alleenstaande ouders met een modaal inkomen.
AOW'ers, uitkeringsgerechtigden en lage inkomens gaan er tussen de 0,0 en 0,2 procent op vooruit, woopdiedoo! De enige in het rijtje 'voorbeeldhuishoudens' die onder de 1 procent daling ervaart, zijn AOW-paren die meer dan 30.000 euro verdienen per jaar. Nog niet denderend, hun -1,6 procent werd gecorrigeerd naar -1,2 procent. Steek die maar in je zak, ouwe!
Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het heersende beeld zich zo langzaam uitkristalliseert en een negatieve blik werpt op onze situatie in Nederland. Variaties van 'Nul komma zoveel procent erbij/eraf terwijl het bedrijfsleven fikse kortingen krijgt en de multinationals ons te kakken zetten met die dividendbelasting.' zullen de norm gaan worden bij de gesprekken naast de koffieautomaat.
Rutte en zijn regering zullen het moeten doen met een beeld van cijfer-sjoemelaars, overdreven optimisme of regelrecht bedrog. Een volstrekt onhoudbaar beeld, helemaal gezien er al zoveel schandaaltjes aan de oppervlakte zijn gekomen de afgelopen tijd. Regelrechte munitie voor de oppositiepartijen om heel die regering een trap na te geven en de verkiezingscampagnes alvast in te luiden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten