Hele crew van linkse Pakhuis de Zwijger aan het janken over Afriyie vs Douwes opRTL Late Night

Geen categorieokt 17 2018, 17:00
Zo'n beetje de hele organisatie van Pakhuis de Zwijger brengt rechts Nederland in een lachstuip om dit ingezonden opinieartikel over de situatie tussen Jerry Afriyie en Jenny Douwes bij RTL Late Night. Man man man...
Dat het een grote ongemakkelijke zooi was tijdens die uitzending moge duidelijk wezen. Geklungel over eisen en voorwaarden over sprekers en het debat is inmiddels een 'he said/she said' verhaal geworden. Duidelijk is dat Twan Huys, wat voor afspraak hij ook had gemaakt, deze live op tv verbrak.
Nu doet het linkse Pakhuis de Zwijger, bekend van onder andere Tegenlicht, een 'neutrale' duit in het zakje van de discussie. Schande spreken ze er van dat Afriyie te weinig spreektijd kreeg, werd onderbroken, 'zwaar en vals' beschuldigd werd van terrorisme (overigens niet waar, Kick Out Zwarte Piet werd in dat rapport 'extreemlinks' en 'radicaal' genoemd) en dat er te weinig diversiteit in Twans' show te zien is.
Deze 'behandeling' die 'geen enkele gast verdient' overkwam ook Jan Roos en Thierry Baudet bij progamma's als De Wereld Draait Door en Pauw & Jinek / Witteman. Toen bulderden ze daar nog niet zo hard bij Pakhuis de Zwijger!
Het is dan ook te debiel voor woorden dat juist deze linkse maar wel 'neutrale' kliek, lukraak advies loopt te geven over hoe een eerlijke en neutrale discussie dient te worden gevoerd. Tijd voor een flinke dosis zelfreflectie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten