Politiek Den Haag toont weer durf en daadkracht: 'meer onderzoek nodig legalisatie xtc'

Geen categorieokt 17 2018, 19:00
Politici zitten met hun handen in het haar over de discussie over het legaliseren van xtc. Wat is het gezondheidsrisico, wat doen we aan criminaliteit? Moeten we dit wel stimuleren? Lastig, lastig... Eureka! 'Meer onderzoek!' dat antwoord werkt altijd!
Niemand durft eigenlijk wat zinnigs te zeggen over de effecten van gelegaliseerde xtc. Voor de een voert criminaliteit de boventoon, de ander maakt zich druk om gezondheidsrisico's. Ergens zullen de feiten een keer op tafel moeten komen en er een beslissing worden gemaakt. Dat vinden ze blijkbaar erg moeilijk in Den Haag.
Als blijkt dat xtc niet zo schadelijk is, komt legalisering dichterbij. Logischerwijs zou straf op de illegale productie dan ook omlaag moeten, het is immers 'niet zo erg'. Goed, dan zitten we nog met drugs handelend Nederland die elkaar om het minste of geringste straathoekje afknapt. Dit doen ze alleen omdat er veel geld mee gemoeid is. Zou je het als overheid voor elkaar kunnen krijgen om goedkope, relatief gezonde pillen te kunnen produceren waarmee je menig crimineel eruit concurreert? Mocht dit blijken dan is legalisering weer een stapje dichterbij.
Het probleem wat je dan gaat creëren is dat het inkomen van de criminelen opdroogt. Bewapend met een AK-47 en een verfrommeld cv dat nog onder het bloed zit van de laatste 'opdracht', kun je er donder op zeggen dat die niet bij het UWV aan gaan kloppen voor een baan.
'Criminelen met wortel en tak uitroeien in plaats van criminaliteit legaliseren' lijkt het standpunt van het CDA en de VVD te zijn, terwijl overige partijen bepaalde resultaten en experimenten willen afwachten. We wachten het onderzoek dus maar af...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten