Massaal wordt gekozen voor Zwarte Piet tijdens intochten, 800 gemeenten kiezen voor traditie!

Geen categorieokt 17 2018, 20:00
Is dat even een dreun voor Kick Out Zwarte Piet, de NTR met haar 'bijbenen van maatschappelijke trends' en andere mainstream media-figuren! Achthonderd gemeenten hebben gezegd alléén Zwarte Piet te zullen laten zien tijdens de intocht! Dat meldt De Telegraaf.
Als we de overtuigingen wat betreft Zwarte Piet en het vermeende racisme wat daarmee gepaard zou gaan onder de loep nemen, dan lijkt het erop dat zo'n achthonderd gemeenten zwaar racistisch, bekrompen en gevoelloos zijn die niets liever willen dan de tere zieltjes van kinderen breken nog voor ze een kans hebben gehad om een deugdelijk leven op te bouwen.
De andere verklaring is natuurlijk dat al die gemeenten klaar zijn met dat gezeik om Zwarte Piet, de discussie daar toch niet zo leeft en men de traditie zo wel prima vindt. Maar ja, dat past natuurlijk niet in het frame bij De Wereld Draait Door of de Nieuwe Maan.
Toch lijkt het erop dat ook deze gemeentes niet zo heldhaftig zijn door een duidelijk standpunt in te nemen, maar bang zijn voor het effect wanneer ze wél andere Pieten zouden toestaan. De mensen zullen dan waarschijnlijk uitwijken naar een gemeente die wél Zwarte Pieten heeft, en dan loopt iedereen van die deuggemeente natuurlijk geld en spektakel mis.
De Sint en Pietengilde, waar de informatie vandaan komt, is van mening dat de Pietendiscussie voornamelijk in de Randstad wordt gevoerd en de rest van het land zich daar dus praktisch niets van aantrekt. Mooi om dat te constateren, hopen dat de overige gemeentes die niet bij de gilde zijn aangesloten er óók zo over denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten