Opvang gezocht! Nederland komt 5000 plaatsen tekort voor asielzoekers!

Opvang gezocht! Nederland komt 5000 plaatsen tekort voor asielzoekers!

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is niet blij! Nederland heeft elf azc's gesloten en komt nu 5000 plaatsen tekort voor alle nieuwkomers! Oh oh hoe lossen we dit toch op?!

Sinds de zomer druppelen ze weer in steeds grotere getallen binnen. In 2017 kregen wij er nog 14.716, in de eerste negen maanden van 2018 is dat al 14.545. Het gaat dus weer hard! Het gaat hier ook nog eens om mensen die voor het eerst asiel hebben aangevraagd in Nederland, dus die niet elders al hebben aangeklopt.

Iran, Syrië en Turkije zijn op het moment de grootste leveranciers van onze asielzoekers. Een andere trend is dat steeds meer asielzoekers uit veilige landen ook een gooi doen naar een plekje in dit uitkeringsparadijs. Albanezen, die al hun eigen criminele circuit hebben in Amsterdam, en Algerijnen, die Frankrijk toch niet zo konden waarderen, kloppen steeds vaker bij ons aan.

Staatssecretaris Harbers (VVD) gooide het eerst nog op een seizoenspiek maar dat verklaart niet hoe we drie maand eerder dan 2017 al op hetzelfde niveau qua aantallen zitten. En ach, het nieuws kan nog beroerder!

Zo'n 6500 vluchtelingen hebben wel een verblijfsvergunning maar geen huis! De gemeente kan er blijkbaar niet zomaar voor zorgen dat zij een huis krijgen toegewezen en dus zitten ze, met vergunning, nog steeds in een azc. Ben benieuwd hoe ze hun tijd daar dan door zullen brengen! Een potje Scrabble misschien?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer