Nederland slibt verder dicht: bevolkingsexplosie door 230 000 migranten

Nederland slibt verder dicht: bevolkingsexplosie door 230 000 migranten

Terwijl Nederlandse bouwbedrijven goud geld verdienen aan opdrachten voor het bouwen van nieuwe huisvesting, slibt Nederland langzaam dicht. Ruim 230 000 nieuwe inwoners in 2016 alleen al. Wanneer emigratie wordt meegenomen in het saldo dan komen we uit op netto 80 000 meer inwoners, waarvan een deel uit de zuidelijke Europese lidstaten afkomstig zijn. Dat laatste is opvallend, wellicht dat de economische kansen in Italië en Griekenland dusdanig klein zijn dat men naar het noorden reist voor werk.

Maar het draait dus voornamelijk om immigranten van verre oorden, de zorgen van mensen in Nederland aangaande de massa-immigratie. Het gaat hierbij om mensen die Nederland wellicht voor het eerst in hun leven zien. Om die groei aan te kunnen meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat er 5000 plekken nodig zijn voor de opvang van migranten. Dit staat in schril contrast met het sluiten van opvangcentra eerder dit jaar. Toen sloot het COA 11 locaties voor opvang. Blijkbaar verandert het orgaan van richting wanneer de wind draait. Van ordentelijk beleid is er dus geen sprake.

In de zomermaanden is het migratiecijfer altijd beduidend hoger dan in de winter. Dat is logisch omdat er veel bootvluchtelingen via de Middellandse Zee naar Europa komen. Juncker belooft al jaren de grenzen te beschermen zodat we niet elke maand 3000 nieuwe migranten hoeven op te vangen, maar dit blijft tot op heden een utopie. Zo liet de Europese Commissie afgelopen september weten in de State of the Union migratie te willen aanpakken, maar de afgelopen maanden ondersteunen dat beeld allerminst.

Zo zei vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans tijdens de dag van de Unie:

"The European Border and Coast Guard's new operational arm of 10,000 EU staff and a reinforced EU Asylum Agency will ensure EU solidarity is effectively delivered on the ground – whenever and wherever needed. We are providing Member States with the necessary tools to agree on the overall reform of the EU's asylum system and strike the right balance between solidarity and responsibility. It is now high time they deliver on this commitment."

Opvallend is dat Timmermans spreekt over 'solidariteit' en 'verantwoordelijkheid', maar de woorden 'eigenbelang', 'onze toekomst' of 'veiligheid' niet durft uit te spreken. Een zwak leider dus, die blijkbaar andere belangen heeft dan het belang van de Europese volkeren. Volgens Timmermans is het 'high time' om de belofte voor betere grensbescherming in te lossen, maar vooralsnog gebeurt er in Brussel, behalve de wekelijkse kunstmarkt en borrel, vrij weinig.

De cijfers van het CBS suggereren dat Nederland elk jaar een stad in de omvang van Hengelo moeten bijbouwen als de toestroom zo hoog blijft als deze zomer. En dat is helemaal niet in ons belang. Landen als Zuid-Korea en Japan en Polen kennen net als Nederland lage geboortecijfers, maar doen de facto niet mee met het United Nations Replacement Migration Programme. Het gaat verder prima in die landen, wellicht dat door de bevolkingskrimp de economie niet zo hard groeit, maar er is meer in het leven dan 'de economie'.

Terwijl deze mensen riant worden voorzien van woonvesting en uitkeringen, scholing en andere hulp, mogen de kleinkinderen van de mensen die dit land groot maakten zich in de schulden steken. In de schulden steken om überhaupt een studie te mogen volgen, terwijl migranten scholingsbeurzen krijgen en allerlei voordelen. Sterker nog, ze krijgen in veel gemeenten voorrang op sociale huurwoningen. Logisch dus dat er grote onvrede is over de gang van zaken. En zo lang deze migratietrend niet wordt gestopt worden partijen als Forum voor Democratie (FvD) en de PVV alleen maar groter.

Lees meer over:
immigratie Massa-immigratie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties