Het terrasseizoen verlengen: tips voor een winterterras

Het terras is één van de grootste omzetmakers in de horeca. Nu de temperatuur weer beneden zomerse waarde daalt, hoeft dit niet te betekenen dat de terrasomzet daalt. Volgens Homint kan het terrasseizoen flink verlengd worden met een doordacht plan en slimme producten. Niet alleen in het voor- en naseizoen, zelfs in de winter kan uw terras een ware trekpleister zijn.

Warmte en sfeer

Eerlijk is eerlijk, in de winter moet je flink je best doen om gasten het terras op te krijgen. Hoe? Door een warme en comfortabele uitstraling. Niemand wil in de kou zitten, zorg dus voor voldoende terrasverwarming, vuurkorven of plaids. Met heaters creëer je al snel een aangename warmte op het terras. Deze kunnen aan de muur worden gemonteerd, onder de parasol, hangend of vrijstaand. Genoeg mogelijkheden om gasten een warm verblijf te geven op het terras!

Instant sfeer krijg je met open vuur op het terras. Denk hierbij aan een sfeervolle haard, vuurkorven of voor maximale beleving een Quoan outdoorcooker. Heerlijk warm en een aandachtstrekker om voorbijgangers te verleiden op je terras plaats te nemen. Beleving ten top! Maak het plaatje compleet door het terras te stylen met o.a. warme plaids, mooie vachtjes, kaarsjes, en kussentjes. Pas ook de menu kaart aan, serveer bijvoorbeeld heerlijke warme chocolade melk met warme appelflappen.

Terrasoverkappingen

Met heaters en vuurkorven zijn gasten alleen nog niet beschermd voor alle weersomstandigheden. Regen en sneeuw kunnen kunnen roet in het eten gooien. Dit is simpel op te lossen door een terrasoverkapping. Een overkapping biedt beschutting tegen de weerinvloeden die ons kikkerlandje kent. Een ideale terrasseizoen verlenger! Je kunt kiezen voor een vaste overkapping. Maar een schuifbare terrasoverkapping geeft meer flexibiliteit. Niet alleen in het voor- en naseizoen maak je gebruik van de voordelen van een overkapping. In de zomer geeft het je gasten een schaduwrijke zitplek.

Vergunningen en advies

Enthousiast geworden? Start niet direct met wilde verbouwplannen. Voor het bouwen van een terrasoverkapping en het plaatsen van terras verwarming heb je in veel gemeenten een vergunning nodig. Ook kunnen de terras perioden en sluitingstijden flink verschillen. Sommige gemeenten maken onderscheid in het winter- en zomerterras waar andere regelgeving van toepassing is. Laat je goed informeren om teleurstellingen te voorkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. hans-e-pans

    Komkommertijd?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.