Jenny Douwes: “Van Twan Huys woord gekregen dat ze geen trucjes zouden uithalen. De rest is skiednis”

De heldin uit Friesland reageert op Twan Huys’ spelletjes.

Zoals wij eerder vandaag berichtten probeerde RTL Late Night presentator Twan Huys gisteren Jenny Douwes live op tv te naaien. Hij deed dat door van tevoren te beloven aan Jenny dat hij het linkse tuig van Kick Out Zwarte Piet niet aan tafel zou laten zitten — maar slechts “op de eerste rij” in het publiek — maar hen tijdens de uitzending toch uit te nodigen om er plaats te nemen. Ziekelijk, natuurlijk. Douwes protesteerde daar dan ook terecht tegen.

Helaas had Huys daar lak aan. Hij en zijn RTL-vrienden hadden namelijk besloten dat dit een ideale mogelijkheid was om voor wat vuurwerk te zorgen in het programma — dat is ook nodig, zullen ze gedacht hebben, aangezien de kijkcijfers wanstaltig zijn. Maar ja, één ‘mooie’ uitzending kan daar in ieder geval tijdelijk verandering in brengen. Tijd dus om toe te slaan. Yes!

Vandaag heeft Jenny ook gereageerd op Twitter. Ze deed dat in drie tweets:

In haar tweede tweet laat ze de deur open dat het mogelijk een misverstand was… hoewel een heel vreemd misverstand:

Maar, ach, eigenlijk weet ze zelf ook dat het onzin is. Dit was een bewuste actie… en dat terwijl Huys haar van tevoren had laten weten dat er geen trucjes uitgehaald zouden worden.

We kunnen hier vrij kort over zijn: Huys en zijn producenten hebben gewoon keihard gelogen tegen Jenny. Ze zouden KOZP niet aan tafel halen, maar deden dat wel, ongetwijfeld in de hoop dat dit voor een flinke rel en dus voor hogere kijkcijfers zou zorgen. Dat ze hun gast — die ze zelf uitgenodigd hadden — daarvoor moesten naaien was hen een rotzorg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Ernst Quispel

  “probeerde RTL Late Night presentator Twan Huys gisteren Jenny Douwes live op tv te naaien. ”

  Ik kan me een iets subtielere omschrijving van deze gebeurtenis voorstellen.

  😉

  1. robroy

   lijkt me sterk

  2. IJscoman

   Ernst Quispel valt over de toon. De inhoud interesseert hem geen donder.

   1. Top

    Het gaat over ‘Twan Luis’! Zijn gabbertje. Je weet ‘soort zoekt soort’.

  3. Baaz

   “Ik kan me een iets subtielere omschrijving van deze gebeurtenis voorstellen.”

   O ja joh?

  4. Siemien

   Oh ja Ernst, hoe had jij dit achterlijke smerige naai gedrag dan verwoord?

   1. Ernst Quispel

    Wat vind je van de kop: “Twan Huys schond afspraken met Frieze organisator van een levensgevaarlijke snelwegblokkade”?

    1. marco1

     U vraagt het niet aan mij maar ik ben zo vrij u toch mede te delen dat ik het iig een ijzersterke kop vind.Het lijkt erop u uw roeping gemist heeft en uw tijd hier verdoet met reageren. U kunt toch beter kopjes verzinnen voor forum artikelen dan hier uw mening te verkondigen.

     1. Ernst Quispel

      Dank je, Marco.

    2. Siemien

     @Ernst de snelwegblokkade heeft er niets mee te maken en als jij de titel, “Jenny Douwes: “Van Twan Huys woord gekregen dat ze geen trucjes zouden uithalen. De rest is skiednis”” eens goed zou lezen zou je er goed aan doen om je zieke naargeestige maniertjes van reageren eens voor je te houden.

    3. Adriaan

     Nog sterker: Twan Huys komt afspraak niet na.

    4. sjun

     Maak er Friese van en verkoop de huid niet voor de beer daadwerkelijk geschoten is: https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3001_wim-anker-reactie-twan-huys-onjuist

 2. sjun

  Dat ze als gevolg daarvan mensen die zelf wat te melden hebben als gast op hun buik kunnen schrijven lijkt me evident. En zo drijft RTL steeds verder af van Nederlandstalig kijkpubliek.

  1. Ernst Quispel

   Mogelijk kan de commerciële omroep zich beter toch maar richten op het eenvoudige amusement voor mensen met een lagere opleiding.

   1. Baaz

    Misschien, maar misschien ook niet. Je weet het niet hè? Het kan alle kanten op gaan, de verkeerde kant, de goede kant en zelf helemaal geen kant.

   2. Adriaan

    Lijkt me een goed plan @Ernst. Kun jij er ook naar kijken. Mooi toch?

   3. marco1

    Heeft u daar nu eigenlijk lang voor gestudeerd om zo denigrerend te kunnen doen of was u een natuurtalent?

    1. Baaz

     Natuurtalenten moet je niet onderschatten Marco, Twan Huys kan er wat van hoor.

     1. marco1

      Gelukkig had u door ik Twan Huys bedoelde , ik had nog even de schrik u het op u zelf zou betrekken.

     2. Siemien

      @Baaz valt het je op dat Ernst iets plempt en dan niet meer reageert?

     3. Baaz

      Natuurlijk valt mij dat op. Vragen beantwoord hij ook niet. Het is puur eenrichtingsverkeer. Ik weet wel hoe je zoiets noemt. 😉

   4. droef

    Zonder mensen met een lage opleiding had jij geen dak boven je hoofd enorme zakkenwasser die je er bent!

    1. Job Jansen

     De bouw wordt niet alleen gerealiseerd met laag opgeleiden.

    2. Ernst Quispel

     Ik vind daarom ook dat hardwerkende laagopgeleiden recht hebben op passende verstrooiing en daar zie ik voor de commerciële omroepen een markt.

     1. Job Jansen

      ‘Een passende verstooiing’

      Moet er wel een beetje om lachen, maar bedoel je zoiets als een quilty pleasure? Of snap ik het niet?

     2. Baaz

      Hard werken en laag opgeleid, ja logisch.

      Niet werken en niet opgeleid zijn, dan heb je zeven dagen per week en dertien uur per dag de tijd om hier hele gewichtige en serieuze bijdragen te plaatsen. Pure ordentelijkheid, puur fatsoen. Het is me wat hoor, je kunt er niet omheen hè?

    3. Arie B

     Ernst hoort zelf ook bij de kansarmen en stemt daarom trouw links.

 3. marco1

  Ik heb het zojuist terug gekeken. Ik had al met haar te doen met alles wat nu zo op haar afkomt. Maar ik vind het echt schofterig hoe ze hier behandeld is.Die Twan liet haar niet uitpraten toen ze uitlegde dat er een grens getrokken moest worden en met een ieder in gesprek wil maar niet met mensen die aanzetten tot geweld.(wat die kopz gewoon doet)Ze komt op mij over als een sterke vrouw die zeker voor rede vatbaar is en ondanks ze geen ervaring heeft met de media daar toch sterk zat. Mocht je het lezen Jenny ik vind je een topvrouw en wens je heel veel sterkte toe in deze onterechte zaak.

 4. FLP

  Twan naar huis!! Wat een smerige spelletjes show. Valstrik TV ! Duidelijk vooropgezet plan om de gast Jenny uit te lokken om boos te worden en dingen te zeggen waar zij later spijt van zou kunnen hebben. Helaas Tommy coper Twan truc mislukt …duif dood.

 5. Troelstra

  Stuur Twan naar Huijs!

  1. Siemien

   #Twanhuysnaarhuis

  2. Peter Loosduinen

   De smoel van Huijs moet van de buis !

 6. Arie B

  Twan Huys zit natuurlijk een beetje in het nauw qua kijkcijfers. Een kat in het nauw wil goedkoop scoren. Dat Petertje Zuurpruim de Vries de kritiek op Twan dan weer afdoet als gekletst bewijst dat hij echt seniel is (geworden). Ik herinner me een interview met Sven Kockelman waarin hij huilie huilie deed toen Sven een niet verwachtte vraag stelde. Ook bij DWDD maakte hij toen stennis omdat hij boek niet lang genoeg aangeprijst werd (En dat was dan weer tegen de voorgebakken afspraken). Hij heeft het woord hypocriet uitgevonden denk ik! En voor de rest: Jenny is een heldin. De uitspraak wakkert alleen de haat tegen het OM en de D66-doordrenkte rechtbanken aan. Een Friese woordvoerder verwoordde het al: rechtspraak uit het land telt voor ons niet. Leve de diversiteit zou ik zeggen, het werkt averechts en draait op rebellie uit op den duur.

 7. struisvogelpolitiek

  Ik denk dat Jenny gisteravond een wijze les heeft geleerd: Stap nooit in het hol van een linkse leeuw. Geert Wilders heeft in het verleden ook deze wijze les moeten ervaren. Daarom geeft Wilders geen interviews meer aan de linkse omroepen.

 8. Heinz

  Bij de commercieëlen krijg je waar voor je geld. Wel moet je genoegen nemen met allerlei kul reclame. Een hoofdfillm van 3 uur wordt 4 uur. Een showprogramma is show is Twan Huys. Dan moet je niet miepen achteraf. Blij dat er toch nog een NPO is.

 9. Onno

  Jenny kreeg de reclame en aandacht waarom ze vroeg. De rest zal haar een zorg zijn. Die is voor dat clupje wat om haarheen draait.

 10. Gerlos

  Waar blijft het excuus van Twan Huys en RTL aan Jenny Douwes.

  1. Robert Leiden

   Ik denk dat Twan op excuses van Jenny zit te wachten.
   Gordan Sluiter, de advocaat van Jerry Afriyie stelt:

   “..Het frappeert dat de beweringen van Jenny Douwes over niet gemaakte afspraken voor waar worden aangenomen zonder enig onderzoek naar de feiten of het toepassen van wederhoor. Gelet op de gehele gang van zaken, is het niet RTL Late Night maar Jenny Douwes die herhaaldelijk afspraken heeft geschonden, zowel de aanvankelijke afspraak om een volwaardig gesprek te hebben met Jerry Afriyie, als de kort voor de uitzending bereikte compromis-afspraak…”

   1. Ernst Quispel

    Twan Huys is inderdaad iemand die recht heeft op excuses.

    1. Siemien

     Tuurlijk vind Ernst ook dat Nederland excuses moet maken naar onze racistische anti-zwarte pieten.

 11. Troelstra

  Misschien een ideetje voor Twan Huys om als hij ouders van kinderen die seksueel misbruikt zijn aan tafel heeft dan ook maar Robert Mikelsons, Marc Dutroux, Benno Larue, Jos Brechs aan tafel bij te laten schuiven?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.