Angela ‘wir schaffen dass’ Merkel gaat stoppen!

Partijbonzen van de partij CDU laten weten dat Angela Merkel bereid is zich niet langer verkiesbaar te stellen en haar positie als primus inter pares op te geven. Hoera! Maar misschien te vroeg gejuicht want een officiële verklaring vanuit het politbureau van Merkel ontbreekt nog. Toch biedt dit gerucht enige hoop op een einde aan het tijdperk Merkel, want de DDR-dame is ondertussen populairder onder vreemdelingen dan onder haar eigen bevolking. Onder haar auspiciën werd een belangrijke boodschap via de internationale pers de wereld rondgebazuind. Op een cruciaal moment in de tijd nam zij de verantwoording en zei: “Wir schaffen das”. De rest is geschiedenis.

Met haar uitspraak veranderde Merkel het leven van duizenden Duitsers voorgoed en was zij verantwoordelijk voor de situaties ontstaan door het toelaten van meer dan een miljoen migranten sinds 2015 en de omvang sinds dat jaar blijft groeien. Deze situaties lopen uiteen van antisemitische incidenten, moord en doodslag en politieke polarisering tussen zij die dit geheel wilden voorkomen en zij die hiervoor openstaan. Merkel ontzei de inwoners van het land het recht om zelf te bepalen met wie zij hun dorpen delen en drong hen het wereldbeeld van de ‘inclusive society’ op. Uiteraard een idealistisch beeld uit de koker van de Verenigde Naties.

Ondanks dat Merkel nu beseft dat ze grote fouten heeft gemaakt wil ze wel Bondskanselier blijven om Duitsland nog verder de grond in te trappen. Want dat is waar deze dame mee bezig is.Dat Merkel weg moet wist iedereen al langer. De houdbaarheidsdatum van het merk Merkel, die sinds het jaar 2000 de Duitse politiek domineert, is lang geleden gepasseerd. Om belangrijke politieke constructen als immigratie en de Europese Unie levend te houden moet het CDU wel een weerwoord bieden aan het opstormende Alternative für Deutschland (AfD). En aangezien Angela Merkel het gezicht, het symbool en de representatie van dat alles is moet zij het veld ruimen.

De vraag is echter of een nieuw gezicht de partij kan redden van de ondergang, want daarvoor is het vertrouwen wel ernstig geschaad. Ik zie het niet gebeuren dat kiezers van de AfD gaan overstappen naar CDU/CSU bij de komende verkiezingen, tenzij het vertrouwen wordt teruggewonnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. lIN-T

  Dat mens heeft meer bloed aan haar handen dan Hitler.

  1. Anticmaster

   idd IN_T en nu moet macron nog het veld ruimen want samen hebben ze nog meer bloed aan hun handen dan de Russische dictator Stalin. Het wordt hoog tijd dat de linkse politieke elite van hun tronen worden geschopt zodat de rechtse realistische partijen orde op zaken kunnen gaan stellen en de rotzooi kunnen opruimen die de politieke elite (merkel rutte macron etc. etc.) heeft veroorzaakt de afgelopen jaren.

 2. Adriaan

  Hier heeft Muti Merkel een zeer verstandige beslissing genomen. Hoogtijd dat een ander het roer overneemt. Het zal haar de rest van haar leven blijven achtervolgen ‘dass Sie es nicht hast geschafft’.

 3. Guus Geluk

  Wie wordt er getipt als opvolg(st)er? Die Von der Leyen?

  1. Heinz

   FD heeft het over Annegret Kramp Karrenbauer…

 4. NoDoubt

  Sie hat nichts geschafft, nur islamisirung. Zij hoeft niet meer bang te zijn, haar plan is geslaagd. De propaganda machine is ingezet, vrijheid van meningsuiting is in de ban, democratie is dictatuur en massa immigratie staat voor de deur door het tekenen van de Marakesch deal waarbij Afrika vrij naar Europa mag reizen. Het betreft een intensieverklaring, maar dat is hetzelfde als een voorlopig koopcontract, je zit eraan vast. En heeft u daar enige zeggenschap in gehad?? Hitler valt in het niet in vergelijking met Mohammed waarvan bewezen (o.a Tom Holland) is dat hij niet in Mekka heeft geleefd noch in Medina.
  De Arabieren waren jaloers dat zij geen godsdienst hadden en hebben dit tafereel in het leven geroepen. De eerste moskeeën stonden niet naar Mekka gericht, zo hebben Japanners aangetoond. Wij Europeanen mogen het wanbeleid betalen. BTW naar 9%, economisch gaat het goed maar netto gaan we er steeds meer op achteruit. Uw pensioen is steeds minder waard. Eerst kreeg je je eindloon als pensioen, toen werd dat middenloon. Je partner krijgt niet meer je pensioen als je overlijdt. En je moet langer doorwerken. Nu weet je waar je geld naar toegaat. Duitsland zit al met een toekomstige schuld van 1000 miljard vanwege de huidige vluchtelingen en nareizende familie. Straks komt daar Afrika bij.

 5. Eugenie de la Fleur

  De wereld gaat huilen om dit verlies. Ik heb gehuild met het lezen van dit nieuws. Merkel was een ware staatsvrouw, een van de weinige die de wereld nog heeft.

  Despoten als Trump, Erdogan en de nieuwe president van Brazilië nemen hun plek in

  1. Groeneveld

   Ik ben benieuwd wat Svetlana er van vindt.

   1. Eugenie de la Fleur

    Dat kun je het beste aan Svetlana vragen

   2. Spaanse kok

    Maar heer Groeneveld,
    Met uw Hollandse ijssaloon in Duitsland heeft u er zelf toch ook wel een mening over ?

  2. dinaro

   EU-genie

   Nu is het echt zaak dat jij dat schedeltje van je
   eens laat lichten!

 6. Rosasolis

  Zij heeft jarenlang een zeer zware taak uitgevoerd. Een grote, menselijke leider, vriendin van vele regeringen en wereld-leiders. Maar er is een tijd van komen, en gaan. Angela beseft dit feit. De enige die alsmaar doorgaat is Queen Elizabeth, wiens leven nu veel minder zwaar is dat die van A. Merkel. Laten wij hopen, dat na het vertrek Merkel eerst als leider van haar partij, en over 2 jaar als chancellor van Duitsland, dat de leiding niet in handen komt de Ultra-rechts partij leden, waarvan velen neo-nazis zijn.

  1. Eugenie de la Fleur

   helemaal mee eens Rosasolis

  2. dinaro

   Is er nog een ziekenhuis open voor
   deze zeer zieke persoon Rosasolis.
   Spoed!

   1. Rosasolis

    @dinaro. ik ben voor jou en niemand anders levensgevaarlijk!

  3. Adriaan

   @Rosasolis, je kunt de functies van The Queen niet vergelijken met Muti. Totaal verschillende beroepen. Heeft dus ook niets te maken met dit item. “Draadje” zeggen ook anderen 🙂

   1. Rosasolis

    @Adriaan. Ik heb niet de functies van Merkel met The Queen vergeleken. Dat is van u een FOUT verklaring! Ik heb het volgende geschreven: De enige die alsmaar doorgaat is Queen Elizabeth, wiens leven nu veel minder zwaar is dan die van
    A Merkel. Dus was er geen sprake van “vergelijking”.

    1. dinaro

     Queen Elisabeth regeert niet.
     Dus je vergelijking slaat kant nog wal.

  4. Ernst Quispel

   Dat klopt, Rosasolis, Europa heeft enorm veel aan haar te danken.

   1. Anticmaster

    @ernst zeg dat maar tegen de slachtoffers en nabestaanden van de duitse (en andere eu landen) bevolking. Die ‘vluchtelingen’ die merkel hier heeft binnen gelaten hebben verkracht, vermoord, gestolen en Merkel heeft dit allemaal toegelaten. En jij vind dat Merkel een goed staatshoofd is geweest? laat jezelf nakijken bij een psycholoog laat ik zeggen.

   2. Ad Infinitum

    Duitsland is nog steeds de motor van de Europese economie. Gemakshalve wordt dat vergeten of helemaal maar niet begrepen door onkunde. Wel de verdienste van ook mevrouw Merkel.

 7. Ernst Quispel

  Ook grote staatslieden gaan op enig moment met pensioen.
  Merkel behoort tot de hele groten en zal in Europa zeer worden gemist.

  1. fockingworst

   @ernst we zijn het weer eens!
   Ze word gemist zeer gemist in de eu.. Als kiespijn

  2. Adriaan

   @Ernst, van enige professionele visie heb ik je nooit kunnen betrappen. Knap hoor.

   1. Spaanse kok

    Zijn wij niet allen hier goedbedoelde amateurs?

  3. Janna47

   Quispeltje

   Sinds de tijd van Wim Kan kennen we geen grote staatslieden meer in Europa dus ook niet in Duitsland…en al helemaal niet in ons kleine landje…..ken je klassiekers

 8. Viertel

  Laat Merkel maar heel snel opstappen. Want deze vrouw is toch altijd die Cheffin der Stasi Propaganda geweest. En die Stasi-trekjes zitten er nog altijd in. Nog vorige week kwam zij met het idee van een Ministerium der Wahrheit. Gevaarlijk mens.

  1. Ernst Quispel

   “Want deze vrouw is toch altijd die Cheffin der Stasi Propaganda geweest.”

   Dit slaat helemaal nergens op.

 9. fusilier

  Gaat zij nu ook gelijk opzouten als kanselier , want dat zou helemaal mooi zijn.

  1. dinaro

   Net als Pechtold, verlaat het zinkende schip,
   haar partij..
   Wat veel en veel erger en niet te overzien:
   Een verscheurd Duitsland!

 10. Lex

  Net als wij hier hopen dat Rutte gaat stoppen. Hopen ze in Duitsland al jaren dat Merkel gaat stoppen.

  Een opluchting voor heel veel Duitsers die haar vluchtelingen beleid meer dan zat zijn.

  1. Lex

   Misschien is Merkel een leuke vrouw voor Rutte.

 11. Bes Tolen

  Merkel heeft Duitsland en Europa veel politiek geweld aangedaan. Dat is niet eenvoudig door opvolgers te herstellen en het beroerde is, dat in Duitsland geen enkele oude partij de mentale kracht en de doorwrochte ongecensureerde ondogmatische visie en vaardigheid heeft om schoon schip te maken. Duitsers moeten eens naar zich zelf leren kijken, hun politiek laffe houding overwinnen, met meer gevoel voor menselijke eigenaardigheden en verhoudingen in plaats van onbeholpen en al te gehoorzaam en star en met zicht op de verschillen tussen culturen inclusief de vijandigheden, met een stevige analyse van de eigen vastgelopen cultuur, zich moeite geven concreet te worden om in de eerste plaats met eigen mensen het land in te richten en op te bouwen. Onomwonden met toenemende werkelijkheidszin. Het land mist de nodige politieke gezondheid. Vandaar de verkeerde mensen aan het roer.

 12. Original NL

  Straks eindelijk verlost van deze naïve “gutmensch”….de duitse belastingbetaler/ bevolking zal nog vele jaren plezier hebben door de beslissingen van deze muts.

  1. Ernst Quispel

   Dat denk ik ook, Duitsland, maar ook Europa, heeft enorm veel te danken aan deze grote bestuurder.

   1. Ad Infinitum

    Zij nam een groot deel van de EU op sleeptouw.

   2. Original NL

    Idd ..ook de europese (dus ook de nederlandse) belastingbetaler zal nog vele decennia kunnen na genieten van de beslissingen genomen door deze “grootse staatsvrouw”.

 13. Gerlos

  Frau Merkel lang leve de immigratie uw bottleneck,

 14. Nuts

  Mooi…. Nu nog voor het militair gerecht komen wegens land en volk verraad en de doodstraf geven.

  1. Ernst Quispel

   Je hebt je nickname goed gekozen, Nuts. Je bent echt niet goed snik.

 15. Bes Tolen

  Je moet als regeringsleider wel een dik bord voor je kop hebben om nog tot 2021 door te willen gaan. Dat is verschrikkelijk.

 16. Troelstra

  Haar beste optreden haar aftreden.

 17. PMG

  NEXIT en duitsers moeten sowieso de eerste honderduizend jaar hun bek houden!

 18. Jozias Visser

  Stoppen is goed. Maar zou Mutti Loca Frau Merkel wel weten wat het woord ‘parasiet’ betekent?

  Dat is voor de waanzinvrouw nodig om in te kunnen zien dat ze zich heeft gedragen als een parasiet op onze beschaving in commissie met alle moslims in Europa, als een soort Hitler. Die had een hekel aan joden. Je gaat toch niet de moslims binnenhalen die joden het liefst uitgeroeid willen zien om daarmee in de voetsporen van Hitler te treden? Hitler zelf heeft geen jood vermoord. Dat zal ook Frau Merkel niet hebben gedaan. Zij wast voortaan elke dag haar handen in onschuld en goede bedoelingen.

 19. Jozias Visser

  Schreckliche Frau Merkel heeft eindelijk het goede voorbeeld gegeven door in te zien, en min of meer toe te geven, dat het volk definitief klaar is met haar.

  Nu Rutte nog.

  Een wedstrijdje binnen de arrogantie van de macht.

 20. sjun

  Een verstandig besluit dat enkele jaren te laat kwam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.