Kamer wil niet praten over VN-migratiepact

Geen categorieokt 19 2018, 19:00
Het VN-migratiepact dat op 10 en 11 december gaat worden ondertekend door de Nederlandse afvaardiging krijgt weerstand in de Tweede Kamer. Aangevoerd door Forum voor Democratie proberen verschillende oppositiepartijen hun ongenoegen te laten blijken. Een motie van Baudet werd echter door een grote meerderheid verworpen. De motie stelt voor om het pact niet te tekenen, en dus geen intentieverklaringen te geven over de wijze waarop Nederland omgaat met het migratievraagstuk.
Baudet kreeg bijval van de conservatieve SGP en de PVV van Wilders, maar daar bleef het dan ook bij. In het plenaire debat gaf Baudet nog aan dat hij ook een brief wil zien van de Minister over de afwegingen die worden gemaakt. Het verzoek om een brief kreeg wel enige steun, waaronder ook vande SP, maar een debat hierover werd niet als wenselijk beschouwd door de Tweede Kamer. Dit betekent dus concreet dat de Nederlandse politiek geen problemen ziet in het ondertekenen van het akkoord. Sterker nog, dat ze de bezorgdheid van de andere partijen eigenlijk negeren. Want een debat komt er niet. Ruttes reactie op het migratiepact is laconiek, het is geen bindende verklaring, maar slechts een intentieverklaring. Hieronder de motie:
[caption id="attachment_211587" align="aligncenter" width="550"]motie De motie van #FvD over het niet ondertekenen van het VN-migratiepact[/caption]
Toch roept het akkoord vragen op. Want waarom zou Nederland de intentie uitspreken om een website te lanceren, met daarin informatie in allerlei talen, over hoe je naar Nederland kunt komen? Wellicht om de illegaliteit te verminderen? Waarschijnlijk zal het pact niet leiden tot minder, maar meer migratie naar Nederland. En dat is iets waar veel burgers zich zorgen om maken, jammer genoeg besluit de Kamer om niet naar deze groepen mensen te willen luisteren, want de debataanvraag werd afgewezen.
Veel mensen zitten niet te wachten op overbevolking en de impact hiervan op de leefomgeving. Eindeloos groeien is niet mogelijk, ook niet qua bevolkingsaantallen. Anderen zitten ook niet te wachten op een clash of cultures in hun eigen land. Of 'om een minderheid te worden' zoals Wilders dit gevoel onder woorden brengt. Maar, waarschijnlijk zal het VN-migratiepact deze mensen vergeten en het is jammer dat de Tweede Kamer besluit verder niet te willen spreken over het VN-migratiepact.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten