Kamer wil niet praten over VN-migratiepact

Het VN-migratiepact dat op 10 en 11 december gaat worden ondertekend door de Nederlandse afvaardiging krijgt weerstand in de Tweede Kamer. Aangevoerd door Forum voor Democratie proberen verschillende oppositiepartijen hun ongenoegen te laten blijken. Een motie van Baudet werd echter door een grote meerderheid verworpen. De motie stelt voor om het pact niet te tekenen, en dus geen intentieverklaringen te geven over de wijze waarop Nederland omgaat met het migratievraagstuk. 

Baudet kreeg bijval van de conservatieve SGP en de PVV van Wilders, maar daar bleef het dan ook bij. In het plenaire debat gaf Baudet nog aan dat hij ook een brief wil zien van de Minister over de afwegingen die worden gemaakt. Het verzoek om een brief kreeg wel enige steun, waaronder ook vande SP, maar een debat hierover werd niet als wenselijk beschouwd door de Tweede Kamer. Dit betekent dus concreet dat de Nederlandse politiek geen problemen ziet in het ondertekenen van het akkoord. Sterker nog, dat ze de bezorgdheid van de andere partijen eigenlijk negeren. Want een debat komt er niet. Ruttes reactie op het migratiepact is laconiek, het is geen bindende verklaring, maar slechts een intentieverklaring. Hieronder de motie:

motie
De motie van #FvD over het niet ondertekenen van het VN-migratiepact

Toch roept het akkoord vragen op. Want waarom zou Nederland de intentie uitspreken om een website te lanceren, met daarin informatie in allerlei talen, over hoe je naar Nederland kunt komen? Wellicht om de illegaliteit te verminderen? Waarschijnlijk zal het pact niet leiden tot minder, maar meer migratie naar Nederland. En dat is iets waar veel burgers zich zorgen om maken, jammer genoeg besluit de Kamer om niet naar deze groepen mensen te willen luisteren, want de debataanvraag werd afgewezen.

Veel mensen zitten niet te wachten op overbevolking en de impact hiervan op de leefomgeving. Eindeloos groeien is niet mogelijk, ook niet qua bevolkingsaantallen. Anderen zitten ook niet te wachten op een clash of cultures in hun eigen land. Of ‘om een minderheid te worden’ zoals Wilders dit gevoel onder woorden brengt. Maar, waarschijnlijk zal het VN-migratiepact deze mensen vergeten en het is jammer dat de Tweede Kamer besluit verder niet te willen spreken over het VN-migratiepact.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Adriaan

  Quote: ‘Dit betekent dus concreet dat de Nederlandse politiek geen problemen ziet in het ondertekenen van het akkoord.’
  En daar gaat het dus fout. De meerderheid die oogkleppen op heeft. Er is een minderheid die niet gehoord wordt. Voelt die minderheid zich gekwetst? Ja, absoluut.

  1. Aytas

   Dat is een democratie. Moeten we in deze wel naar de gekwetsten luisteren en bij de zwarte pieten discussie niet? Een gekwetste minderheid heeft pech.

   1. Seneca

    in deze democratie wil de meerderheid Zwarte Piet. maar dan moet de meerderheid zich schikken naar een – kleine – minderheid. waar zit het verschil meneer Aytas? of is het begrip democratie niet van toepassing op Zwarte Piet?

    1. Ernst Quispel

     @Seneca, de gedachte dat in een democratie slechts de wil van de meerderheid geldt is een verschraalde opvatting van democratie. Een democratie omvat ook rechtsstaat en de bereidheid rekening te houden met gevoelens van minderheden.

     1. Adriaan

      @Ernst, je gebruikt hier 35 woorden, maar je zegt eigenlijk helemaal niets.

     2. Siemien

      @Ernst dit vind jij van de rechtstaat.

      Jou gedachte over pedopartij Martijn..

      “Hoewel velen bij deze uitspraak begrijpelijk gemengde gevoelens en mogelijk verontwaardiging zullen ervaren meen ik toch dat het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is dat men zich niet door primaire gevoelens heeft laten leiden maar door een zorgvuldige afweging van de grondrechten. Het recht van vereniging is een belangrijke pijler van onze rechtsstaat en het is zeer goed dat de rechter dit het gewicht gegeven heeft dat het toekomt.”

    2. robroy

     MENEER ayayaya tas meet met twee maten @seneca met een korreltje zout nemen .

   2. Adriaan

    @Aytas, dat is een zeer selectief. Nu worden de gekwetsten niet gehoord. In de Piet-discussie wel. En dat noem jij democratie? Ik noem dit een schijn-democratie.

   3. Troelstra

    Daarom is dat gedrocht van Marrakech ook iets waar de bevolking zich via een referendum over uit moet kunnen spreken. Want die parlementaire meerderheid die hier voor heeft gestemd is geheel vervreemd van het volk welke in een gezonde meerderheid tegen zal stemmen.

   4. Siemien

    @Aytas nee hoor dit is geen democratie, weet jij eigenlijk wel wat de definitie is van het woord democratie?

 2. Ritter

  Laten we het Nederlandse volk hierover beslissen via een referendum………………

  1. HW

   Vind ik eigenlijk wel een goed voorstel, maar helaas heeft deze regering en met name D66 ons de mogelijkheid afgenomen, omdat wij niet altijd onze regering volgen, maar te vaak onze eigen kijk op zaken.

   Die past niet altijd in de grote verdeelsleutel van de internationale baantjes voor onze politici, die ons ook nog als dank daarvoor maar wat graag de rekening laten betalen.

 3. sonar

  Bij Rutte is het slechts een intentie verklaring of een inleg velletje ,alleen blijkt het later toch anders te liggen bij deze notoire leugenaar,maar eens wordt er afgerekend met dit tuig die het volk verkwanselen.

 4. sjun

  Er zijn welbeschouwd drie partijen die zich als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk gedragen. Tijd om aan vervanging van volksvertegenwoordigers te gaan doen voordat volksv’vertegenwoordigers’ de kans krijgen het volk te vervangen.

 5. Rosasolis

  Eerst moet er in onze coalitie regering een beleid over migratie besproken worden,
  daarna misschien een debat in de 2de kamer. En daarna eerst naar de EU assemblee,
  voordat het migratie beleid van ons land en Europa verder naar de VN gaat. Er moet alleen mensen met erkende diplomas
  en bewijs van ervaring en talent naar ons land
  of andere EU landen toegelaten worden.
  Mannen en vrouwen die bereid zijn en ons land te leven, werken,
  en integreren in onze maatschappij. Er moet een duidelijke officiele verschil
  in het beleid worden om te bepalen welke groepen in EU landen mogen toegelaten worden:
  wel migranten die kunnen leven en werken in EU landen, enkele echte erkende vluchtelingen, maar niet boten met honderden gewone illegalen die uit hun land proberen te vluchten wegens werkloosheid, overbevolking, honger, en ziektes. Zo’n ramp kunnen wij niet langer hebben. Ik ben benieuwd over meer nieuws over de
  geplande opvangkampen in Noord-Afrikaanse landen die door de EU gepland zijn, en financieerd zullen worden. Om behalve de honderden illegalen te hinderen naar Europa te komen, maar vooral tegen de mensenhandelaren te gaan.

 6. Jantje

  Die oorlog in Europa moet en zal er komen. De meerderheid van de 2e kamer is het daar over eens.

 7. Bes Tolen

  Politieke organisaties op wereldniveau zijn een gevaar voor de mensheid als ze geleid worden door lieden, die menen dat alles maar moet kunnen. Zoals op het gebied van migratie. Het betekent dat grove onrechtvaardigheid en ziekelijke toestanden onnoemelijk veel mensen zal treffen, die met veel pijn en moeite hebben getracht een bestaan op te bouwen in hun eigen land, dat veel mensen van elders moet herbergen. Dat soort opgelegde verplichtingen zijn ondraaglijk en vernietigen de eeuwenlange opbouw van regio’s en de opbouw tijdens het leven van het individu in eigen land.
  Ik moet zeggen, dat als ik ooit vroeger geweten had hoe Nederland er door de massa immigratie nu uitziet mij de moeite en inspanningen die ik mij heb getroost, had bespaard. Ik heb grote spijt. Haat ook de hedendaagse politici en tegenstanders. Kortom, veel mensen kunnen van mij verrekken en de maatschappij evenzo.

 8. Marija

  Resolutie Straatsburg 1975 daar werd overeengekomen, dat in ruil voor olie uit de Arabische landen, onbeperkt moslims worden toegelaten in Europa.
  De geschiedenis leert dat het inderdaad zo is gegaan en nog gaat.
  Het tekenen van dat verdrag komende december geeft in het verlengde van de overeenkomst in Straatsburg m.i. duidelijk aan, dat dit beleid dubbel en dwars afgesproken werk is. Die overeenkomst wordt in december gewoon getekend, wat wij als Nederlandse bevolking daar ook van vinden, wij krijgen geen poot aan de grond.
  Koppen dicht en slikken wordt ons motto.
  Een tribunaal voor al die gestoorde leiders zal er nooit komen, dan zijn we al lang uitgepoetst en vervangen.

 9. Troelstra

  Officiële statistiek: VN en EU vinden dat Nederland nog 8 miljoen migranten kan opnemen

  Om bevolkingsgroei Afrika en Azië op te vangen: Verenigde Naties willen dat Europa 3,5 miljard migranten opneemt, de VS zelfs 8 miljard – Eén ‘herverdeelde’ migrant kost Nederland jaarlijks € 18.000,-, hoogste bedrag van de EU.

  Huidige aantal inwoners: ruim 17 miljoen. Capaciteit, volgens een VN/EU studie uit 2010: ruim 25 miljoen. Ons kleine landje, dat al één van de dichtstbevolkte ter wereld is, zou daarom nog zo’n 8 miljoen migranten moeten opnemen, want de natuurlijke aanwas is verwaarloosbaar klein. Volgens dezelfde statistiek kunnen er bijna 20 miljoen mensen in België worden gepropt, wat 9,5 miljoen migranten erbij betekent. En de 80 miljoen inwoners van Duitsland, dat kunnen er volgens de VN en EU met gemak bijna 275 miljoen worden. (2)

  Europa heeft in de ogen van de Europese Commissie capaciteit voor 4 miljard mensen (1000 per vierkante kilometer), de helft van de huidige wereldbevolking. De Verenigde Staten voor zelfs 8 miljard, dus ongeveer alle mensen die nu op onze aardbol leven. De VN en EU voorzien namelijk een toekomst met zo’n 100 miljard mensen die door een toekomstige socialistische wereldregering allemaal even ‘gelukkig’, even dom en even arm worden gehouden.

  Natuur zal verdwijnen, Nederland straks één grote stad

  Voor Nederland betekent dit dat bijna al het groen en de natuur zal moeten worden opgeofferd aan woningbouw en ons land één groot verstedelijkt gebied wordt – tenzij de gewone mensen en gezinnen worden gedwongen om in extreem kleine gestapelde hokjes van 25 vierkante meter te gaan wonen (en diverse prototypes daarvan zijn reeds gemaakt). We zijn benieuwd wat de ‘progressieven’ en linksgroenen het belangrijkst vinden: massa immigratie, of toch de natuur en ruimte om te leven. Uitgaande van de VN/EU doelen kan het onmogelijk allebei. Wij vermoeden dat massa immigratie het zal winnen.

  U denkt: die getallen kunnen niet kloppen, het zal wel een complottheorie of hoax zijn? Op deze officiële Europese site (ec.europa.eu) staat de studie inclusief statistieken zwart op wit. Nog wel.

  ‘Met kleine aantallen beginnen om solidariteit op te wekken’

  Natuurlijk worden die 8 miljoen –ongetwijfeld voornamelijk moslim- migranten niet in één keer naar Nederland gestuurd. In het rapport staat bijvoorbeeld de ‘suggestie’ te lezen om ‘met kleine aantallen te beginnen’, zodat er ‘een zekere solidariteit’ onder de huidige bevolking blijft bestaan, terwijl tegelijkertijd ‘stapsgewijs in mede lidstaten de publieke opinie wordt klaargemaakt’ om net zo ‘solidair’ te worden.

  De twee EU landen die een pluim kregen van de Europese Commisie omdat ze zich in de EU zo inzetten voor het omstreden (her)verdelen voor migranten, wat dus al bijna 9 jaar geleden (!) als de inleiding van de aanstaande immense immigratiegolf was bedoeld: Frankrijk en Nederland (pag.81).

  Tijdens de laatste verkiezingscampagne wierven de VVD en het CDA veel kiezers met de belofte een strenger migratiebeleid te gaan voeren, maar ook hieruit blijkt dat het kabinet Rutte in realiteit de pro-immigratie koers van de EU en de VN volgt.

  Kosten één herverdeelde migrant hoger dan bijstand voor echtpaar

  De kosten van het herverdelen worden ook in een statistiek gezet (pag.63). Al op dat moment stond Nederland bovenaan met € 18.000,- per migrant per jaar*, gevolgd door Finland (€ 15.000,-) en België (ruim € 14.000,-). In Roemenië –waar bijna geen migrant heen wil omdat men daar amper geld heeft voor sociale voorzieningen- zijn de kosten met slechts € 191,30 het laagst.

  *Ter vergelijk: een alleenstaande Nederlander of alleenstaande Nederlandse ouder krijgt in 2018 een netto bijstandsuitkering van € 11.905,- per jaar, inclusief vakantiegeld. Zelfs samenwonenden en gehuwden in de bijstand moeten het met minder doen: € 17.008,-.

  Op basis van cijfers van het CBS bedragen de kosten voor een dikke 50.000 ‘herverdeelde’ migranten voor Nederland bijna € 1 miljard per jaar. U kunt zelf uitrekenen hoe onvoorstelbaar hoog deze bedragen worden als er 10x of 100x of meer migranten moeten worden opgenomen.

  Het gewraakte, door diverse Oost Europese landen afgewezen VN migratiepact van Marrakesh dat in december door het kabinet Rutte ondertekend wordt, zal deze onbeperkte massa immigratie legaal, officieel en vrijwel onomkeerbaar maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.