Laf Hamas verstopt zich achter kinderen en zieken

Het is een lafhartige terroristische organisatie. Schandalig.

Als je wilt weten hoe schandalig Hamas te werk gaat, zoek niet verder dan deze afbeelding:

Op de afbeelding zie je een trainingsfaciliteit van Hamas. Israël nam dit gebouw vannacht onder vuur. In het gebouw was flink wat ammunitie aanwezig.

Je zou denken; prima dat Israël zo’n doelwit aanvalt. Ja. Maar het was ongetwijfeld toch niet gemakkelijk om dat te doen. Het kamp was namelijk omringd door een ziekenhuis, twee scholen, én een moskee. Met andere woorden, Hamas had het trainingskamp midden in de bebouwde kom gezet, in een ogenschijnlijk volkomen normale woonwijk.

Misselijkmakend, natuurlijk, maar helaas doet Hamas dit al jaren. Sterker nog, de organisatie is berucht om het gebruik van dit soort wanstaltige tactieken.

Het meest zorgwekkende hieraan is dat de zogenaamde ‘internationale gemeenschap’ — laat staan de islamistische sponsoren van Hamas in, o.a., Iran — er helemaal niets aan doet. Sterker nog, iedere keer dat Israël optreedt krijgt zij de wind van voren. Blijkbaar moet de joodse natiestaat het maar gewoon accepteren dat Hamas met enige regelmaat raketten afvuurt op Israëlische burgers:

Geen enkel land zou dat accepteren… nee, ook niet als de terreurorganisatie in kwestie zich vervolgens achter oude mannen en vrouwen, kinderen, gelovigen, en zieken verstopt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Roughwood

  Hier heeft Ernst Quispel vast alle begrip voor! Zijn voorspelbare reactie: fake news of die Israëli’s zijn ook geen lieverdjes…

  1. Siemien

   @Roughwood ik denk en ben van mening dat je gelijk hebt, daarnaast zal Ernst er alles aan doen om het de schuld van de Nederlanders te laten zijn..

  2. fockingworst

   Ach ja de palestijnen en gewoon dom aanvallen ipv beschaafd overleggen.
   Palestijnen het lijkt de jostiband wel.

 2. Ritter

  Het is bekend dat Hamas menselijke schilden gebruikt; dat deden ze ook tijdens de Gaza oorlog.

  Het is een win-win situatie voor Hamas.

  De burgers maken het moeilijker voor Israël om Hamas doelen (b.v. raket installaties) aan te vallen als deze doelen midden tussen woonhuizen staan.

  En mocht er bij een aanval burgers gedood worden dan worden deze dode burgers gebruikt door Hamas als propaganda materiaal.

  1. Siemien

   israelcnn . com/video/terror/283167284

   1. Siemien

    even een 3 x w ervoor en de spaties tussen de cnn/punt/com weghalen..

 3. Diederik van Walsum

  Misselijkmakend, natuurlijk, maar helaas doet Hamas dit al jaren. Sterker nog, de organisatie is berucht om het gebruik van dit soort wanstaltige tactieken.

  Sterker nog, landen als Nederland spelen Sinterklaas en sturen hier miljoenen Euro’s heen, en de bezorgster is genaamd Sigrid Kaag, de onderdanige, zoals ze in de geschiedenis boeken zal staan.

 4. Ernst Quispel

  Hamas heeft weinig andere keus als je je wilt verzetten tegen Israel: ze hebben geen tanks, bommenwerpers, artillerie en een professioneel leger. Als je met een paar handgranaten en mitrailleurs in het open veld met de militaire grootmacht Israel denkt iets te kunnen bereiken ben je niet goed snik.

  Guerillastrijders hebben door de geschiedenis overigens nooit iets anders gedaan, de verontwaardiging hierover is hypocriet.

  1. Siemien

   “Hamas heeft weinig andere keus als je je wilt verzetten tegen Israel”

   Ja en je kan erop wachten dat Ernst natuurlijk ging zeggen dat het geoorloofd is en dat hamas geen keus heeft.

   Natuurlijk heeft hamas een keus het probleem is dat de kinderen geen keus hebben, sterker nog, kinderen worden als soldaten ingezet..

   Iedereen die hier heeft gereageerd over de uitkomst van Ernst’s commentaar heeft gelijk gekregen.

   1. Ernst Quispel

    Aan de vraag of Hamas toelaatbare strijdmethoden gebruikt gaat een vraag vooraf: heeft ze het recht zich te verzetten tegen een grootmacht die het land van de Palestijnen rooft, het Palestijnse volk economisch en politiek onderdrukt en Palestijnen in hun apartheidsstaat tot tweederangs burgers maakt?

    Ik meen van wel.

    1. Roughwood

     @EQ: Het Palestijnse volk wordt vooral economisch en politiek onderdrukt door zijn eigen machthebbers Fatah en Hamas. En die hebben doorlopend bonje. Daar is het Palestijnse volk het meest de dupe van. Ik vraag me serieus af in welke zakken die vele miljarden hulpgeld van de laatste decennia zijn verdwenen, maar heb wel een vermoeden. Het komt de Palestijnse machthebbers daarom prima uit dat ze Israël overal de schuld van kunnen geven. Maar om hun eigen volk geven ze niet, dat wordt schaamteloos misbruikt om de terreur te continueren…

     https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/achtergrond/2018/01/sigrid-kaag-en-het-geld-voor-de-palestijnen-577766/

    2. Seneca

     @de heer Quispel
     u bent doodgewoon een individu met een sterk anti joodse instelling. zeg nu niet dat dit niet waar is, het zou u sieren als u dat toegeeft. maar dat zal wel niet, u bent naast een lafbek, een rat!

     1. Ernst Quispel

      Nee, ik heb politieke kritiek op de politiek van de staat Israel.

      Mensen die dit aanzien voor antisemitisme sporen niet lekker.

     2. Siemien

      “ik heb politieke kritiek op de politiek van de staat Israel.” (Israël is met trema boven de ë)

      Dit heeft niets te maken met kritiek op Israël, het heeft te maken dat Ernst het prima vindt om kinderen en zieken als schild te gebruiken.
      Het is niet de vraag of Ernst ziek is hoor

    3. Baaz

     “tegen een grootmacht die het land van de Palestijnen rooft, het Palestijnse volk economisch en politiek onderdrukt en Palestijnen in hun apartheidsstaat tot tweederangs burgers maakt?”

     Voorbeelden a.u.b.

    4. Lol Kwipsel

     Ben je er wel eens geweest quispeltje? Zo ja, heb je ooit met in Israel wonende arabieren gesproken? Zo nee, dan heb je geen flauw idee waar je het over hebt.

 5. robroy

  Hamas heeft weinig andere keus als je je wilt verzetten tegen Israel: ze hebben geen tanks, bommenwerpers, artillerie en een professioneel leger.

  Even voor de goede orde het staat er echt .

  Ernst ten voeten uit ik ben er echt voor om die malloot volkomen te negeren .

 6. Gosselaar333

  Hamas zei ooit, het zou fijn zijn als alle Joden na Israël kwamen, hoeven we ze niet de hele wereld over te jagen. Voor dit soort lui heeft Ernst sympatie. Ipv van Ernst te negeren , wat de meeste toch niet lukt, is het misschien beter Ernst niet zo serieus te nemen.

  1. Ernst Quispel

   Nee, Gosselaar, dit is belachelijke laster.

   Ik erken de staat Israel die recht heeft op veilige grenzen. Ik denk echter dat het Palestijnse volk hetzelfde recht heeft.
   Alleen een faire tweestatenoplossing oplossing kan deze afschuwelijke situatie beëindigen.
   Ik vind dat met name Israel zich daar te weinig voor inspant. Dat is een belangrijk element van mijn kritiek.

   1. Baaz

    “die recht”

    🙂

    1. Ernst Quispel

     Het woord ‘staat’ is mannelijk, domme jongen.

   2. Baaz

    “Alleen een faire tweestatenoplossing oplossing kan deze afschuwelijke situatie beëindigen.”

    Er komt geen tweestatenoplossing, Hamas is niet gebaat bij vrede. Bovendien hebben ze Gaza dus kunnen ze oefenen in vrede. Driemaal raden wat Hamas doet.

   3. Siemien

    @Ernst “Ik erken de staat Israel die recht heeft op veilige grenzen” (Israël is met trema boven de ë)

    Dat doe jij natuurlijk helemaal niet, je zegt van wel maar dat is voor de bühne.

    Verder is het zo dat men Isra(ë)l wil vernietigen daar is Ernst het blijkbaar volkomen mee eens (maar dit weten wij natuurlijk allang)

 7. Gosselaar333

  Smerige laster.? Rustig aan maar Ernst. Je erkend dat de staat Israël recht heeft op veilige grenzen. Je toont wel begrip en symphatie voor een organisatie die het land Israël totaal wil vernietigen. Als je politieke kritiek op Israël hebt zou het je ook sieren met het zelfde venijn kritiek te hebben op Hamas, kritiek te hebben op landen als Turkije en Saoedi Arabië. Maar dan blijft het muisstil. Is ook natuurlijk geen discussie mee te beginnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.