Maatschappelijke schade door illegale drugsproductie onhoudbaar

De maatschappelijke schade door de illegale productie en distributie van drugs wordt zo langzamerhand onhoudbaar. Tal van incidenten met onveilige productie-installaties en gevaarlijk chemisch afval laten noodzaak van ingrijpen door de politiek zien. Zo brandde een vrachtwagen vol drugsafval uit in een woonwijk in Eindhoven. Daardoor moesten bewoners wegens gezondheidsredenen worden ontruimd door de brandweer.

Een dag voor het voorval met de brandende vrachtwagen had de brandweer op een locatie niet ver daarvandaan al een auto geïnspecteerd waarin ook drugsafval was opgeslagen. De chemische stoffen van drugsafval worden doorgaans in de natuur gedumpt waarna bodemvervuiling kan plaatsvinden. Een brand in een woonwijk waarbij chemische stoffen vrijkomen is allerminst  een positieve ontwikkeling, want er zijn risico’s voor de volksgezondheid. De illegale productie en distributie van drugs leveren het drugskartel miljarden op per jaar, maar nietsvermoedende mensen worden onvrijwillig blootgesteld aan chemische troep.

Naast de brand en de daarbij behorende schade is er nog meer nieuws van het ‘drugsfront’: de politie hield deze week ook een ‘veegactie’ in Brabant waarbij verschillende strafbare feiten zijn vastgesteld en de illegale productie wordt gehinderd. En in Sittard trof de politie ruim 400 liter vloeistof aan dat de basis is voor ruim 760 kilo amfetamine, in de volksmond ook wel bekend als ‘speed’.

En zo is er dus een proces in onze samenleving waarbij menselijk handelen aan het einde van de keten politieke steun krijgt, maar de politiek weigert de consequenties hiervan te aanvaarden. Hierdoor blijft de drugsproductie en distributie tot op heden illegaal en dus een miljardenmarkt. Individuele keuzevrijheid om drugs te gebruiken is een belangrijk punt voor verschillende politieke partijen. Ga dan ook eens kijken naar de neveneffecten van de illegaliteit van de productie en distributieprocessen! Dit is alsof je een duik neemt in een zwembad waar te weinig water in zit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ruud562

  Tja, in dit land heeft elk labiel persoon recht op een pilletje of joint, anders komt diegene het feest of de dag niet door. Zij wél, al kost de nasleep ons miljarden. Zij wél ja, maar voor de degenen die ziek zijn, voor hun zijn de gewenste pillen vaak niet beschikbaar, omdat het dan te duur wordt ……

 2. Ruud562

  Zolang de strafrechtspraak niet op de harde werkelijkheid is afgestemd, tot zolang zal men als volslagen idioten achter de feiten blijven aan rennen.

 3. Adriaan

  “Bestuurder dodelijk ongeluk A44 gebruikte cocaïne, amfetamine en methamfetamine” (Bron: Omroepwest.nl).
  Dit walgelijke gedrag moet gelijk gesteld worden met terrorisme en naverwante straffen.

  1. Adriaan

   aanverwante

  2. Ernst Quispel

   Ik zou liever de parallel trekken met alcoholmisbruik.

   1. Aytas

    Een veel dodelijker middel en wat te denken van alle kosten.

    1. Ernst Quispel

     Juist.

   2. Adriaan

    Niet parallel trekken, maar toevoegen uiteraard.

 4. ruudjeenjose

  Ik hoor weer de oude slogans. Aanpakken en veroordelen.Dat doet men al heel lang zonder resultaat. De oplossing is Legaliseren!!Ophouden met dat slappe geklets over dat het allemaal zo gevaarlijk is.Xtc is niet gevaarlijk. Per jaar gaan er in Nederland ongeveer 4 personen dood aan de gevolgen van XTC. 4 personen.Door roken van tabak gaan er gemiddeld zo’n 22000 mensen dood.Door alcohol vele honderden.Dus ophouden met al dat geklets en Legaliseren die boel.Dan kan er nog wat aan verdiend worden en behoort chemisch afval tot het verleden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.