MAGISTRALE Max Verstappen wordt TWEEDE in Grand Prix van Amerika

Hij begon als achttiende aan de race maar werd TWEEDE. Een ongelooflijke prestatie.

Vandaag zou de dag moeten zijn dat Lewis Hamilton voor de vijfde keer wereldkampioen werd. Jawel, iedereen zat er klaar voor. Hij was de snelste in de kwalificatie en zou vandaag wel even huishouden in Amerika. Deze Grand Prix en het wereldkampioenschap waren voor hem.

Helaas voor de Mercedes-coureur — maar gelukkig voor alle andere Formule 1-liefhebbers — liep het heel anders. Hamilton moest genoegen nemen met een derde plek. Omdat Sebastian Vettel tweede werd kon Hamilton nog geen claim maken op het wereldkampioenschap. Hij zal het bij de volgende Grand Prix dus gewoon wéér moeten laten zien.

De winnaar van de race? Kimi Raikkonen. Jawel, de nummer twee van Ferrari die na dit seizoen moet opkrassen van de Italiaanse renstal. Vandaag bewees Kimi dat hij nog altijd een topcoureur is, ook als Ferrari denkt dat het best er wel af is. Het was een schitterend moment voor de Fin, ook al omdat hij maar liefst meer dan 100 races niet had gewonnen.

Ja, dat leest u goed: meer dan 100 races.

Dat waren twee verhalen van de race, maar er was nog een derde verhaal… een verhaal voor alle Nederlandse fans. Max Verstappen begon als achttiende aan de race, maar ging vervolgens verschrikkelijk tekeer. Hij haalde bijna iedereen in… en eindigde als tweede in de race, achter Raikkonen maar net voor Hamilton. Het was een ongekende prestatie — nou ja, behalve natuurlijk voor Max zelf. Die heeft dit soort dingen immers al vaker laten zien.

Het mooiste van dit alles? De top 3 reed de slotronden heel kort achter elkaar. Het verschil tussen Raikkonen en Max was ongeveer 1 seconde, en het verschil tussen Max en Hamilton ook. Werkelijk álles was tot op het allerlaatste moment mogelijk.

Heerlijk. Laten we hopen dat we met name volgend jaar nog veel meer van dit soort races gaan zien. Want die hegemonie van Mercedes wordt onderhand een beetje vermoeiend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. fockingworst

  Mooie race vooral rond de pitstops en laatste 5 ronden.
  Volgend jaar max wereldkampioen!

 2. Vraagtekentje

  Mooi man!

 3. IJscoman

  Een persoonlijk duel tussen Verstappen en Hamilton werd uitgevochten op het scherpst van de snede en Max won die magistraal. Een fantastisch toekomstig wereldkampioen dient zich aan: in een jaar tijd behoort hij tot de groten.

 4. Ernst Quispel

  En dat geet oerend hard.

 5. Arie B

  Ik vind wel dat de auto een te belangrijke rol heeft. De beste coureur moet ook nog de beste auto hebben anders begin je nog niets. Het speelveld is breed. De stallen met het meeste geld en technisch vernuft zijn verzekerd van podiumplaatsen. Dat is bij motorsport wel ‘eerlijker’. Misschien is Max wel al de beste coureur. Met zijn talent compenseert hij de lekken van de auto grotendeels.

 6. Paaldanseres

  Quote
  “Omdat Sebastian Vettel tweede werd kon Hamilton nog geen claim maken op het wereldkampioenschap.”

  Aan de hand van de uitslag, lijkt het me dat Verstappen 2e is geworden en Vettel 4e.
  Slip of the paper.

  1. Top

   Ik heb er geen verstand van, maar ik denk dat het te maken heeft met het algemeen klassement en niet deze race, waar u gelijk in heeft. In ieder geval, een leuke prestatie van Max.

 7. toetssteen

  Mooi gedaan kerel! Gefeliciteerd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.