Hilarisch hypocriete VVD'er Malik Azmani: VVD doet 'koerswijziging,' nu veel meer pro-EU

Geen categorieokt 21 2018, 20:00
Hahahahahahaha.
Jaap Jansen promoot vandaag zijn podcast Betrouwbare Bronnen. Dat is een nogal hilarische naam aangezien Malik Azmani, VVD'er, één van zijn gasten was.
Azmani vertelde Jansen dat de VVD een "nieuwe Europakoers" heeft. Wat die nieuwe koers dan is? Nou, de VVD is vanaf nu veel meer pro-EU dan in het verleden. De partij steunt het Grote Europese Project en komt daar openlijk voor uit.
Maar wacht eens even, hoe heeft de VVD zich de afgelopen jaren dan gedragen? Ja, tijdens verkiezingstijd was Rutte zogenaamd "eurokritisch," maar als de verkiezingen erop zaten bleek de VVD systematisch net zo pro-EU te zijn als D66. Het 'EU-kritische' geluid van de VVD was een theatervoorstelling die we elke verkiezingscampagne te zien kregen. Voor de rest was het onderscheid met de uitgesproken eurofiele partijen -- zowel in de Kamer als in het Europees Parlement -- nauwelijks waarneembaar.
Het enige verschil met toen en nu is dat de VVD nu openlijk toegeeft dat het een eurofiele partij pur sang is. Nou, gefeliciteerd hoor. Wát een stap. Echt. Heel indrukwekkend allemaal.
Overigens is de voornaamste reden van deze bekentenis natuurlijk dat de VVD ook de peilingen van Maurice de Hond ziet en geconcludeerd heeft dat het risico minimaal is om toe te geven waar de nepliberalen wérkelijk voor staan. En dát is toch echt de schuld van de kiezer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten