MAGISTRALE Max Verstappen wordt TWEEDE in Grand Prix van Amerika

Geen categorieokt 21 2018, 21:00
Hij begon als achttiende aan de race maar werd TWEEDE. Een ongelooflijke prestatie.
Vandaag zou de dag moeten zijn dat Lewis Hamilton voor de vijfde keer wereldkampioen werd. Jawel, iedereen zat er klaar voor. Hij was de snelste in de kwalificatie en zou vandaag wel even huishouden in Amerika. Deze Grand Prix en het wereldkampioenschap waren voor hem.
https://twitter.com/F1/status/1054097538222034951
Helaas voor de Mercedes-coureur -- maar gelukkig voor alle andere Formule 1-liefhebbers -- liep het heel anders. Hamilton moest genoegen nemen met een derde plek. Omdat Sebastian Vettel tweede werd kon Hamilton nog geen claim maken op het wereldkampioenschap. Hij zal het bij de volgende Grand Prix dus gewoon wéér moeten laten zien.
De winnaar van de race? Kimi Raikkonen. Jawel, de nummer twee van Ferrari die na dit seizoen moet opkrassen van de Italiaanse renstal. Vandaag bewees Kimi dat hij nog altijd een topcoureur is, ook als Ferrari denkt dat het best er wel af is. Het was een schitterend moment voor de Fin, ook al omdat hij maar liefst meer dan 100 races niet had gewonnen.
Ja, dat leest u goed: meer dan 100 races.
https://twitter.com/F1/status/1054098028183871488
Dat waren twee verhalen van de race, maar er was nog een derde verhaal... een verhaal voor alle Nederlandse fans. Max Verstappen begon als achttiende aan de race, maar ging vervolgens verschrikkelijk tekeer. Hij haalde bijna iedereen in... en eindigde als tweede in de race, achter Raikkonen maar net voor Hamilton. Het was een ongekende prestatie -- nou ja, behalve natuurlijk voor Max zelf. Die heeft dit soort dingen immers al vaker laten zien.
https://twitter.com/redbullracing/status/1054097253860818944
Het mooiste van dit alles? De top 3 reed de slotronden heel kort achter elkaar. Het verschil tussen Raikkonen en Max was ongeveer 1 seconde, en het verschil tussen Max en Hamilton ook. Werkelijk álles was tot op het allerlaatste moment mogelijk.
Heerlijk. Laten we hopen dat we met name volgend jaar nog veel meer van dit soort races gaan zien. Want die hegemonie van Mercedes wordt onderhand een beetje vermoeiend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten