Mexico houdt migrantenstroom tegen om Trump te vriend te houden

Kijk aan, Mexico luistert naar klare taal. ‘Hou ze tegen of ik sluit de zuidelijke grens,’ zei Trump tegen de Mexicaanse regering in een tweet. Daar werd gehoor aan gegeven!

Mexico krijgt structureel met een influx aan migranten te maken vanwege een jaarlijks ritueel dat is opgezet door hulporganisaties. Zij organiseren een veilige reis vanuit landen als Guatemala naar Mexico met als eindstation de Verenigde Staten.

Trump dreigde deze keer de grens met Mexico te sluiten als Mexico deze groep migranten niet zou weren bij haar eigen grens. Uit angst om miljarden mis te lopen vanwege de handel tussen beide landen, gaf de Mexicaanse regering hier gehoor aan.

Dit doen ze overigens ontzettend netjes. Ze informeren de migranten over wanneer ze wel of geen kans maken en wat er voor nodig is om überhaupt kans op asiel te krijgen. Iedereen die niet in aanmerking komt moet huiswaarts keren.

Trump lijkt er van overtuigd dat geld geven naar landen als Guatemala, Honduras en El Salvador niets heeft uitgehaald om de migratie te beperken. Dit heeft hij dan ook stopgezet en heeft nu dus ook Mexico weten te overtuigen. Wellicht is het voor Trump een campagnestunt, maar in dat geval werkt het wel.

Of Mexico hier ook voldoende uit haalt moet nog maar blijken. De status quo blijft voor nu gewaarborgd maar de kans bestaat dat Mexico voor de VS een soort Libië in relatie tot de EU wordt. Khadaffi dreigde ook meermaals om ‘de poorten open te gooien’ en chanteerde Europese landen op deze manier met potentiële migranten. Mocht Mexico denken het te kunnen winnen van Trump in onderhandelingen met deze strategie, dan kon er nog wel eens wat spannends staan te gebeuren de komende tijd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Adriaan

  @Tim, ik ben deze ochtend in de keuken bezig geweest met afwassen, opruimen en voorbereiden en zie drie items waar niemand tot nu toe (13:15) op reageert. Je gaat veel te snel. Er gebeurt van alles en veel te veel, maar doseer alsjeblieft. Dat kan toch niemand bijhouden met een normaal leven?

  1. Wout Willemsen

   Ik denk dat je @Wout bedoelt? 🙂

   Je hebt heel de dag om alles te lezen, wij plaatsen ieder uur een artikel tijdens onze dienst.

 2. Two Ravens Black Kettle

  The Donald keeps winning again !!!!
  &
  Im still not tired !!

 3. Hermann

  Het is campagne tijd, het slimste wat Trump doet. Nu nog dat goedje waar Amerika meer last van heeft en in massa’s wordt binnengesmokkeld. Als hij dat kan stoppen? Immigranten kun je tenminste nog laten werken. Betaald of onbetaald de gevaarlijke en of vieze klussen laten doen.

  1. Mart

   Ja net als bij jullie de siriërs,hielden een job voor een week in de bouw,maar het stond ze niet aan want de werkweek van 40 uren vonden ze te lang,dus kwamen niet terug.Hoe zit dat?weer terug in de ww/uitkering?

 4. Seneca

  @de heer Wout Willemsen
  ik denk niet dat Mexico voor de VS wordt wat Libië wel voor de EU was/is. het verschil: Brussel – wij zijn er mee opgescheept – kent alleen volksverraders en lafbekken. de heer Trump laat zich niet ringeloren en zal gepaste maatregelen nemen om Mexico in ‘de pas te laten lopen’.

 5. Godspill

  Ach de goeden moeten weer onder de slechten lijden. Er is teveel misdaad in die landen, dus gelukkig zijn er weer grenzen in de States! Mexico is aardig kampioen in misdaad (dr.gs, mo.rd, child traff.cking) trouwens, laatst zijn 27 dienders gearresteerd in een dorp (Ocampo) en daar werd ook de derde diender vermoord in één week!
  Los Cabos, city in Mexico, is de meest geweldadige stad in de wereld, gevolgd door Caracas, (Venezuela) en Acapulco, ook in Mexico! Welcome to the Californian CalipH.te: open borders!

 6. Godspill

  Test; mag je deze woorden voluit schrijven na de linkse arrogante mindpolitie controle? Ik schreef ‘dr.gs, mo.rd, child traff.cking’ maar wat gezonder en volwassener zou dus zijn (even checken hier): ‘….. …… en ……..’. Mag dat?

  Nee dus. Nog niet. Lukte niet op iets normaals te plaatsen. Wanneer houden we op met die flauwekul?!

 7. Aytas

  Trump staat voor een wereld waarin oude tijden herleven. Het is diep triest dat we hier weer doorheen gaan. Wat mij betreft kan er maar 1 oplossing zijn. Het continent moet worden teruggeven aan de originele bevolking. Net als Australië en Afrika.
  Het antisemitisme en gelijksoortige retoriek is helemaal terug, weer schaamt men zich niet. Mexico is compleet ontregeld door Amerika maar daar hoor je de schaamtelozen niet over.

 8. Ritter

  “deze groep migranten”

  ———————-

  Het zijn geen “migranten” maar illegale migranten.

  Trump heeft keer op keer gezegd dat als deze mensen naar de VS willen migreren ze dat op de officiële manier moeten doen. Daar is niets op tegen. Het gaat om mensen die illegaal de VS willen binnenkomen.

  Het is al de tweede caravan van illegalen die de VS proberen te bereiken.

  Als het de illegalen lukt zal dat voor andere groepen illegalen vanuit Zuid-Amerika alleen maar stimulerend werken.

  De vraag is wie deze caravans organiseert. Zeker nu net voor de belangrijke verkiezingen in november. Het kan haast geen toeval meer zijn.

  1. Aytas

   Nee het zijn de originele bewoners. De illegale migranten zijn degenen die nu de macht hebben en zich schaamteloos misdragen.

 9. Ritter

  Ik heb op Foxnews zojuist de beelden gezien van deze illegalen………………….zeer gewelddadig nu ze worden tegengehouden. Vechten met de politie en proberen door het politiekordon te breken.

  Dit zijn dus de mensen die de VS illegaal proberen binnen te komen. Net zoiets als bij Calais waar ook illegalen geweld gebruiken om hun zin door te drijven.

  De VS heeft al veel problemen met criminaliteit uit die gebieden van Midden-Amerika.

  MS13 is een zeer gewelddadige criminele groep die met de dag groter word; o.a. door de illegale migratie uit Midden-Amerika.

 10. Rosasolis

  Waarschijnlijk gaat Mexico er vanuit hun landgenoten te adviseren, niet proberen de grens naar Amerika over te gaan, wegens de vreselijke ramp van enkele weken geleden.
  Toen heeft Trump de grens officieren opdracht gegeven om honderden kinderen van hun ouders te scheiden. Zelfs kleine babies die borstvoeding van hun moeders kregen, werden uit de armen van de moeders gehaald. De kinderen kwamen in grote sportzalen terecht waar zij op de kale vloer moesten slapen, met alleen een kleine deken. Omdat duizenden gewone Amerikanen protesteerde tegen dit zeer wrede beleid van Trump, werd na 2 weken de meeste
  getraumatiseerde kinderen terecht bij hun ouders verenigd, en uit het land gezet.
  Maar er zijn nog steeds meer dan 500 jonge babies, waarvan er kan alleen door DNA
  tests bepalen van wie hun ouders zijn. En dit procedure gaan heel erg langzaam.
  Dit was en is nog steeds een grote ramp voor Mexico. En waarschijnlijk is dit de reden
  dat Mexico wil “vrede” met Trump houden. Voorlopig zal het rustig zijn…
  totdat de volgende groepen proberen over de grenzen tekomen. Ze zijn eenvoudige
  arme mensen, die vrezen voor de criminaliteit in Mexico, en andere landen. Gaat
  Trump een gigantische hoge stenen muur wel of niet bouwen, (zoals het ging tijdens zijn verkiezings beloften). Dit muur zou veel groter dan de oer-oude muur van China,
  en zou miljoen kosten voor de Amerikaanse bevolking. Ik denk niet dat de recente
  in-werking gestelde oude kolen mijnen van
  Tennissee zullen veel kunnen bijdragen aan het bouw van een gigantische Trump muur van zee-tot-zee dwars door Amerika. De Amerikaanse handel met China en Europa gaan ook snel achteruit.
  De prognoses van vele wetenschappers en economen is dat de toekomst van de wereld zou door de Europese Unie bepaald kunnen worden… Als de EU snel tot hervormingen komen. Omdat Europa moet opkomen tegen de corrupte leiding en beleid van Trump die denkt dat Hij de wereld in Zijn handen heeft, en dat Hij de wereld gaat heersen…met de geld van rijke Amerikanen. En ook van de geld van de aller armsten, zoals die werkeloze mannen in de allerarmste delen van de zuidelijke staten van Amerika, die nu gaan werken in de “herstelde” kolen mijnen. Ik weet van mijn vader hoe erg “Long Ziekte” is…Long Emphasime , en long kanker wegens die vreselijke kool mijnen! Er zijn vele vreselijke ziektes, die geholpen kunnen worden.
  Maar geen ziekte is zo erg als je longen niet meer werken, en je door het leven gaat met een ziekte dat Long Emphasie heet. Je kan niet normaal gaan ademen wegens jarenlange misbruik van sigaretten of de koolmijnen.

  1. Ritter

   Het “scheiden van kinderen” gebeurde ook onder Obama. Het is al jaren standaard bewijs. Alleen toen Obama het deed maakte de media geen ophef hierover.

   Overigens worden kinderen o.a. “gescheiden” omdat vaak mensensmokkelaars gebruik maken van kinderen om volwassen de VS binnen te krijgen. Deze volwassen zijn niet de ouders van de kinderen.

 11. Lex

  Kijk hier kan nederland nog iets van leren.

 12. J.Rademaker

  Klaver, de voorman van het groene communisme, noemde Trump bij zijn aantreden een mafklapper en hij kan het weten.

  1. Ernst Quispel

   Ja, daar had Klaver wel gelijk in.

   1. Baaz

    Dat is jouw mening, en het slaat kant noch wal.

    1. Ernst Quispel

     Het wordt steeds duidelijker dat je nogal dom bent, Baaz.

     1. Baaz

      Maar meneer Quispel, wat zou het fijn zijn als je dat met enige regelmaat zou herhalen! Je bent hier zeven dagen per week ruim dertien uur per dag online, dat moet jou toch lukken?

 13. Two Ravens Black Kettle

  Laten we met zijn allen hopen dat deze heerlijke weldoener de senaat weet te houden bij de Midterm verkiezingen.
  99,9% van de media is tegen hem maar hij boekt desondanks overwinning na overwinning.

  Moet je eens voorstellen als Trumpie een eerlijke kans kreeg, het onderwijs niet vergiftigd was door identity politics en cultuur marxisme en er een eerlijke Pers bestond.

  Go Trumpie !
  De zoveelste kerf op zijn banier.

  1. Blue monday

   We zullen zien in November, mocht hij verliezen, dan heeft u uw leugens ongetwijfeld al weer klaarstaan om dat te verklaren.

   U bent met afstand de grootste nepnieuws en verdraaier van feiten op dit forum. Een gevaarlijke radicale nationalist.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Bent U ook zo ontroerd door de zegetocht van Ome Trump ?
    Iemand die zijn woord houdt, de ene overwinning na de andere aan zijn praalwagen spijkert en weigert te kruipen voor de MSM-Gedanken-Gestapo. Sterker nog hij weigert niet alleen te kruipen voor de MSM-fascisten maar hij knokt terug.

    Krijgt U daar nou echt geen vochtige oogjes van ontroering van.
    Ik soms wel maar ik ben dan ook een ruimhartige humanist en geen verzuurde Identity Politics-zuurstok.

    1. Blue monday

     Welke zegetocht? Bij mijn weten heeft hij pas 1x de verkiezingen gewonnen.

     In November zullen we meemaken of die staten die de senaat kiezen dat beleid steunen.

     Dat noemen we democratie en ik accepteer dat we ons aan die regels dienen te houden.

 14. Nuts

  Vertel er ook even bij dat de mensen betaald worden door onze Triljardair George Soros om dit te doen.
  Er zijn genoeg beelden waar je ziet dat de mensen allemaal in de rij staan en geld krijgen.
  Net als linkse demonstranten regelmatig betaald worden in de US.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.