Nijmegen steekt kop in het zand: ‘Niet-westerse sentimenten’ nemen toe maar wordt niks aan gedaan

Nijmegen, bijna net zo’n links bolwerk als Amsterdam, kampt met diverse organisaties die zich steeds meer af beginnen te zetten tegen de westerse cultuur. De gemeente vertikt het echter om de namen van deze organisaties openbaar te maken. Dat meldt De Gelderlander.

De woordvoerder van Nijmeegse burgemeester Bruls verdedigt dit standpunt en zegt dat ‘wij ons op dit moment geen concrete zorgen maken over bepaalde groepen of gemeenschappen in de stad.’ In dezelfde alinea wordt nog door dezelfde man geconstateerd dat er diverse organisaties zijn die ‘naar binnen keren’ en ‘de focus leggen op hun eigen taal en cultuur’ maar dat is allemaal geen reden voor concrete zorgen, blijkbaar.

Op de vraag over de toename van niet-westerse sentimenten reageert hij met: “Wat ik erover kan zeggen: het valt nog het meeste onder het zich afzetten tegen de westerse samenleving.” Nothing to see here, move along folks!

Heeft die man misschien stront in de ogen? Zit er een paniekerige burgemeester achter die niks kwijt wil over deze zich ontwikkelende etterende wond? Zelfs wanneer ze zelf erkennen dat er subsidie gaat naar dergelijke ‘in zichzelf kerende organisaties’ is het enige wat ze erover zeggen dat het geld expliciet níét bedoeld is voor activiteiten die de eigen cultuur en taal stimuleren maar juist gericht moet zijn op het bevorderen van verbinding. Geld weg gepist dus!

Meneer geeft nog een leuk drie-fasen beleid mee waarmee ze in escalerende mate heftigere gesprekken gaan voeren en uiteindelijk ‘gaan handhaven’, maar direct de subsidie stoppen tot ze weer activiteiten organiseren die wél aan het doel van de subsidie voldoet, dat is natuurlijk wel héél extreem.

Totaal naïef bestuur daar in Nijmegen, terwijl de toename van rechts-extremisme blijkbaar wél goed in beeld wordt gebracht en daar, net als bij jihadisme, geld voor bestrijding voor vrijkomt. Om uiteindelijk ook het rechts-extremisme aan te kunnen pakken zullen de ambtenaren tegen die tijd eerst een nieuwe taalcursus moeten volgen om de verbinding met de burger in stand te kunnen houden, want Nederlands zal niet meer volstaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. victus

  Prachtige stad met een roemruchtig Romeins verleden.

  1. sjun

   Waarschijnlijk vergaat het de Nijmegenaren net zo als de Romeinen die zich ook al te gemulticultiveerd lieten ‘verrijken’.

   1. Ad Infinitum

    Niets dan goeds: ze droegen de beschaving over zoals later bleek.
    De Bataven, die rond het begin van onze jaartelling in Nederland woonden, waren veel Romeinser dan tot nu toe werd gedacht. De Bataven waren al na enkele decennia Romeinse overheersing zo geromaniseerd dat ze Romeins kookten, bouwden en baadden. Dit blijkt uit archeologisch onderzoek.

 2. Ernst Quispel

  Als ik op dit punt qua geloofwaardigheid en geinformeerdheid moet kiezen tussen burgemeester Bruls en Wout Willemsen ben ik er snel uit.

 3. Ad Infinitum

  Altijd een geanimeerde sfeer, net als ’s Hertogenbosch. Nijmegen met het Valkhof, uitzicht op de waal. Misschien ligt het wel aan het voormalige Oppidum Batavorum, altijd thuis.

 4. Baaz

  De islamisering van Nederland, ook in Nijmegen.

 5. Gerlos

  Mooie stad die straks wordt overgenomen door de moslims. Sterkte.

 6. nienke

  Ze zijn bang, doodsbang voor represailles als ze er ook maar iets over durven zeggen.
  Alle soorten geloven in dit land mogen we bekritiseren behalve de islam en uit angst laten ze maar alles gebeuren wat zij doen en laten.

 7. wietordok

  Dit komt ook van Omroep Gelderland.
  Laatse aflevering van
  Ridders van Gelre, 5 maart 2018.

  De ondergang.

  Het heeft een kijk cijfer van 696,

  Ik las dit treurig bericht over Nijmegen en moest meteen hieraan denken

  youtube yQ2POx_pHlM

  28 minuten en 52 seconden,

  het is de moeite waard,
  Bij deze bedank ik Omroep Gelderland en iedereen die zich inget heeft
  voor het realiseren van deze serie.

 8. P.Sisterons

  Sluit die moskeeën waar er plannen gesmeed worden om de Nederlanders een hak te blijven zetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.