Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz gaat los op NGO's: "Het zijn mensensmokkelaars"

Geen categorieokt 14 2018, 8:00
En ja, eigenlijk klopt dat wel.
De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz -- die overigens momenteel ook EU-voorzitter is, haha! -- is helemaal klaar met 'hulporganisaties' die hun geld en mankracht gebruiken om illegale immigranten "te redden" uit de Middellandse Zee.
In een interview met krant de Frankfurter Allgemeine zegt Kurz dat het werkelijke doel van de NGO's in kwestie niet is om mensen te redden, "maar om samen met mensensmokkelaars migranten naar Midden-Europa te brengen." Als voorbeeld daarvan noemde hij de Aquarius 2. Dat schip werd gebruikt om massa's migranten te 'redden.' Vervolgens werden die illegalen 'verdeeld' over EU-landen, of die dat nou wilden of niet.
https://twitter.com/Teletekst/status/1051208552713515010
Je kunt zeggen wat je wilt over Kurz, maar hij zorgt er wel degelijk voor dat er een frisse wind door de EU waait. De Hongaarse leider Viktor Orban durft het immigratieprobleem ook te benoemen, maar op de één of andere manier heeft hij wat minder krediet -- zeker bij de internationale pers -- dan Kurz, die over het algemeen (nog?) niet wordt weggezet als een halve dictator. Misschien dat dit later alsnog gebeurt, ja, maar -- aan de andere kant -- is dat niet eens heel waarschijnlijk. Oostenrijk is immers een welvarend, modern, en niet-corrupt EU-land. De rest van de EU wil dat land niet tegen zich in het harnas jagen. Terecht of niet, Hongarije wordt toch gezien als een minder belangrijk broertje. Oostenrijk, daarentegen, is een serieus EU-land.
De vraag is wel of andere EU-leiders Kurz's voorbeeld binnenkort volgen? Met name Angela Merkel zal haar immigratie-koers moeten bijstellen als ze wil voorkomen dat haar partij ten onder gaat bij de eerstvolgende Bondsdagverkiezingen. Daarbij kan ze een voorbeeld nemen aan Kurz.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten