Proleten van Vindicat mishandelen slachtoffer op clubhuis

Geen categorieokt 14 2018, 17:00
In het verleden konden ze nog op sympathie rekenen, maar na jaren van aanmodderen en chaos is daar een einde aan gekomen. Onlangs verbraken Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen terecht de banden met de vereniging. Waar eens een trotse vereniging van de elite zich in het hartje van Groningen bevond, daar zijn nu alleen nog proleten te zien. De clubgangers van Vindicat kwamen deze week weer in het nieuws, dit keer vanwege mishandeling op hun sociëteit.
Laten we hopen dat deze onzin een halt wordt toegeroepen, want Vindicat is op dit moment slecht voor het imago van hardwerkende studenten en een schande voor de vereniging die zij ooit was. Politiewoordvoerder Anthony Hogeveen liet aan DvhN weten dat er inderdaad een mishandeling heeft plaatsgevonden. De mishandeling vond plaats in het clubhuis van Vindicat. Hoeveel proleten hierbij betrokken waren is vooralsnog onbekend, maar het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.
Ook de universiteit en Hanzehogeschool zijn ingelicht over het incident, zoals was afgesproken met het bestuur van de club. De onderwijsinstellingen besloten toevallig op de dag dat de mishandeling plaatsvond (1 oktober) alle banden te verbreken. Een juist besluit. Zo krijgen bestuurders van Vindicat niet langer een bestuursbeurs (als vergoeding voor opgelopen studievertraging) en zijn ze niet langer welkom op officiële gelegenheden. Zoals bijvoorbeeld bij de opening van academisch jaar in de Martinikerk.
Het besluit van de onderwijsinstellingen werd op het clubhuis gevierd met een nieuw incident. Dit is zeker niet de eerste keer. In voorgaande jaren kwam de club al in opspraak vanwege allerlei proletenacties. In den beginne kreeg Vindicat nog enige bijval en steun van haar omgeving. Het zou gaan om incidenten van leden. Er werden nieuwe afspraken gemaakt en dan zou het probleem wel worden opgelost. Tenminste, dat dacht men. Niets blijkt minder waar: bij Vindicat gaat men gewoon door met proletenacties. Tijd dat de 'elite' zich eens achter de oren gaat krabben, want dit verderft het spel en plezier voor veel mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten