Regeringsbeleid blijkt sigaar uit eigen doos, flinke stijging in vaste lasten voorspeld!

Geen categorieokt 02 2018, 15:00
Man man man wat waren ze gelukkig en zelfvoldaan toen bekend werd gemaakt dat we er allemaal op vooruit zouden gaan. 1,5 Procent koopkrachtstijging, Rutte, Buma, Pechtold en Segers gleden zowat van hun stoel. Daar blijkt echter ook een schaduwzijde aan te zitten!
Verzekeringen, energie, internet en dergelijke vaste lasten stijgen waarschijnlijk in prijs. De zorgverzekering was al bekend en de benzine tikt de twee euro al zo'n beetje aan maar daar blijft het dus niet bij!
Voor een alleenstaande gaat het leven in Nederland zo'n 450 euro meer kosten dan afgelopen jaar. Een gezin met één kind zal zelfs 700 euro meer moeten aftikken! Dit maakt vergelijkingssite Pricewise vandaag bekend.
Budgetvoorlichter Nibud stelt ons echter gerust en haalt die 1,5 procent koopkrachtstijging nog eens aan, maar dat vertaalt zich in het volgende: Een alleenstaande die 35.000 per jaar verdient, krijgt zo'n 504 euro erbij. Een werkend echtpaar die samen ongeveer 75.000 verdienen én een kind hebben, gaat er zo'n 900 euro op vooruit.
Zet je die 504 en 900 euro tegenover die 450 en 700 euro aan hogere kosten, dan gaat een alleenstaande er dus 54 euro op vooruit en een gezin slechts 200 euro. Let wel, hierbij zijn de cijfers voor de auto- en woonverzekering nog niet bij ingecalculeerd. Men verwacht dat deze ook zullen stijgen dus haal maar gerust een paar euro van die 'winst' af!
Eerlijk is eerlijk, kabinet Rutte heeft niet overal invloed op gehad. De prijsstijging van de olie bijvoorbeeld, onder andere door het wegvallen van Venezuela. Ook de hoeveelheid stormschade is een gevalletje overmacht, maar dan nog is een keertje extra uiteten of een extra dagje pretpark met het gezin niet echt vooruitgang te noemen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten