Regeringsbeleid blijkt sigaar uit eigen doos, flinke stijging in vaste lasten voorspeld!

Man man man wat waren ze gelukkig en zelfvoldaan toen bekend werd gemaakt dat we er allemaal op vooruit zouden gaan. 1,5 Procent koopkrachtstijging, Rutte, Buma, Pechtold en Segers gleden zowat van hun stoel. Daar blijkt echter ook een schaduwzijde aan te zitten!

Verzekeringen, energie, internet en dergelijke vaste lasten stijgen waarschijnlijk in prijs. De zorgverzekering was al bekend en de benzine tikt de twee euro al zo’n beetje aan maar daar blijft het dus niet bij!

Voor een alleenstaande gaat het leven in Nederland zo’n 450 euro meer kosten dan afgelopen jaar. Een gezin met één kind zal zelfs 700 euro meer moeten aftikken! Dit maakt vergelijkingssite Pricewise vandaag bekend.

Budgetvoorlichter Nibud stelt ons echter gerust en haalt die 1,5 procent koopkrachtstijging nog eens aan, maar dat vertaalt zich in het volgende: Een alleenstaande die 35.000 per jaar verdient, krijgt zo’n 504 euro erbij. Een werkend echtpaar die samen ongeveer 75.000 verdienen én een kind hebben, gaat er zo’n 900 euro op vooruit.

Zet je die 504 en 900 euro tegenover die 450 en 700 euro aan hogere kosten, dan gaat een alleenstaande er dus 54 euro op vooruit en een gezin slechts 200 euro. Let wel, hierbij zijn de cijfers voor de auto- en woonverzekering nog niet bij ingecalculeerd. Men verwacht dat deze ook zullen stijgen dus haal maar gerust een paar euro van die ‘winst’ af!

Eerlijk is eerlijk, kabinet Rutte heeft niet overal invloed op gehad. De prijsstijging van de olie bijvoorbeeld, onder andere door het wegvallen van Venezuela. Ook de hoeveelheid stormschade is een gevalletje overmacht, maar dan nog is een keertje extra uiteten of een extra dagje pretpark met het gezin niet echt vooruitgang te noemen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Capo

  Wie is er nog verbaast dat Rutte de waarheid niet spreekt?

 2. Ni28

  Niets nieuws onder de zon. De gewone recept. Een honderdje stilletjes aftroggelen en een tientje met groot tamtam terug geven. Wat zijn wij toch weer gul. En dan zijn er mensen die officieel nog op achteruit gaan. Intussen worden de bodemloze putten weer gevuld, stelende Polen met rust gelaten want controle is te veel werk. Ik vraag mij af waarom is men zo punctueel met het belasting innen? Moeten eerst niet wat dingen gladgestreken worden voordat je de burger om zijn geld vraagt? Misschien moet de burger eerst niet gaan betalen want waarom de ene wel en de andere niet?

 3. sjun

  Verstandige mensen beperken alvast alle zaken waarover in de toekomst op een of andere manier extra premie zal worden geheven.

 4. Two Ravens Black Kettle

  De aartsleugenaar met de gevorkte tong lispelt verder, liegt wanneer ie ademt en het apathisch en stompzinnig stemvee strompelt ondertussen rustig door naar de afgrond.

  Terrorisme, parasieten, overbevolking, gepamperde jihahdisten, oneindige lastenverzwaringen, zwakzinnige scholen, woningennood, de Verkrachting van de vrijheid van Meningsuiting; het lijkt het miserabele Kaaskopschaap allemaal geen ruk te schelen.

  De onzinnige Kaaskopschaap is samen met de ‘please rape me’ Zweed de castraat van Europa.

 5. Aytas

  50% belasting in de huillebakken hier klagen nog. Jullie zijn de kostenpost.

  1. Bloem

   Beste Aytas, die verlaging geldt pas in 2012, dat terwijl de andere lasten volgend jaar al ingaan. In 2021 moeten we maar weer afwachten of de belasting verlaging echt doorgaat.

   1. Aytas

    Beste bloem ik heb het over wat ik aan belasting betaal. Ik stoor me heel erg aan de mensen die het erover hebben hoe slecht Nederland is terwijl ik erg blij ben met mijn land. Ik zou tegen velen willen zeggen kom naar Kigali en kijk hoe goed je het hebt en laten we proberen het nog beter te maken. Dat begint met bekijken wat we voor beginsel we hebben, dat is socialisme.

    1. Holland

     Beste Tengo Aytas, alleen jij bent in staat om zo’n lulkoekverhaal over socialisme op te dissen. Het socialisme (communisme light) is dood en begraven. Vooral ook omdat mongolen als jij socialisme gelijk stellen met sociaal. Niets is minder waar.

     Dus: donder op met je Kigali, met je gelul over hoe prachtig Nederland is en donder op naar Congo waar je thuis hoort. Groetjes aan de bavianen en kokosnoten!

     1. Aytas

      Zelfs bij Joop en powned kennen ze mij satya, mijn werkelijke naam in het dagelijks leven en weten ze dat ik authentiek ben. Satya kon niet dus werd het aytas

     2. Capo

      @Holland: 🙂

  2. sonar

   Ay met der tas is gestoord en moet opgeborgen worden wat kraait die een onzin.

  3. Holland

   Hey Aytas, lekkere bise*uele negerin van me. Kom je nog wel eens in Kinshasa? En hoe gaat het met je moslima-moeder zonder hoofddoekje?

   Willem Tengo Aytas bewijst weer een schaamteloze psychopaat te zijn: hij knutselde een compleet profiel in elkaar bovenop zijn nieuwe Aytas(multi)nick. Het feit dat hij beetje bij beetje wat van dat profiel prijs gaf, vond hij waarschijnlijk geniaal en vertrouwenswekkend. Zo denkt een psycho namelijk. Maar geen reaguurder vertelt ongevraagd over zijn achtergrond. Dat was dus precies de reden dat hij weer (voor de zoveelste keer) door de mand viel. Grote lulhannes!

   1. Elu Thingol

    “Hey Aytas, lekkere bise*uele negerin van me.”

    Gelukkig dat Aytas niet zo kleinzerig is, maar Holland zakt vandaag door zijn ondergrens.

    1. Holland

     Zoals gebruikelijk mist Elu Guus de pointe van mijn reactie. Althans, hij doet alsof hij de achterliggende boodschap niet snapt. Je bent een grote sukkel Guus Flater.

     1. Elu Thingol

      Ik zal een vrouw nooit uitmaken voor lekkere negerin van me, Holland flater.

     2. Holland

      Aytas is geen vrouw Elu. Aytas is de nieuwe nick van Elu Thingol. En van Tengo. En van Dopper. En van Crassus. En van Becker. Snap je, Willem?

     3. Elu Thingol

      Nope, Aytas is mij niet en Aytas is Tengo niet. Ik ben Tengo niet en niemand ontkent dat Tengo Dopper was. Of Crassus Tengo is weet ik niet, maar dat Becker Tengo is, is wel zeker.

      Kortom: je gleed net pijnlijk uit. Je hebt nu een schram, maar geen zorgen, die hebben we allemaal.

     4. Holland

      “…je gleed net pijnlijk uit..” monkelde Elu Stinkhol. Dit is zozeer Tengo-taal, dat Tengo het zelf nauwelijks kan verbeteren. Je woordgebruik verraadt je altijd Willem.

     5. Capo

      Willem is nog geen dag geband of we gaan er weer tegenaan. Geen seconde rust geven, de multinicker.

      Tengo schreef op maandag 27 augustus: Ik stop ermee.

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/pijnlijk-maar-waar-moordfreak-jos-brech-krijgt-waarschijnlijk-vrijspraak-tenzij-hij-zn-misdaad-erkent/#comment-903870

     6. Elu Thingol

      Ik begrijp dat u de nooduitgng probeert op te zoeken. Begrijpelijk, na het begaan van zo’n blunder. Aytas zal er wellicht niet zo zwaar aan tillen, maar het komt toch een beetje raar over om te zien hoe u een vrouw aanduidt als uw lekkere negerin

      Deze afgang van u doet zoveel pijn aan mijn ogen, dat ik er verder geen woorden meer aan vuil kan maken. Laten we deze draad maar liggen.

     7. Holland

      Q.e.d. Tengo ten voeten uit.

     8. Elu Thingol

      Op de gelinkte draad schreef de zeer gewaardeerde forummer EU kok:

      G G Gollem kwijlt:
      .
      Bel je bij G G Gollem aan, doet Capo open.
      Trouwens, leuk bellentableau.
      1A Baaz, vertrokken wegens wangedrag.
      1B Pit, vertrokken wegens betalingsachterstand
      1C Siemien, vertrokken wegens misbruik in zijn kerk.
      1D Controle, vertrokken wegens indentiteitsfraude.
      1E Winsul.., teruggekeerd naar Turkije.
      1F @Erik, vertrokken wegens burenruzie.
      1G Abri79, vertrokken wegens stalken
      1H Rechtsaf, uitgezet naar Marokko.
      1H Capo, heeft een relatie met rechtsaf.
      1I Zout, vertrokken wegens huisvredebreuk.
      1J Stork, vertrokken wegens onaangepast gedrag
      1K Lugar, vertrokken wegens valsheid in geschriften.
      1L Gister, vertrokken na politie inval.
      1M Thee, vertrokken na ontmaskering.
      1N Dirk van Jury, vertrokken wegens multinickerij
      Toevoegend
      1O Black jack, uitgezet wegens valsspelen.
      1P deelszon, heeft een relatie met Capo

     9. Capo

      Jij-bakje Willem!

     10. Elu Thingol

      Ik begrijp dat u het niet leuk vindt als uw verleden wprdt opgerakeld. Ik evenmin, maar u linkt er zelf naar.

     11. Capo

      Ik vind het helemaal niet erg Willem, ik zit er niet mee. Ik geef alleen even aan wat jouw steil is: jij-bakker!

      Michael van der Galien
      21 februari 2015 at 20:29

      Even voor de duidelijkheid, mensen, de reageerder Jacobus/̲̲W̲̲i̲̲m̲̲ ̲̲H̲̲u̲̲t̲̲t̲̲e̲̲n̲̲ is geband. Hij ging steeds verder en pushte al een tijdlang aan tegen een ban. Vandaag is het daadwerkelijk gebeurd.

     12. Elu Thingol

      Ik heet geen Willem en ben Tengo niet, Capo, maar dacht u ook niet dat Jan Kelderman Tengo was?

      Ook u adviseer ik de tievlucht te nemen tot de nooduitgang.

    2. swetsnek

     aytas is een blanke neger mongool doe niet zo achterlijk ,jij weet best dat het tengo is

     1. Zwetsnek

      JIJ NEONAZI MOET OPROTTEN JE BENT HIER NIET GEWENST

     2. Capo

      Leuk geprobeerd Willem Svetlana.

 6. Vliegenvanger

  Heel onze regering is een list en bedrog zooitje. Hoogste tijd voor nieuw bloed in Den Haag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.