Terug van weggeweest: radicaal-islamistische slachters van ISIS heroveren gebieden in het oosten van Syrië

Het zijn net kakkerlakken.

De radicaal-islamistische slachters van ISIS lijken bezig te zijn aan een soort van comeback in het oosten van Syrië. De terroristen openden daar de aanval op een coalitie van Koerdische en Arabische strijdkrachten. Tientallen strijders van die groeperingen kwamen om het leven.

Op 10 september opende de SDF de aanval op ISIS. DE gevechten waren intens. Volgens een mensenrechten organisatie heeft ISIS “bijna alle posities heroverd die de SDF” de afgelopen anderhalve maand veroverde. 72 SDF-vechters zouden daarbij om het leven zijn gekomen. Hierdoor staat het totale dodental van de SDF de afgelopen zes/zeven weken op 300. Er zouden tegelijkertijd 500 ISIS-strijders zijn gedood.

Volgens experts zijn er zo’n 2.000 ISIS-terroristen in de regio. Dit betekent dus dat, hoewel we allemaal al een tijdje roepen dat ISIS verslagen is, dit feitelijk nog niet zo is. Als je zo’n tegenstander echt wil verslaan zul je ‘m helemaal moeten uitroeien.

Helaas gebruikt het Westen daarbij wel een verkeerde strategie. Turkije wil terecht niet dat de SDF en andere Koerdische groeperingen het voor het zeggen krijgen in de regio. Turkije vecht immers al decennia lang een oorlog uit met de Marxistisch-Leninistische Koerden van de PKK en gelieerde terreurorganisaties. Ankara begrijpt dat als dat soort groepen een machtsbasis vestigen in Syrië het terrorisme in eigen land waarschijnlijk alleen maar zal toenemen. Dat is, natuurlijk, volstrekt onacceptabel.

Wat het Westen dan wel had moeten doen? Simpel? Amerika en Europa hadden de krachten moeten bundelen met Turkije om zo zélf orde op zaken te stellen. Je kunt dit niet overlaten aan Koerdische en Arabische “milities.” Zij verstoren immers alleen de balans van de macht maar, waardoor het terreurgevaar eerder groter dan kleiner wordt.

Maar ja, jammer genoeg lijkt het erop dat het ’t westen nog steeds aan de wil ontbreekt om deze situatie zelf op te lossen. En dus blijven we maar doormodderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Aytas

  Als de pkk een machtsbasis wil en geen terrorisme begaat, ik vraag mij bij Turkije vaak af wie de terroristen zijn, moet dit gewoon kunnen. De roep van mensen dat het westen de dominante samenleving moet zijn is compleet onterecht, roof en terreur zal de volkeren treffen die leiders hebben die de kant van het westen kiest.

 2. toetssteen

  Aldus het Syrische Oberservatorium vd mensenrechten….. Een eenmansbedrijf met laptop ergens in de UK.
  Neeh, ik heb toch graag een wat betere bron.

 3. struisvogelpolitiek

  Macht en onderwerping daar draait in het Midden Oosten en Noord-Afrikaanse landen om. De ene stammenoorlog is nog niet voorbij of de volgende dient zich weer aan. Het volk daar is zo dom om achter iedere stammenhoofdman met dictatoriale ambities aan te lopen zodat daar in de regio geen vrede mogelijk is, laat staan democratie. Dit alles in de naam van Allah. Rare jongens die Islamieten. Het westen moet zich niet daarmee bemoeien, dat die kamelendrijvers het zelf maar oplossen daar in die zandbak. Maar ja, olie hé. Het word de hoogste tijd dat wij westerlingen alternatieven vinden voor de olie.

  1. Troelstra

   Olie en gas kunnen we ook uit Rusland, Amerika, Canada, Noorwegen importeren. Die Arabieren voeren toch maar alleen oorlog met hun olie-exporten. Doen!

 4. Siemien

  Islam = onderdrukking = satanisme = demonisch= ideologie

  1. Ernst Quispel

   De logica van Siemien.

   1. Baaz

    De opmerking van meneer Quispel.

   2. Baaz

    Als je denkt dat je van islam verlost bent?

   3. Siemien

    “De logica van Siemien.”

    Nee zéér dom jongetje, het is geen logica, dit is feitelijk en zichtbaar..

 5. Eugenie de la Fleur

  Het is echt een dolle boel in Syrie. Ik kan begrijpen dat de mensen daar allemaal weg willen. Van mij mogen ze allemaal naar Europa kommen. We hebben het nog niet geschafft

  1. Troelstra

   Hier in Europa hebben ze niets te zoeken, want ze ontvluchten niet hun shit hole, maar ze brengen hun shit hole hierheen. Die shit hole hoort hier niet, dus weg ermee. Die achterlijkheid belijden ze maar in hun eigen shit hole zandbak, niet hier!

   1. Eugenie de la Fleur

    De logica van Troelstra

    1. Baaz

     De opmerking van Eugenie de la Fleur.

   2. Diederik van Walsum

    Beste Troelstra,

    Misschien willen de rijke islamitische landen Saudi Arabië / Koeweit / Verenigde Arabische Emiraten en Qatar hun broeders welkom heten.

  2. Groeneveld

   Natuurlijk Eugenie, die 15 miljoen Syriers kunnen we er makkelijk bij hebben. Makkelijk!

   1. Eugenie de la Fleur

    Ja dat vind ik wel. In een welvarend land als NL zul je ongetwijfeld genoeg mensen mensen hebben die een vluchtelingengezin in hun huis kunnen opnemen en zelfs bereid zijn om dit met liefde te doen

    1. Siemien

     @EdlF En jij bent saampjes met Ernst de 1ste denk?

    2. Paaldanseres

     Het word de hoogste tijd dat dat hele zooitje daar in die zandbak regio word opgeruimd en afgeserveerd… for once and for all. Is er niet toevallig een meteoor onderweg naar die plek om dat hele volk daar in een keer uit te roeien.

     1. Eugenie de la Fleur

      Kan de redactie even hierna kijken?

      Dit is te ziek voor woorden

     2. Baaz

      Wilde jij het ISIS-volk laten bestaan dan?

     3. Diederik van Walsum

      Beste Paaldanseres,

      Misschien is Iran bereidwillig om er een Nuke op te gooien…O nee die hebben geen kernwapens 🙂

     4. Ad Infinitum

      Eugenie, niet om over druk te maken. Zo’n meteoor is al verbrand voordat hij de aarde raakt.

    3. struisvogelpolitiek

     De kans is groot dat die “vluchtelingen” de “liefde” bedrijven met de dochter des huizes. Al dan niet vrijwillig.

    4. Diederik van Walsum

     Beste naïeve Eugenie de la Fleur,

     Noem is wat mensen (behalve u) waarvan u weet dat ze dit doen.

     1. Baaz

      Vragen zijn niet handig aan linksaffers, de kans dat ze worden beantwoord is doorgaans gelijk aan nul.

 6. Paaldanseres

  Om maar even met de woorden van onze narcistische mafklapper Timmerschwanz te spreken ….”…liefde verdringt haat, dialoog verdringt geweld…” en dus… zijn de isis varkens natuurlijk liefde en vrede.

 7. Meester Kong

  Nep nieuws, Trump heeft duidelijk aangegeven dan onder zijn bewind IS is verslagen………
  Dat ze nu de grootste olievelden bezetten -nepnieuws.
  Trump is een kanjer 🙂 🙂

  1. Baaz

   “Trump is een kanjer”

   Zeker, en hij doet wat hij zegt, dat is linksaf niet gewend.

 8. Diederik van Walsum

  Tip voor het westen: bemoei je er niet mee, dan lost het zich vanzelf op.

  Rede: dit is namelijk al 1400 jaar aan de gang met deze bevolkingsgroep en iedereen weet als men zich bemoeid met iemand z’n hobby…dan gaat het fout.

  1. Ad Infinitum

   Misschien wordt het ooit vrede daar. Het is de VS met Vietnam ook zo gegaan. En nu worden er zaken mee gedaan. Vietnam is door internationale politiek en handel steeds meer bij de wereld economie betrokken. Stille diplomatie wil wel eens helpen.

 9. Diederik van Walsum

  Niet voor het één of andere, maar alleen al dit weekend hebben er in en rond mijn gemeente waar ik woon 8 aanrijdingen met een auto en fiets plaats gevonden. Bij alle 6 de auto’s betrof het een moslim of Turk / Marokkaan / gelukzoeker /westen-hater, net zoals u wilt hoe ik ze noem.
  En ik durf er vergif op in te nemen dat de volgende verkeersincidenten morgen weer van het zelfde laken en pak zijn.

  Alle 8 reden deze als hersenloze dwazen en de slachtoffers zijn er niet al te best aan toe.

  Taakstrafje en rijbewijsje voor 3 maanden innemen omdat onze rechters het OM en de ganse overheid niet goed bij hun hoofd zijn?!

 10. Gerlos

  Bommetje erop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.