Timmermans wil Juncker opvolgen! Frans stelt zich kandidaat voor Commissievoorzitterschap

Het zal toch niet? Frans Timmermans meent uit het juiste hout gesneden te zijn om ‘spitskandidaat’ te kunnen worden voor de Europese sociaal-democraten voor de Europese verkiezingen. Ook stelt de vicevoorzitter van de Europese Commissie zich kandidaat voor het Commissievoorzitterschap! Timmerfrans wil Druncker opvolgen! Via het NRC.

Dit artikel heeft me enige tijd gekost om te kunnen schrijven. Niet vanwege de materie of het bronmateriaal maar door de continue stroom van tranen over m’n wangen die wisselden van oorzaak tussen hilariteit en het verlies van geloof in de mensheid. Woensdag stelt ons Fransje zich officieel kandidaat en meent hij ook als lijsttrekker van de PvdA in de Europese verkiezingen mee te moeten doen.

Voor zijn gooi naar ‘spitskandidaat’ lijkt hij voldoende steun te hebben, wat ongetwijfeld zeer veel lobbywerk heeft gekost bij alle PvdA-klonen in de EU-lidstaten. Juncker is op eenzelfde manier in het zadel gehesen door eerst ‘spits’ te worden bij de christendemocratische EVP. Regeringsleiders willen echter liever de benoeming in eigen hand houden. Mocht Timmerfrans het toch niet worden, dan komt hij mogelijk op een andere belangrijke positie terecht.

Hoewel de sociaal-democraten bijna overal aan het kortste eind trekken lijkt dit voor Timmermans niet uit te maken. Hij zou met andere linkse partijen een brede coalitie kunnen krijgen in het Europees Parlement. Hij zal haast wel moeten aangezien de Britse Labour delegatie binnenkort van het podium verdwijnt.

Dikke kans dus dat het Timmerfrans nog gewoon gaat lukken ook en we onze dagelijkse dosis EU-lof en schreeuw om diversiteit door de strot krijgen gedrukt zodra je de televisie aanzet. Hij krijgt namelijk steun van Zuid- en West-Europese partijen: Duitsland, Oostenrijk, België, Nederland, Spanje, Portugal, Slovenië en Griekenland.

Bent u er al klaar voor?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het zou geweldig zijn als Timmermans wordt benoemd.

  1. Aytas

   Zeker. Hoop dat het wat word.

  2. IJscoman

   Timmermans is een opgeblazen kikker en narcistische megalomaan. Frenske is een heuler en meeloper die liegt tegen MH17-nabestaanden en nog nimmer een behoorlijk idee in een voorstel heeft kunnen vervatten. Het prototype van de robopaat en wezenloze slappeling die Europa nog verder in het verderf zal storten dan nu al gebeurt. Hij is net niet zo erg als Druncker en iets minder gestoord dan Guy Fietsenrek, maar veel soeps is het niet: het toonbeeld van volslagen incompetentie. Nog te slecht en dom om als aankomend-adspirant-assistent-hulpmedewerker op de postkamer te zitten.

  3. Baaz

   “Het zou geweldig zijn als Timmermans wordt benoemd.”

   Hoezo? Waarom vind jij dat geweldig? Wat vind jij ervan dat de commissievoorzitter ongekozen is maar wel wordt benoemd? Vind jij dat democratisch? En als jij dat democratisch vindt kun je mij dan uitleggen waarom dat democratisch is?

   1. Spaanse kok

    @****
    Wat vindt u ervan, dat de premier niet gekozen maar benoemd wordt.
    Wat vindt u ervan, dat de CvdK niet gekozen maar benoemd wordt.
    Wat vindt u ervan, dat een minister niet gekozen maar benoemd wordt.
    Wat vindt u ervan, dat de burgemeester niet gekozen maar benoemd wordt
    Wat vindt u ervan, dat uw leidinggevende niet gekozen maar benoemd wordt

    1. Baaz

     @Kok:
     1) Slechte zaak.
     2) Slechte zaak.
     3) Slechte zaak.
     4) Slechte zaak.
     5) Een leidinggevende moet in de regel solliciteren, hetzelfde zou moeten gelden voor de vraag 1 t/m 4.

     Ik vind dat alleen de beste man/vrouw, met de beste papieren i.p.v. het vriendje van etc… aan het roer moet staan van de Regering. Nederland is niet gediend met nepotisme en partijkartel, de partijenbanencarrousel waarbij ze elkaar de baantjes toeschuiven en nieuwelingen/beginners buitensluiten.

   2. Aytas

    Wat is de zin van rechtstreekse verkiezing? In Amerika werkt de democratie fantastisch zeker. Probeer daar met fantastische ideeën maar zonder geld en lobby maar eens president te worden. Ik neem toch aan dat je weet wat zo’n lobby inhoudt. De lobby van Clinton vond ik gevaarlijk.

    1. IJscoman

     De ‘zin’ van rechtstreekse verkiezingen in Amerika is, dat Trump in plaats van Killary Clinton werd gekozen. Ondanks een lobby als een tsunami.

    2. Guus Geluk

     De Amerikaanse president wordt niet direct gekozen, maar indirect, door het Electorale College. Zo kon het zijn dat Trump met drie miljoen stemmen minder dan cClinton tot president werd uitgeroepen.

     De Amerikanen gaan natuurlijk over hun eigen kiessysteem, maar het zit krom in elkaar. De Franse president wordt daarentegen wel rechtstreeks verkozen.

 2. Heinz

  In een paar woorden. Ja, helemaal klaar !

 3. Spaanse kok

  De PvdA-ert Timmermans, die Commissievoorzitter wil worden.
  Een 31 jarige D66 fractieleider.
  .
  Gouden tijden voor DDS en haar reageerders.
  Stilletjes genieten voor een paar reageerders.
  En zo krijgt een ieder wat hij /zij verdient.

 4. Drees

  Volgens wikipedia is hij van 1961. Maar deze opa lijkt 20 jaar ouder!
  Wel lijkt hij me een aardig persoon, als mens welteverstaan. Als bestuurder geen idee.

 5. Guus Geluk

  Laten we eerlijk zijn: voorzitter van het EC is een waanzinnige baan. Invloedrijk en in de top van de Europese samenwerking. Geen wonder dat Timmerfrans deze functie ambieert.

 6. Pescador

  Die man is een landverader, ik hoop dat het gauw klaar is met de eu

  1. Baaz

   @Pescador: Dan zal hij zich in goed gezelschap bevinden.

 7. Arie B

  Hij voldoet aan alle kwalificaties. Volledig eurofiel, ziekelijke neiging naar vermenging van volken en rassen tegen wil en dank, voorstander van het afschaffen van eigen identiteit en inruil tegen het Europese newmensch die iedereen knuffelt en insluit. Het enige punt van aandacht is zijn drankprobleem. Hij heeft moeite met de gestelde norm van 2 flessen per dag.

 8. Dirk van Jurie

  Uiteraard is het beter voor Nederland om een Nexit te organiseren dan heb je dit, zoals ik het noem, geneuzel niet..
  Sterker nog, er is hier niets democratisch aan, en de so called liefhebbers van de democratie zijn hier getuigen van het tegenovergestelde en nu is het ineens goed.

  1. Ernst Quispel

   Meent de heer van Jurie dat we ministers ook direct moeten kiezen? Het is toch niet zo vreemd dat een Europees Parlement de Commissie benoemt?

   1. Dirk van Jurie

    @Ernst jawel dat is wel vreemd en niet democratisch..

 9. rexm

  Voor een Nexit is het te laat, eenmaal onder de vleugels van de maffia, dan kom je daar niet meer onderuit.

  1. Ernst Quispel

   Bovendien ziet een grote van het Nederlandse volk dat absoluut niet zitten.

   1. Dirk van Jurie

    Het is natuurlijk nooit te laat voor een Nexit, er een bindend referendum over houden is de oplossing.
    62% van de Nederlander stemde tegen de Europese grondwet, ik ben van mening dat als de Nederlandse burgers zouden weten wat de EU precies inhoudt zij terstond voor een Nexit is..

    1. Fortiori

     @Dirk, zouden die 62% zelfs de Nederlandse Grondwet wel kennen? Er wordt teveel vanuit gegaan dat de bevolking op voorhand alle ins en outs van een referendum te willen kennen. Dat komt pas achteraf zo als nu bij de Brexit nu ze het gaat raken. De verdieping vooraf gaat niet zo ver. Te vermoeiend.

   2. Ernst Quispel

    Besoeld is een ‘grote meerderheid’.

    1. Ernst Quispel

     Besoeld = Bedoeld.

     🙂

     1. Kim

      Bezoedeld kan ook.

 10. Rosasolis

  Het allerergste dat de EU nu kan overkomen is dat dit P.v.d.A man, Timmermans, commisie voorzitter zou worden! Omdat heel Europa lijdt aan het asielzoekers probleem en dat vele EU landen lijden aan economische problemen, mag de EU niet meer stagneren. Er moet snel hervormingen komen, en veel moet veranderd worden.
  Socialisten zoals Timmermans, zullen alleen maar zorgen dat de huidige problemen zullen escaleren. Er moeten meer hoog-opgeleide, ervaren mensen in het EU assemblee komen. Socialisme is menselijk en vriendelijk, maar het kan nu niet de enorme huidige problemen in Europa oplossen. Er moet snel actie komen met het uitstekend plan om opvang kampen in noord-Afrikaanse gebieden te financieren,
  en te opbouwen. Anders omdat het nog steeds warme weer wordt, zullen er nog veel meer boten uit Afrika richting Spanje komen. Omdat Griekenland, Italie, en Malta hen
  niet meer kunnen opvangen. Dus Spanje zal de volgende EU land dat die een grote
  migranten ramp moet ondergaan. Daarom hebben wij een sterke EU nodig. Het gaat
  nu heel snel achteruit met de hele continent Afrika. Niet alleen wegens IS en andere
  terrorist groepen, maar wegens extreem droogte, honger, en ziektes. Terwijl de temperaturen steeds rijzen, gaat dit hele continent uitdrogen…als het geen hulp van Europa krijgt. Daarom in plaats van duizenden illegale immigranten toe te laten,
  moet de EU eerst opbouw van goed verzorgde kampen verzorgen en hulp bieden voor landbouw producten om een bijdrage te leveren aan Afrikanen, dat wij hen niet in de steek laten. Fijn dat Nobel Prijs voor de Vrede dit jaar gingen naar 2 heel bijzonder mensen uit de Afrikaanse continent.

 11. poldi

  Alle ondemocratische benoemingen – hebben hierin totaal niets te zeggen – die het huidige EU gedrocht kunnen verzwakken of ongeloofwaardiger maken zijn welkom, omdat dit het moment van ontbinding naderbij brengt.
  Zo’n benoeming is die van Timmermans. Zowel socialisten als christen democraten zijn in omvang ernstig geslonken, dus het is een benoeming uit de rijen van de verliezers en in wezen de anti democraten, de referendum opposanten. Referenda zijn immers in hun ogen gevaarlijk.

  EN Trouwens, waarom moet er een Linkse Politiker de eerste viool spelen? We zien wat ze hebben aangericht in EU met hun moslimvluchtelingenimport. Alles wordt ontwricht in EU en WE worden steeds armer daardoor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.