VIDEO: Gedetineerden doen drugsfeestjes in gevangenis Zaanstad

Geen categorieokt 12 2018, 8:00
Vrijheid is ook maar een relatief begrip, de een heeft het wat meer dan de ander. Sommigen zijn hun leven lang gebonden aan hulpmiddelen zoals een dialyse-apparaat om te kunnen overleven, anderen kunnen in de gevangenis gewoon drugsfeestjes doen. Het leven is oneerlijk. Gevangenisbewoners in Zaanstad veroorzaakten ophef door de beelden die zijn vrijgekomen via de Telegraaf. Op de beelden is te zien hoe jongeren luidkeels aan het feesten zijn en zich tegoed doen aan allerlei drugs. Ook zouden zij telefoons in het bezit hebben.
Het in bezit hebben van telefoons en het gebruik van drugs is in een gevangenis niet toegestaan. Als je achter slot en grendel zit is het in principe niet eenvoudig aan om dergelijke zaken te komen. De mannen die te zien zijn op de beelden kunnen niet even een blokje om en langs een coffeeshop. Tenminste daar gaan we van uit. Dit betekent dus dat ze hulp hebben gekregen van buitenstaanders of cipiers.
https://www.youtube.com/watch?v=KlT_4x3xzRc
Het is niet de eerste keer dat het gevangeniswezen kritiek krijgt. Wat dat betreft zijn het ook net mensen. In 2005 raakten cipiers van een Rotterdamse penitentiaire inrichting nog in opspraak vanwege het plegen van meineed. Toen ging het om een mishandeling van een gedetineerde waarover de cipiers logen. Ook nu weer lijkt het er sterk op dat er cipiers rondlopen in het gevangeniswezen die hun werk niet goed uitvoeren of meewerken aan de tot totstandkoming van dergelijke praktijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten