Video! Geert Wilders vat het falen van Rutte perfect samen

Geert Wilders, kun je van vinden wat je wil maar vlammend betogen kan die, en hóe! In de video is te zien hoe hij Mark Rutte een flinke uithaal geeft door simpelweg de feiten van afgelopen jaar over de dividendbelasting, belastingvoordelen en de luttele stijging van de koopkracht voor de Nederlander te benoemen.

De dividendbelasting is natuurlijk de perfecte opening en de wijze hoe daar mee om werd gegaan doorn in het oog van zo’n beetje heel Nederland. Memo’s die ineens wel bleken te bestaan, argumenten omtrent het vestigingsklimaat die compleet uit de duim waren gezogen maar zelfs na ontkrachting nog steeds door bleven etteren, het sms-‘je vanuit Unilever die doodleuk zegt dat ze in het Verenigd Koninkrijk blijven en dan ook nog allerlei feiten waaruit blijkt dat de Nederlander keer op keer wordt besodemieterd ten behoeve van multinationals en de EU. Dat de twee miljard die ineens over is dan ook nog naar het bedrijfsleven gaat is voor Wilders niets meer dan in het gezicht van de burger spugen.

Wilders zelf stelt dan ook voor de twee miljard euro te gebruiken om het terugdraaien van de btw-verhoging te dekken. ‘Daar heeft iedereen profijt van,’ redeneert Wilders. Niet dat de PVV nou mijn partij is (zelfs het kapotte achterlicht van mijn fiets komt nog door de islam) maar credit where credit’s due. Dit was een goed betoog, berust op feiten en zet helder uiteen waar en waarom Rutte z’n houdbaarheidsdatum heeft overschreden. Mooi gedaan van Wilders!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Baaz

  Deze minister president moet weg, schaam u meneer Rutte, Nederland heeft schoon genoeg van u.

  Amen Geert!

  1. Aytas

   Baaz

   Met niet kunnen begrijpen bedoelde ik niet je geestelijke vermogens per defenities. Ik bedoel daarmee dat je mijn redenatie niet kunt volgen. Ik kan niet begrijpen hoe iemand wilders kan beamen. De man is het toonbeeld van het failliet van menselijke waarden.

   1. Pescador

    Aytas ga eens bij de dokter langs om naar je hoofddeksel te laten kijken want daar zit iets niet helemaal goed.

   2. Baaz

    “Ik kan niet begrijpen…”

    Dat is niet erg, er is niemand die jou dat kwalijk neemt.

    1. Aytas

     Baaz

     Hahaha. Ik ben er blij om dat ik het niet begrijp.

     1. Baaz

      Misschien ben je van een ander duin? Geert Wilders vertolkt de wensen en gevoelens van ongeveer 1.4 miljoen kiezers. En wat hij zegt is meer van belang dan dat hij het zegt. Het lijkt er namelijk op dat jouw verstandelijke vermogens op slot schieten op het moment dat je de naam “Geert Wilders” voorbij ziet komen. Hij zegt dat Rutte op moet stappen en omkleed dat met argumenten, als je tenminste het filmpje hebt bekeken. Wat snap je daar niet aan?

      Het doet mij denken aan die man die niet kon begrijpen dat ik op Wilders had gestemd. Hij noemde Wilders een fascist, een racist, een moslimhater en een nazi. Toen ik om voorbeelden vroeg werd het stil. Ik heb hélemaal niets met papegaaien, jij wel?

     2. Scaldis

      Inmiddels is duidelijk dat jij heel veel niet begrijpt

     3. Aytas

      Baaz

      Rutte hoeft voor mij niet op te stappen. Ik heb jou wat uitgelegd over vennootschapsbelasting, de opposite zorgt dat het debat niet inhoudelijk gaat over waar het over zou moeten gaan.

      Ik begrijp de vergelijking met fascisme, ik vind wilders niet direct een fascist, wel een populist wat iets anders is. Hij is geen racist.

      Nogmaals vennootschapsbelasting van 20% naar 8% van het heffingstelsel. Daar zou het over moeten gaan.

   3. Troelstra

    Jij begrijpt wel meer miet, geloof ik. Geert Wilders heeft gewoon andermaal 100 % gelijk.

   4. sonar

    Aytas als men geen verstandelijke vermogens bezit is het begrijpen ook niet aanwezig.

 2. stellendam

  yep klaar en over!

 3. Pescador

  Geert heeft wederom helemaal gelijk, rutrte insmeren met pek en veren en een schop onder zijn reet geven wat een verschrikkelijke lamlul is dat toch

 4. Duke

  Expats aanvallen is niet terecht. Dat zijn buitenlanders die daadwerkelijk hoogopgeleid zijn en goed verdienen. Daar heb je verder geen last van en dat beperkte belastingvoordeeltje krijgen ze in omringende landen ook. Laagopgeleide criminele immigranten zijn een veel groter probleem. Voor de rest heeft hij helemaal gelijk.

 5. dinaro

  Dat ging weer lekker Wilders!
  Proficiat 🙂

 6. Job Jansen

  Het probleem wat velen hebben met Wilders is dat deze man de waarheid spreekt. Dat zijn ze niet gewend. Als je altijd wordt bedrogen denk je vanzelf dat het normaal is. En Wilders praat in de vervloekte Jip en Janneke taal. Iets wat iedereen begrijpt maar niet interessant klinkt. Dit is geen politiek meer, nee. Dit is de waarheid.

 7. Ernst Quispel

  Jetten is tot nu toe niet heel goed maar ook niet slecht in het debat. Hij houdt zich redelijk staande, zeker ook in de discussie met Wilders.

  1. Baaz

   “(…) ook niet slecht in het debat.”

   Welk debat?

  2. robroy

   lamlul probeert weer de boel af te leiden

   1. Baaz

    Overduidelijk!

 8. gekkeguus

  Heerlijk weer!

 9. cor wit

  En weer heeft Wilders gelijk
  chronisch leugenaar Rutte is een grote aftreden moet die leugenaar
  En die hele criminelen club VVD NSB moet verboden worden .

 10. sonar

  Wout Willemsen kan je nagaan hoe erg de Islam is ,dat zij zelfs je achterlicht nog vermoorden.

 11. hollandse-bier92

  We zijn een jaar verder en ja Geert Wilders.
  Heeft gelijk gehad alles duurder en zelfs.
  Je stukje vlees zitten zij minder te maken.
  Je betaald twee keer zoveel voor twee keer zo weinig.
  Kleinere porties voor zelfde geld boeren weg/bouwvakkers.
  Nou de kloof zit er want rijke lachen de normale en arme.
  Uit en jij overleeft boeit ze niet nederland anno 2019.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.