Tweede Kamer doet stoer over strijd tegen WW-fraude, grote steun om adresregistratie te veranderen!

Tweede Kamer doet stoer over strijd tegen WW-fraude, grote steun om adresregistratie te veranderen!

Zo, een besluit vol daadkracht, durf en met brede steun! Dat zie je niet vaak in de Tweede Kamer hè? Dat komt omdat het een dikke kul maatregel is. Het UWV moet niet langer zelf adressen registreren maar in het register van de gemeente kijken. Wow!

UWV-top ontslaan? Ambtenaren eruit knikkeren die nalatig zijn geweest? Frauderende arbeidsmigranten achterna zitten en alles terug laten betalen? Doe niet zo gek joh, eerst het UWV bij de gemeente aan laten kloppen voor adresgegevens, als ze dat niet ook nalaten is er toch niks aan de hand? Zand erover.

Dit is eigenlijk waar het op neerkomt in de Tweede Kamer, hard roepen dat er echt iets is gebeurd maar in werkelijkheid komt iedereen er gewoon mee weg, peutert iedereen nog eens lekker in z'n neus en gaat men door met de orde van de dag, anders moet je in de benen komen.

Zowel de SP die met het voorstel voor adresregistratie kwam en de PvdA die uitzendbureau's registratie wil verplichten zijn vandaag de helden van de dag. Ook het CDA doet een gooi naar relevantie en vindt dat het UWV meer geld en/of middelen moet hebben om hun taken uit te kunnen voeren. Het besef is er blijkbaar wel dat fraude met uitkeringen 'funest is voor het draagvlak voor de sociale zekerheid' maar over het sociale draagvlak voor politieke besluitvorming maakt men zich blijkbaar pas rond de verkiezingen weer druk.

Wat een stel idioten dat ze niet verder komen dan 'meer geld' en 'beter samenwerken'. De UWV-top, verantwoordelijke ambtenaren en uitkeringsfraudeurs lachen zich een breuk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties