Wir schaffen das nog ein mal! Duitsland zwakt immigratieregels af wegens arbeidstekort

De Duitse regering heeft nog lang niet genoeg gedeugd of geleerd van de problemen die ze zichzelf op de hals hebben gehaald met hun immigratiebeleid. Ze hebben een arbeidstekort in diverse sectoren dus open the gates! Via NU.nl.

Je haalt als land meer dan een miljoen asielzoekers binnen want ‘Wir schaffen das’. Dat ging behoorlijk fout, koste bakken met geld, leverde spanning op in de maatschappij en zette iedereen in de EU op scherp. Wat is dan de beste vervolgstap? Gewoon Wir schaffen das 2.0 invoeren voor je laatste termijn erop zit, half werk houdt niemand van!

Duitsland heeft het laagste werkloosheidsniveau sinds de jaren negentig. Nu gaat het blijkbaar zó goed dat men handen tekort komt. Deze tekorten kunnen blijkbaar niet aangevuld worden met arbeiders uit de EU, en dus klopt Merkel bij derdewereldlanden aan! Koks, IT-technici en metaalarbeiders mogen zes maanden lang in Duitsland werk komen zoeken zolang ze de Duitse taal beheersen. Ook huidige migranten die op de beoordeling van hun asielaanvraag wachten, zouden mogelijk mogen blijven als ze werk hebben kunnen vinden en aan kunnen tonen dat ze geïntegreerd zijn in de Duitse samenleving. Daarmee wordt waarschijnlijk niets meer bedoelt dan of ze Duits spreken en kunnen zeggen dat nazi’s slecht zijn.

De Duitse coalitie vertelt er bij dit plan wel even bij dat ‘de nieuwe regels van toepassing zijn op arbeidsmigranten, niet op asielzoekers. Het is niet de bedoeling dat uitgeprocedeerde asielzoekers veranderen in arbeidsmigranten die wel mogen blijven.’ Maar dat trucje kennen we inmiddels wel, zeker omdat ze ook niet aangeven hoe ze dit denken tegen te gaan.

Merkel schafft dus mooi een eind verder en lapt Europese arbeiders en opkomend anti-migratie sentiment gewoon aan de laars terwijl ze op deze manier mooi de loonkosten gedrukt weet te houden en haar termijn kan eindigen met economische groeicijfers. Wat een grap.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

  1. Onno

   Het gaat over immigratie regels in Duitsland, met uw welnemen. Minister Kaag is niet in het geding.

   1. Capo

    O__O Onslow multinicker.

   2. DolleDries

    Ja en.

 1. Duke

  Alle Duitse rampen voor Europa komen in tweevoud. De Eerste en Tweede Wereldoorlog en Wir Schaffen Das en Wir Schaffen Das 2.0

 2. Ad Infinitum

  Zeker in de zorgsector zal het arbeidstekort een dreigende vorm aannemen naarmate de leeftijdsverwachting stijgt.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Misdadigers en landverraders !
  Hoeveel bloedt heeft het Duits regime inmiddels wel niet aan haar rottend blazoen kleven ?

  1. Hetzalwelweer

   Het EU regime, Duitsland doet wat haar voorgeschreven wordt, dat deden ze tijdens de wereldoorlogen ook. Wanneer je kijkt wie er super rijk zijn geworden aan deze oorlogen dan zijn het de Amerikanen. Follow the money…..tis zo gemakkelijk.

   1. EU kok

    Dit is een geheel nieuw geluid

    1. Hetzalwelweer

     Voor jou misschien wel ja….kun je niets aan doen

 4. EU kok

  Omdat de verslaggeving in andere media een stuk duidelijker is, word ik hier wel blij van.
  Werkgevers, welke gewoon handjes nodig hebben, krijgen hun zin.
  Wat kan rechts beleid toch heerlijk simpel en recht-toe-recht -aan zijn.
  Om de Duitse vingers bij af te likken.

  1. JanKlaasen

   Inderdaad, wij hebben geen Trump nodig om de laagste werkloosheidscijfers in Europa te hebben.

  2. Stanly2000

   Eu kok
   Lik je vingers maar af. In de Duitsland zelf zijn nog ong. 2,5 miljoen werkelozen en in de
   hele Eu 50 miljoen. Waarom zou je handjes uit derde wereldlanden willen importeren?

   1. Frits Jansen

    Antwoord: omdat bepaald werk domweg beneden de waardigheid van blanken is.

 5. Gerlos

  Foute boel Frsu Merkel

  1. meijer61200

   De laatste wanhoopsdaad van deze moffin. Op naar Neurenberg 2.0…

   1. EU kok

    Beter lezen meijer.
    De rechtse werkgevers willen meer handjes.

    1. Stanly2000

     Als ik mij niet vergis was u ook werkgever? Ook rechts of bekeerd tot de linkse kerk? Of alleen maar wat aan het trollen na het partijtje op de Herdgang?

 6. Eugenie de la Fleur

  Ik heb alle vertrouwen in Merkel. Ze heeft Duitsland door grote crisis weten te leiden en bestuurt het land voortreffelijk

  1. sjun

   Binnenkort wordt ze weggestuurd. Is het niet door massale acties dan door haar eigen partij die voorvoelt dat de eerstvolgende verkiezingen op een verschrikkelijke politieke afrekening uitdraaien bij ongewijzigd beleid.

   1. Hetzalwelweer

    @Sjun, kom op zeg, had van jou wel een betere redenatie verwacht.

    Merkel, Macron of Rutte, het zijn allemaal trekpoppetjes van de Elite, het is 1 grote Muppetshow.

    1. EU kok

     Wat houdt u tegen.
     Kom maar op met uw fantastische, alles verklarende redenatie.

     1. Hetzalwelweer

      Ik had het tegen Sjun en niet tegen een linkse rukbunker fantast, EU kok…..

  2. Hetzalwelweer

   Svetlana 2.0 doet een berichtje plaatsen. DDS…..Dagelijks Dezelfde Schreeuwers…..

 7. Ritter

  Op deze manier word er demografische/culturele zelfmoord gepleegd.

  Duitsland trekt Europa naar beneden. In 2015 heeft Merkel een enorme blunder begaan door illegalen uit te nodigen massaal naar Duitsland te komen. Dat hebben ze gedaan en doen het nu nog.

  Nu maakt ze weer dezelfde vergissing.

  Uiteraard zal de politieke elite ( en hun vriendjes in de media!) dit een goed besluit vinden. Maar veel inwoners van Duitsland zullen van deze beslissingen het slachtoffer worden.

  1. Hetzalwelweer

   @Ritter, ook jij snapt het nog steeds niet. De EU moet kapot, er is straks geen sprake meer van een Nederland of België. Het worden de verenigde staten van Europa….De mensen die er wonen zijn/worden slaven….je moet werken voor een hongerloontje en belasting betalen tot dat je dood gaat, het liefst voor dat je je pensioen leeftijd bereikt hebt…….van een pensioen is straks helemaal geen sprake meer, laat staan een verzorgingstehuis waar je terecht kunt. We worden te snel rijk, we worden te slim en we zorgen voor te weinig nieuwe aanwas op deze planeet.

   Zorg voor een volk dat wel te bedwingen is en ne*kt als de konijnen en snel nieuwe slaafjes maakt. Die zijn gevonden en worden massaal geïmporteerd uit het buitenland. De elite heeft namelijk slaven nodig en geen carriëretijgers die tegen de elite zou kunnen zijn.

   1. EU kok

    quote:De elite heeft namelijk slaven nodig en geen carriëretijgers die tegen de elite zou kunnen zijn.
    .
    Van u heeft de elite niets te vrezen.

 8. fusilier

  Stem Alice Elisabeth Weidel , zij kan zorgen voor een ommekeer .

  1. Blue monday

   Ach ja, die van de holocaustherdenking af wil…
   het verleden zo snel mogelijk vergeten, want het werkt zo verlammend op de tere Duitse zieltjes…

   1. Stanly2000

    Blauwtje, je hebt natuurlijk een link naar de bron van deze opmerking?

 9. DolleDries

  KEA en andere grote bedrijven dragen bij tot loondumping en uitsluiting van Scandinavische vrachtbedrijven door buitenlandse transportbedrijven in dienst te nemen die hun chauffeurs 2,7 euro per uur betalen.
  De Zweedse Transportvakbond heeft het bedrijf Bring Trucking Slovakia ervan in kennis gesteld dat het de loon- en belastingregels voor zijn activiteiten in Zweden schendt. Het bedrijf is ook aangemeld bij de Zweedse belastingdienst.
  Bring Trucking Slovakia (BTS) is een dochteronderneming van Bring AS, een Noors staatsbedrijf dat eigendom is van Norska Posten. BTS krijgt van IKEA uitgebreide opdrachten.
  – Ze hebben ongeveer 500 vrachtwagens en geen enkele is gestationeerd in Slowakije. Ze zijn actief in Scandinavië, zegt Transportvakbond woordvoerder Tommy Jonsson tegen TV4 Nyheterna.
  Wanneer het reportageteam van TV4 een vrachtwagenlocatie in Jönköping bezoekt, blijkt dat er op zaterdag “een minibusje uit Slowakije met nieuwe Roemeense chauffeurs en benodigdheden voor in de cabine aankomt”. De Roemeense chauffeurs verdienen ongeveer 458 euro per maand, oftewel 2,7 euro per uur.
  – Ik denk dat IKEA hier veel verantwoordelijkheid in heeft omdat het de besteller is die het transport koopt, zegt Transportvakbond woordvoerder Tommy Jonsson tegen TV4 Nyheterna.
  De vrachtwagens met de Roemeense chauffeurs zijn geregistreerd in Slowakije, dus het bedrijf betaalt geen belastingen en sociale bijdragen in Zweden. De chauffeurs worden van en naar hun werk met auto’s vervoerd en volgens Tommy Jonsson zijn ze “doodsbang”.
  Naast loondumping en oneerlijke arbeidsvoorwaarden leiden de grootschalige transportcontracten van IKEA tot concurrentievervalsing in een toch al onder druk staande markt. Scandinavische bedrijven die belastingen en contractuele lonen betalen, zullen waarschijnlijk failliet gaan en hun Scandinavische chauffeurs werkloos maken.

  1. Stanly2000

   DD,

   Helaas is de IKEA geen uitzondering, maar zo gebeurt het in heel de Eu. En nu wil Merkel ook nog handjes uit de derde wereldlanden halen, zijn nog goedkoper!

   1. Frits Jansen

    Hallo! DDS is een rechtse website, en als je rechts bent vind je dat de markt moet zegevieren. Als Albanese chauffeurs goedkoper kunnen werken dan van de wieg tot het graf gepamperde Zweden dan moeten die winnen, anders betaal je als consument te veel.

    Moderne vormen van slavernij kunnen de kosten nog verder naar beneden brengen. Slavernij druist weliswaar in tegen mensenrechten, maar zijn die niet ook een linkse uitvinding?

    Als u er tegen bent dat arbeiders worden uitgebuit (zoals het hoort) moet u maar naar JOOP gaan.

    Het socialisme is ooit uitgevonden omdat arbeiders vreesden voor de macht van de rijke eigenaren van de productiemiddelen: van Het Kapitaal dus Tegenwoordig kun je een IT-bedrijf beginnen met een laptop die niet meer kost dan een fiets. Daardoor kwam er een ruk naar rechts (waar DDS een voorbeeld van is). Nu verlangen sommigen toch terug naar socialisme. DDS ook?

    1. Baaz

     @Frist: Vergeet je voeten niet te vegen als je het over DDS hebt, er zit best vaak modder onder. 😉

 10. cornholio

  Slavenhandel/mensenhandel 2.0!

 11. Frits Jansen

  Ik hoop dat Angela ook begrijpt dat na de Brexit grote stromen Engelsen naar Duitsland zullen vluchten, die natuurlijk ook voor geen meter integreren, en het gemiddelde IQ in Duitsland gevoelig zullen doen stijgen, en de bieromzet in Duitsland flink zullen doen stijgen, zeker als die Engelsen ontdekken dat een koel biertje met schuim beter smaakt dan een lauw Engels biertje zonder schuim. Wel zullen de Britten dan zelf moeten leren werken, want dan zijn ze zelf de Gastarbeiders. Britse loodgieters zullen mogelijk emplooi vinden in Polen.

  1. Frits Jansen

   Sorry, het IQ zullen doen dalen.

 12. PMG

  Precies wat ik al jaren roep en waar Breivik en anderen voor waarschuwen.
  We komen geen handen tekort maar willen goedkopere werknemers zodat bedrijven meer winst kunnen maken en zodoende eigen volk thuis zit met uitkering die door de kleine werkende rest mag worden opgehoest. Neerwaartse spiraal.
  Dit is precies waarom er zoveel Turken naar NL kwamen, ze zijn goedkoper, net als oostblok-vrachtwagen-chauffeurs en poolse-tomatenplukkers en hongaarse-prostituees.
  Merkel praat de bedrijven naar de bek en hoopt zo binnen te blijven, net als onze Mark met zijn dividendbelasting en energie ommezwaai, alles om Shell maar tevreden te houden en van het gezeur over Groningen af te zijn.

 13. Troelstra

  Wat is er tegenwoordig toch mis met de suikerspiegel van de auto’s?

  Auto rijdt in op voetgangers Berlijn: vijf gewonden

  Updated 6 min geleden
  8 min geleden in BUITENLAND

  BERLIJN – Een auto is vrijdag in de Berlijnse wijk Charlottenburg op een groep voetgangers ingereden. Getuigen zeiden dat zeker vijf mensen gewond zijn geraakt. Het voertuig kwam tegen een café tot stilstand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.