Zweedse gemeenten kunnen taakstelling niet aan: neem migranten in huis

In vrijwel elk Noordwest-Europees land wordt hetzelfde liedje afgespeeld op repeat. Gemeenten krijgen een taakstelling van een bestuurslaag erboven en moeten dan maar zien hoe zij aan die taakstelling voldoen. Hierdoor worden vreemde prikkels gecreëerd waardoor in veel gevallen statushouders worden toegewezen aan een urgentiecategorie en daardoor eerder recht hebben op huisvesting. De lokale bevolkingen hebben het nakijken, zij moeten maar zien hoe zij aan huisvesting komen. Naast Nederland speelt deze kwestie ook in Zweden en door de omvang van de huidige migratiestromen wordt de krapte op de woningmarkt steeds nijpender. Want van migreren van Afrika naar Europa kost minder tijd en moeite dan het bouwen van een huis. 

Zo ook in het Zweedse Kungsbacka. Het kleine kuststadje heeft bevel gekregen van de hogere autoriteiten om dit jaar nog eens 400 extra migranten toegang te verschaffen tot de gemeenschap. Tot de zomer van 2018 was het stadje in staat om aan haar taakstelling te voldoen, maar daar komt nu een einde aan. Het probleem is de huisvesting. Er moet behoorlijk wat worden bijgebouwd willen de bestuurders van het stadje kunnen voldoen aan de vraag. De situatie laat zien wat er gebeurt wanneer belangrijke beslissingen niet op lokaal maar op nationaal of supranationaal niveau worden genomen. Sterker nog, heel veel gemeenschappen zitten helemaal niet te wachten op meer statushouders, maar het moet: “This situation is not what we want, but in order to do what we are required by law to do, we will have to place them in dormitories.”

Zie hier de uitwerking van internationale verdragen op lokale gemeenschappen. En hoeveel invloed hebben lokale gemeenschappen op supranationale wetgeving en verdragen? Juist ja, helemaal niets. Dit betekent dus dat er vanuit de internationale politiek plannen worden bekokstooft die helemaal niet in het belang zijn van lokale gemeenschappen en dat moet stoppen. Deze problematiek speelt in principe in elke kleine stad in Europa, waar op dit moment een volksaanvulling/vervanging wordt uitgevoerd door de VN en de EU. Vertegenwoordigers van de families uit Kungsbacka zijn er niet blij mee, zij probeerden met de nationale overheid nog afspraken te maken over de taakstelling van statushouders, maar kregen geen enkel begrip.

Hans Forsberg, de voorzitter van het lokale bestuur, liet weten dat hij meerdere gesprekken had met de Zweedse Migratiedienst. In die gesprekken vroeg de vertegenwoordiger van zo’n 80 000 Zweden of het stadje enige tijd mocht krijgen voor het huisvesten van de statushouders. “Wat moet, dat moet!” – dachten ze bij de Migratiedienst, want het kleine stadje kreeg geen uitstel van taakstelling en dus moet het allemaal per direct. Hierdoor moet het kleine stadje extra kosten maken voor het bouwen van huisvesting. Daarom moeten de bewoners van het stadje migranten maar in huis nemen. Wat een belachelijke situatie. Waarom werken gemeenten mee aan deze taakstelling?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. marco1

  Heel goed idee. Zo kunnen de migranten het beste kennis maken met de Zweedse cultuur waardoor integreren een stuk sneller gaat.

  1. poldi

   Ben je soms door een horde ratten besnuffeld of woon je onder een zware steen en heb je last van glaucoom waardoor je de wereld om je heen door limonadesprietjes bekijkt of ben je een trol ?
   Dat islamitisch gelukzoekerstuig zal nooit integreren en zal alleen maar voor problemen zorgen sukkel.

  2. Groeneveld

   In Nederland speelt een soortgelijk probleem. Hoeveel migranten heeft Marco1 al in huis genomen?

   1. marco1

    Nou ik was niet van plan om ook maar 1 van dat volk in huis te nemen. Maar de reacties zijn wrl erg vermakelijk.

  3. Adriaan

   @marco1, zou jij een of meerdere migranten in jouw huis nemen?

 2. fockingworst

  Het is werkelijk te ziek voor woorden.
  Dit is echt een van bovenaf gestuurd plan.
  Met welk doel behalve umvölkerung?
  Wie verdient hier nu geld aan en of gaat er in de toekomst aan verdienen, dat is de enige voedingsbodem die ik kan vinden voor dit verraad.
  Hoe erg kan je je eigen volk haten?
  Hoeveel hou je meer van geld dan van het leven van je genen en vrienden.

  1. Heinz

   Neem maar aan @fockingworst dat DE Nederlander om er aan te verdienen die kans niet laat schieten. Genoeg bewijzen uit de geschiedenis te vinden. Ze verhuren elke plek als het om geld gaat. Slapen zelfs als het moet staand in de gangkast, bij wijze van spreken.

   1. Heinz

    @fockingworst: Dit bedoelde ik ermee te zeggen het berust op waarheid en is niet verzonnen. De tijd van de huisjesmelkers, huisvesting van gastarbeiders. Stapelbedden, de ene shift erin de andere eruit. Niet in villa’s maar gewoon in volkswijken. Rotterdam. Het is uitvoerig in de pers verhaald en afgebeeld.

 3. ildib

  Fijn zo’n vluchteling binnen je gezin met opgroeiende dochters.

 4. P.Sisterons

  Tijd voor revolutie in Zweden. Weg met dat idiote plan om allochtonen te dwingen buitenlanders in huis te nemen. Laat die grote jongens dat zelf maar doen in hun grote beveiligde huizen.

  1. marco1

   @p.sisteronsNou als allochtonen al buitenlanders in huis moeten nemen wordt het wel erg druk.

 5. Ernst Quispel

  Er staat geen bron bij het artikel en het is een beetje onduidelijk waarom dit stadje onder de voet wordt gelopen.

  1. fockingworst

   @ernst zoek op goochel en u zult vinden meerdere bronnen die dit artikel maatstaven. .

  2. Siemien

   @Ernst en wat vindt Ernst van deze stelling.

   “Daarom moeten de bewoners van het stadje migranten maar in huis nemen”

   1. Ernst Quispel

    Dat vind ik een vreemde oproep, Siemien, ik betwijfel ook of die oproep op feiten berust.

    1. Siemien

     @Ernst “ik betwijfel ook of die oproep op feiten berust.”

     Dit maakt niets uit en heeft er natuurlijk niets mee te maken.

     Het is overigens geen oproep!

    2. Adriaan

     @Ernst even googlen naar een Zweedse krant en je wordt bijgepraat.

     1. Ernst Quispel

      Linkje?

     2. fockingworst

      @heinz de gewone nederlander verliest hier heel veel.
      Zowel geld(opvang van de mensen huisvesting uutkering gezondheidszorg meer politieinzet) als veiligheid(kijk naar al die verrijkers die in groepjes hangen en kijken of ze kunnen rippen vechten uitdagen gewoon omdat het kan in speeltuintje Nederland.)
      Komt u ook eens met bewijzen uit de geschiedenis dat de gewone nederlander verdiende aan veel mensen hier heen te halen?
      Tenminste dat suggereert u @heinz quote:Neem maar aan @fockingworst dat DE Nederlander om er aan te verdienen die kans niet laat schieten. Genoeg bewijzen uit de geschiedenis te vinden

     3. Adriaan

      Mag niet meer. Je bent dus geen held in het googelen. Tja, dan houdt het op.

     4. Adriaan

      Ernst Quispel 3 uur ago
      Linkje?

      @Ernts, een link kan niet meer, maar probeer dit eens te googelen: FriaTider.

 6. nienke

  @Marco1.
  Hoeveel heb jij er al in huis gehaald om de Ned. cultuur beter te leren kennen waardoor integreren makkelijker gaat????.
  Hier gaat het waarschijnlijk op den duur ook zo dat wij hun straks in huis moeten nemen omdat er geen opvang plaatsen meer zijn, wie weet.

  1. fockingworst

   @nienke het zal heel verassend zijn. Als @marco1 gaat antwoorden op u.

 7. Crassus

  Zweden heeft zich altijd van een goede kant laten zien. In moeilijke tijden hebben zij ons geholpen. Niet alleen in de oorlog, maar ook daarna bij de watersnood in 1953. Zij laten zich zien als humane mensen…Ook nu zullen ze zich weer van hun beste kant laten zien ondanks de mening van DSS. En dat is maar goed ook.

  1. fockingworst

   Het trollen is alweer op oud niveau..de ene geeft geen antwoord en de ander gaat een populistisch promotie praatje houden over de goedhe8d van de zweden.
   @tim de aardappelbakker. Dat je 1 trol door de vingers ziet snap ik, kan ook leuk zijn, maar er loopt hier een heel leger los er is niks veranderd, misschien voor een paar weken.

   1. Heinz

    U wenst eenheidsworst, iedereen zijn eigen mening zogenaamd, maar volgens een eenduidige receptuur waarvan niet afgeweken mag worden. Dat gebeurt in totalitaire staten.
    Niet hier hoop ik.

  2. Troelstra

   Als ze zo graag humaan willen zijn mogen ze onze asieleisers wel hebben hoor. Strik er omheen en enkeltje Zweden.

 8. henk vintage

  In plaats van in huis nemen lijkt mij het land uit schoppen een betere optie.

  1. Troelstra

   En velen met jou denken daar precies hetzelfde over. Ik ook.

 9. Aytas

  Waarom wordt iedere Afrikaanse poging tot eenheid door het westen tegengewerkt? Verdienmodel en daarmee welvaart anders kapot. Ondankbaar en wereldvreemd jankvolk hier.

  1. ildib

   Wat heeft dit met het onderwerp te maken?

  2. fockingworst

   @aytas kunt u bewijzen tonen dat wij Nederlanders debet hebben aan uw stelling het tegenwerken van de eenheid van afrika?

   1. robroy

    Niet op antwoorden @F.K ,ayayaya tas zit in werkelijkheid achter een hek en wist een mobieltje te bemachtigen .
    Verder is hij helemaal van god los en is het maar goed dat hij bewaakt wordt.

    1. fockingworst

     @robroy voor mij is het duidelijk wie hier de hardnekkige trol is en wie niet.
     Ik komnhier alweer 8 a 9 jaar.

     1. robroy

      Dat is mooi, ik kom hier ook al heel lang, maar ik ga het voorbeeld van onze boys volgen.DDS is het niet meer waard wens je een fijn debat toe.

   2. Aytas

    Fockingworst
    Ik neem aan dat je zelf kunt lezen. Lees de geschiedenis van bv Congo na de onafhankelijkheid, Lumumba is de 1e in een reeks van vele moorden van Afrikaanse leiders die de band met het westen wilden verbreken. Het hedendaagse Rwanda is het bewijs wat er dan gebeurd, toch proberen Frankrijk en België hem nog steeds te pakken. Burundi heeft een dictator die een jaar of 5 geleden dankzij Nederland de macht heeft gekregen. Waarom helpt Nederland een Keniaans door en door corrupt regime. Waar draait de missie in Mali werkelijk om? Het is een moslim bevolking die niet wil dat westerse bedrijven voor een idioot lage vergoeding uranium uit de bodem halen. Hoover zag deze rijkdom al en heeft er alles aan gedaan om marcus garvey te breken, geslaagd.

    Als de Europese bevolking nou eens een keer daar de bevolking zou helpen door op te roepen tot rechtvaardigheid. Het is niet zo moeilijk om te bedenken waar het rabat proces waar het marrakech akkoord een onderdeel van is voor dient.

  3. Troelstra

   Welke Afrikaanse eenheid? En wat dien die (Noord)Afrikanen dan hier in ons Europa, anders dan op ons parasiteren? Last ze ophoepelen uit ons Europa en in Afrika gaan bouwen aan Sfrikaanse eenheid! Idee?

   1. Aytas

    Troelstra
    Hoe vaak is dat in de geschiedenis geprobeerd? Van Marcus garvey tot patrice lumumba. Bob marley en Peter tosh zongen over deze mensen. Rot zelf op uit Afrika, vecht ervoor dat Europa zijn eigen broek gaat ophouden. Tot die tijd zal ik mijn mening geven.

    1. Troelstra

     Voorlopig zijn het nog altijd de Europese onderdanen die gedwongen belasting moeten betalen om Afrika met gratis geld in de watten te leggen. Een minder grote mond naar Europa en de Europeanen lijkt me hier meer op z’n plaats.

  4. chrism

   enkeltje Afrika kost circa € 450,00 euro dus wat let je als het allemaal zo rot hier is .

  5. Adriaan

   @Aytas, waarom ben je dan hier?

 10. Koos sssss

  Ik kan hier niet uit opmaken, dat burgers migranten in huis moeten opnemen. Het stukje tekst laat zich eerder vertalen als “slaapzalen”. Dan zou bijvoorbeeld een sporthal geconfisqueerd worden.

 11. Ome Roennie

  @allemaal.

  Ten eerste tegen verschillende mensen die hier commentaren schrijven om anderen te irriteren en te zieken en ja jullie weten meteen wie ik allemaal bedoel…. T wordt tijd dat dat ophoud en dat we een gewone normale discussie kunnen houden. Ik schrijf niet veel commentaren om mijn tijd niet te verspillen, maar nu werdt het toch ff tijd om wat neer te kalken.

  Ik kan dit bericht ZEKER bevestigigen. Ik ben al enkele jaren woonachtig in Zweden en het wordt van kwaad tot erger. De mensen wordt het gewoonweg opgedrongen en ze moeten maar slikken. Ik woon gelukkig niet dicht bij de grote steden, waar het geen pretje is. Er zijn verschillende no-go zones waar de politie niet komt. Moord is normaal en criminaliteit wordt al niet meer gemeld..

  Helaas begint hier op het platte land het toch wel ook zorgelijke vormen aan te nemen… Ik woon in een gemeente met 7500 mensen waarvan er 1100 invanders zijn, zoals ze hier zeggen. Sinds dat ze hier in het dorp ”gestationeerd” zijn is de criminaliteit echt omhoog gegaan, vandalisme is gewoonweg normaal geworden, ruiten van winkels liggen eruit, ze rijden bijna allemaal zonder rijbewijs rond, auto’s langs de weg uitgebrand, inbraak is normaal en de politie kan niks (zijn ook maar met z’n 2en voor onze gemeente, iets met wegbezuinigd). De politie wordt ook tegen gehouden van hogerhand, want anders is het discriminatie??

  Ander voorbeeld: Ik heb hier voor de gemeente gewerkt om deze nieuwe Zweden aan een baan te helpen. Sommigen willen er wat van maken, maar 70 procent van ze verrekt het om wat te doen en halen het bloed onder je nagels uit. Ze krijgen een dik loon voor een werk traject te volgen. Daarnaast krijgen ze allerlij toeslagen die een gewone Zweed niet krijgt. (huurtoeslag voor hun huis, etensbonnen, kinderbijslag met terugwerkende kracht van 7 jaar ineens op hun rekening, per kind!!)
  Deze gasten krijgen dus 18000 sek per maand om een ”vak” te leren. De normale werkende Zweed 16000 sek voor hetzelfde vak te leren. Een gepensioneerde krijgt in totaal 12000 sek per maand voor zn pensioen, zie je het verschil en waarom de sfeer hier aan het omslaan is.

  Een ding vergeten ze helaas hier in Zweden. Waar ik woon zijn het allemaal jagers met minimaal 2 geweren in huis. Een voor de vogeljacht met hagel en een met kogels voor het grote wild. Ik spreek veel mensen hier in de omgeving en het is echt wachten totdat het gaat klappen. De maat is voor veel mensen vol, maar de Zweden zijn een volk dat het opkropt en niks zegt totdat het te laat is…. Het heeft niks met racisme te maken, maar met hoe de verhoudingen scheef staan.

  Ik ben ondertussen gestopt met werken voor de gemeente. De reden is omdat deze parasieten, een enkele goeie gozer nagelaten, je helemaal leeg zuigen in alles. Beter kan ik het niet beschrijven…

  Met vriendelijke groet vanuit het platte land van zweden,

  Ome Roennie

 12. Troelstra

  In Oost Europa doen ze iets heel verstandig door deze ongewenste immigranten te weren. Waarvoor hulde.

 13. Equilibrium

  Kom je thuis moet je eerst de tering bende opruimen en de koelkast aanvullen, als je er wat van zegt wordt er racisme geroepen en wordt je uit huis geschopt.

  1. Onno

   Heeft u het nu over uzelf, thuis situatie, of is het suggestief bedoeld. Dat kan ik hier niet uit opmaken.

 14. Troelstra

  Hoe lang duurt het nog voordat de Zweden hun huizen geconfisqueerd gaan worden? Zo zie je maar weer dat je krijgt wat je stemt. In Hongarije of in Polen zal zoiets niet gaan gebeuren.

 15. dinaro

  Hoe is het mogelijk dat Zweden hiermee voorop loopt..
  Dit is toch echt een grote misser van de
  huidige politiek in den Haag.
  Altijd haantje de voorste om de gewone burger tot
  op het bot uit te kleden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.