Advocaat van Asia Bibi is in Nederland, op de vlucht voor gewelddadige extremisten

Maar niet omdat het in Nederland zo’n vrijhaven is voor vrije denkers. Helaas.

Het gebeurt niet zo vaak tegenwoordig, maar zo heel af en toe is er een heel goede reden om trots te zijn op ons land. Zo ook vandaag. De Telegraaf bericht namelijk dat de advocaat van Asia Bibi — de christelijke Pakistaanse vrouw die gevangenzat wegens ‘blasfemie’ tegen de Islam — gevlucht is naar Nederland.

Nou ja, dat is niet helemaal correct. Saiful Malook is op dit moment namelijk weliswaar in ons land, maar alleen om te spreken op een conferentie. Daarna is hij van plan om door te reizen naar Parijs om uiteindelijk in Londen te eindigen, waar hij een nieuw leven voor zichzelf hoopt op te bouwen. Heel gek is dat niet  — er is immers een historische relatie tussen Pakistan en het Verenigd Koninkrijk — maar ergens is het wel degelijk jammer dat Nederland blijkbaar niet meer gezien wordt als een écht veilig land.

Malook is gevlucht omdat fundamentalistische moslims hem met de dood bedreigen. Sinds de uitspraak van het Pakistaanse Hooggerechtshof, dat Asia Bibi niet-schuldig bevond, zijn er in Pakistaan grootschalige en gewelddadige protesten uitgebroken. Extremisten eisen dat Bibi alsnog aan de hoogste boom wordt opgehangen — niet omdat ze ‘schuldig’ is, natuurlijk, want dat is ze vrijwel zeker niet, maar omdat ze de euvele moed heeft christen te zijn. Wat dit soort types betreft is dat genoeg. Haar advocaat moet hetzelfde lot ondergaan, vinden zij, omdat hij haar verdedigt, hoewel hij zelf moslim is.

Hier beelden van de gewelddadige demonstraties van deze extremisten:

Het moet maar eens hardop gezegd worden: Pakistan is één van de meest extremistische landen ter wereld. De Taliban heeft het daar nog niet helemaal voor het zeggen, maar extremisten bepalen wel degelijk tot op grote hoogte wat er gebeurt — in ieder geval met betrekking tot zaken waar zij veel om geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Heinz

  Gelukkig maar dat ik het hier voor het zeggen heb en mij niet met Pakistan bezig hoef te houden. En ik denk dat bij navraag voor heel veel Nederlanders geldt.

 2. worstcase

  Met een miljoen fanatieke gehersenspoelde moslims binnen onze grenzen en ook nog eens een zeer groot aantal linkse sympathisanten is ook NL een onveilig land geworden. We zijn in de voorfase van een burgeroorlog, net als in veel omringende landen. Een paar aanslagen en dan zal de beer ik los gaan, vrees ik.

  1. Onno

   Ik begrijp die zucht naar oorlog niet. Wat verbetert dat aan onze samenleving? Denkt u werkelijk dat het er prettiger op wordt. Ziet u persoonlijke kansen in en na een burgeroorlog? Geef mij maar vrede. Ik hoop dat ik niet teveel zeg hiermee.

   1. Troelstra

    Wie vrede wil zal een zelfverdedigingsoorlog moeten kunnen bevechten.

    Igitur si vis pacem parabellum

   2. Kim

    Die krokodil bijt Onno, vooraf afschieten is de beste optie.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Laten we in hemelsnaam hopen dat hij in Engeland wel veilig is.

  De laatste tijd zijn ook daar gematigde moslims vermoord door islamitische extremisten.

  En pas op in Nederland.
  Wij hebben een regering die Al-Qaida, Isis en christen genocide financiert !!
  Als het aan deze regering ligt doen we Smyrna nog eens dunnetjes over.
  Niet voor niets worden we het jaren ’40 Argentinië van Europa genoemd
  Dus zorg voor persoonlijke beveiliging !

 4. B. Pascal

  West-Europa : Geen God, Geen Kerk, Geen Gezag
  Dat noemt men anarchie ! En welke religie is anarchistisch ?
  Inderdaad, dat past bij ons! Geweld en repressie.
  We wensen West-Europa succes!

  Men wil hier naar toe! De islam zit ons op de hielen.
  En ? … de anarchist ziet het niet!

 5. Rosasolis

  De laatste nieuws van Trouw en radio 4 meld dat de advocaat van Asia Bibi is nu veilig in Nederland op een geheime adres, van een van onze christelijke gemeenschappen, met politie bewaking.
  Hij probeert nu Asia Bibi, haar man en dochters hier te krijgen. Familie Bibi vertelden dat zij willen naar de UK of Canada immigreren, omdat zij Engels als tweede taal kennen, maar onze regering liet hen weten, dat iedereen hier Engels spreekt…en hun trouwe advocaat vertelde hen dat zij hier veilig zijn. Als zij hier zijn kunnen zij later naar de UK of Canada gaan, als zij willen. Dit zou zo’n fantastische goede doel van zowel Open Doors als onze christelijke partijen zijn, om te tonen aan Pakistan, dat een zeer corrupte fanatieke moslim land ALTIJD is geweest, dat de westerse wereld nog steeds leeft volgens de leer van de Bijbel, en barmhartigheid kent. Dit krankzinnig fanatieke moslim land heeft tijdens de 2de helft van de vorige eeuw zowel zijn moslim premier vermoord, en later zijn dochter toen zij ook premier was. En nu zijn er dagelijks aanslagen in het noordelijke provincie van India: Cashmier. Want Pakistan wil
  dit grote provincie van India overnemen. Iedere dag worden niet-moslims aangevallen;
  niemand is in Cashmier veilig. Ik ben benieuwd als familie Bibi naar ons land komt.

  1. gister

   Het laatste nieuws van Trouw en radio 4 meldt
   Ik ben benieuwd of familie Bibi

   1. Rosasolis

    @gister. U hoeft aan dit site alleen uw eigen commentaren door te geven op DDS artikelen. U hoeft niemand te corrigeren op spelling fouten. Ik twijfel of de redactie u betaalt om dit te doen. Hopelijk wordt u niet als iemand anders op deze site die gisteren een lange waslijst stuurde van foutjes van een van onze bekende dagelijkse
    commentators. Kijk zelf uit, want niemand is perfect; we maken allemaal af en toe een type fout. Misschien zal u het volgende zijn.

    1. fockingworst

     @rosalis =fakenews

 6. Kim

  Dat die extremisten zelf niet door hebben dat zij tamelijk achterlijk bezig zijn is voor mij en waarschijnlijk vele anderen een absoluut raadsel, hebben zij geen internet of zo of hebben ze zich volledig afgesloten voor wetenschap.

 7. Florissa

  Het is om dol van te worden dat die politieke onbenullen massaal die cultuur omarmen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.