BAM! CDA congres stemt tegen hogere rente op studielening

Geen categorienov 03 2018, 17:00
Het CDJA wilde het wél.
Het is lachwekkend, maar het kabinet wil een hogere rente op de studielening. Volstrekt belachelijk natuurlijk. Hoe hoger de rente, hoe langer studenten eraan vastzitten. Ze willen hun schuld wel afbetalen, maar worden keer op keer geconfronteerd met hogere kosten, waardoor de afbetaling langzamer gaat. We kunnen nog niet spreken van Amerikaanse toestanden -- met afgestudeerden en uitvallers die letterlijk dertig jaar moeten werken om hun schuld af te betalen -- maar het gaat die kant triest genoeg wel op.
Hoe dan ook, gelukkig denkt het CDA daar net wat anders over. En dat komt eerst en vooral door verzet van het CDJA, de jongerenafdeling van de partij.
https://twitter.com/Jorn/status/1058734378048720897
"Het kabinet wil deze rente nu tegen de afspraak in fors verhogen, ondanks dat jaarlijks al duizenden jongeren afzien van een studie uit angst voor hoge schulden en maandlasten. Ik vind dat moeilijk uit te leggen”, aldus CDJA-voorzitter Lotte Schipper eerder.
De rest van haar partij is het daar dus mee eens en heeft zich vandaag uitdrukkelijk tegen de kabinetsplannen gekeerd.
Je geloof het bijna niet, maar blijkbaar zijn er dus nog altijd christendemocraten met een rechte rug én principes. Zoiets zie je helaas maar zelden. Maar toch. Wat een inspirerend moment!
Nu hopen dat Buma zich aan de lijn van het CDA houdt en het kabinet dwingt om een stapje terug te doen. Want het is onzinnig dat studenten en oud-studenten de dupe worden van de waanzin van Rutte III.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten