BAM! Libische autoriteiten zetten traangas in om nepvluchtelingen van boot af te dwingen

Ze weigerden het schip te verlaten zolang ze nog in Noord-Afrika waren.

De Libische autoriteiten hebben ongeveer anderhalve week lang geprobeerd te onderhandelen met grote groep migranten die verstapt zaten op een vrachtschip. Met dat schip hoopten ze de oversteek te maken naar Europa. Helaas voor hen zorgde Libië ervoor dat het schip niet kon uitvaren.

De autoriteiten deden hun best om de ‘vluchtelingen’ ervan te overtuigen dat ze vreedzaam van het schip moesten komen, maar die weigerden dat. Pas als het schip in Europa was aangekomen wilden ze van boord. Er werd onderhandeld, er werden dreigementen geuit… het had allemaal geen zin.

Tot vandaag. Toen besloten de autoriteiten namelijk om ein-de-lijk écht in te grijpen. Daarbij ging het er behoorlijk hardhandig aan toe — dat moet gezegd worden. Zo werd er onder meer traangas ingezet en raakte een “onbekend aantal” nepvluchtelingen gewond.

Hoe dan ook, de actie was wat Libië betreft succesvol: er werden namelijk maar liefst 92 ‘vluchtelingen’ van boord gesleept.

Natuurlijk zullen bepaalde Europese politici wel weer klagen dat het allemaal nogal hardhandig afgehandeld is, maar je vraagt je af hoe Libië dit anders had kunnen oplossen? Ook ik ben geen voorstander van geweld, maar op een gegeven moment moet je als staat toch iets. Je kunt dit soort types niet steeds maar weer hun zin geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Adriaan

  Ik lees straks de koppen al: Onmenselijke behandeling van vluchtelingen. En feitelijk is dat ook zo, maar deze mensen nemen dat risico. Ze zeggen het zelf: ik ga liever dood op zee, dan dat ik in armoede blijf leven. De wereld is om zeep.

  1. Baaz

   Hebben ze straks mazzel als Rutte het Marrakeshverdrag gaat tekenen, kunnen ze gewoon legaal op het vliegtuig, wellicht geholpen door de plaatselijke overheid die sommige ‘migranten’ liever kwijt dan rijk zijn. Komen ze fijn hierheen voor gratis geld. In 2017 kostte de asielhandel ons al meer dan 730 miljoen euro!

   1. Tguard

    Zin opbouw????

 2. Peter Loosduinen

  Goed nieuws !
  Zo moet je die gasten aanpakken !

 3. Baaz

  Telegraaf (20-11-2018)

  VVD-coryfee Bolkestein: teken VN-migratiepact niet.

 4. J.Rademaker

  Die drie maanden bombarderen op khadaffi leverde ons de Arabische lente.
  En nog wat extra.

 5. Peter Loosduinen

  Goede aanpak. Verdient navolging !

 6. C.A.Barstow

  Koren op de linkse molen maar wel een uitstekend uitgevoerde actie van de Libische
  autoriteiten, keihard optreden is de enig overgebleven remedie.

 7. Stanly2000

  Ook al tekenen we niet we worden toch wel kaal geplukt o.a. door de UeSSR.
  “BRUSSEL – Werknemers uit andere EU-lidstaten moeten al na één dag werken in Nederland recht hebben op een werkloosheidsuitkering op basis van hun in een ander EU-land opgebouwd arbeidsverleden.”
  bron; Telegraaf

  1. C.A.Barstow

   Tja dat is Nederland hé, gelukzoekers worden met open armen ontvangen en krijgen alles gratis, de eigen bevolking laten ze verrekken met de zorg het onderwijs de veiligheid de pensioenen en wat er al niet meer van de hardwerkende bevolking gestolen is t.g.v. tienduizenden geluk zoekende neanderthalers.

 8. Christina

  Kunnen die Libiërs ook niet eens naar brussel komen om schoon schip te maken!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.