BAM! Libische autoriteiten zetten traangas in om nepvluchtelingen van boot af te dwingen

Geen categorienov 20 2018, 21:00
Ze weigerden het schip te verlaten zolang ze nog in Noord-Afrika waren.
De Libische autoriteiten hebben ongeveer anderhalve week lang geprobeerd te onderhandelen met grote groep migranten die verstapt zaten op een vrachtschip. Met dat schip hoopten ze de oversteek te maken naar Europa. Helaas voor hen zorgde Libië ervoor dat het schip niet kon uitvaren.
De autoriteiten deden hun best om de 'vluchtelingen' ervan te overtuigen dat ze vreedzaam van het schip moesten komen, maar die weigerden dat. Pas als het schip in Europa was aangekomen wilden ze van boord. Er werd onderhandeld, er werden dreigementen geuit... het had allemaal geen zin.
Tot vandaag. Toen besloten de autoriteiten namelijk om ein-de-lijk écht in te grijpen. Daarbij ging het er behoorlijk hardhandig aan toe -- dat moet gezegd worden. Zo werd er onder meer traangas ingezet en raakte een "onbekend aantal" nepvluchtelingen gewond.
Hoe dan ook, de actie was wat Libië betreft succesvol: er werden namelijk maar liefst 92 'vluchtelingen' van boord gesleept.
Natuurlijk zullen bepaalde Europese politici wel weer klagen dat het allemaal nogal hardhandig afgehandeld is, maar je vraagt je af hoe Libië dit anders had kunnen oplossen? Ook ik ben geen voorstander van geweld, maar op een gegeven moment moet je als staat toch iets. Je kunt dit soort types niet steeds maar weer hun zin geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten