Bewoner woonwagenkamp slaat wethouder in elkaar

Het pittoreske vestingsdorpje Coevorden is weer eens opgeschrikt door een incident. De gouden methode van wethouder Zwiers liep gisteren uit op klappen. De wethouder probeert zoveel mogelijk achter zijn bureau vandaan te komen en zich onder de mensen te begeven, maar dit liep gisteren slecht af. Het was tijd om op bezoek te gaan bij Steenwijksmoer om de situatie aldaar te inspecteren, maar de beste man moest vluchten met een gescheurde broek, kapotte bril en een blauw oog. Een bewoner was niet blij met zijn komst en vond het noodzakelijk om de arme wethouder de stuipen op het lijf te jagen. 

De wethouder maakt het ondertussen goed. maar liet via diverse media weten wel te zijn geschrokken. Ook Burgemeester Bert Bouwmeester was geschrokken en zei: “Wij kiezen in Coevorden voor een bestuursstijl waarbij we veel naar buiten gaan en zoveel mogelijk inwoners spreken. Het kan niet zo zijn dat je daarbij te maken krijgt met dit soort agressie, en beperkt wordt in je manier van besturen.” Deze methode wordt in sommige kringen ook wel de gouden methode genoemd. Want wanneer bestuurders zich veelvuldig begeven onder stakeholders is de kans op het verhogen van draagvlak groter. Voor bestuurders is vrij kunnen rondreizen dus een must.

De situatie rondom Steenwijksmoer staat al langer slecht bekend in de regio. Dit vanwege patronen van overlast en vervuiling. Hiervoor had het College van Burgemeester en Wethouders een voorstel uitgewerkt dat heeft geleid tot een verbeterde situatie waarna de begeleiding van een maatschappelijk werker door Algemeen Maatschappelijk. Maar blijkbaar was de inzet van de gemeente niet voldoende voor de verdachte en moest wethouder Zwiers het ontgelden. Beterschap Jan en kop d’r veur!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Siemien

  Ik denk dat het een voorwaardelijk taakstrafje wordt..

 2. Eugenie de la Fleur

  Gaat waarschijnlijk om een moslim 🙂

  1. Job Jansen

   juist Ja. Oogkleppen op, hoofddoekje gespannen, en vooral de andere kant op kijken. Niet alle criminelen zijn moslim, wel veel moslims crimineel.

  2. sonar

   Er is ook geen fleur aan.

  3. Siemien

   @EdlF Typerend dat juist jij gelijk aan moslims denkt..

  4. wheelboy

   Och Eugenie
   Het is zelfs al zo erg dat een Marrocaan op het stadhuis komt bij het geboorte loket zegt hij Meneer ik kom aangifte doen van mijn zoon .Waarop de Ambtenaar zegt . Meneer dan moet u niet hier zijn maar op het politieburo .

   1. Ernst Quispel

    Het was me niet bekend dat deze woonwagenbewoners van Marokkaanse afkomst zijn.

    1. Adriaan

     Moeten we toch Eugenie eens aan de tand voelen hoe hij aan deze informatie komt “-)

  5. A3aan

   Wel uitkijken hè EdlF, het gaat niet om zó maar een moslim, het betreft hier een moslim met een, wel een is mij even ontschoten, fobie. Erg vervelend allemaal zo’n verwarde moslim.

 3. PMG

  Nou, die blijft in het vervolg op kantoor, de politie durft ook al niet meer veel woonwagenkampen en stadswijken in Europa in te gaan. Deze worden geregeerd door criminelen en profiteurs, het overgrote deel van buitenlandse afkomst. Zelfs op een Kerstmarkt kun je zomaar verkracht worden en probeer dan maar eens de dader(s) aan te wijzen.

 4. Onno

  Als je de mensen leert dat ze alles mogen zeggen en voor zichzelf moeten opkomen krijg je dit.
  Het is van nature toch al zo dat ze niets met de overheid op hebben.

 5. Gerlos

  Geen moslim want hij had een hoed op en geen baard, maar had zijn handen in zijn zakken moeten laten.

 6. J.Rademaker

  Hoezo woonwagenkamp.

 7. Two Ravens Black Kettle

  In een land waar de (politieke) Justitie en het (politieke) politie-apparaat faalt heerst wetteloosheid.
  In Amerika mag je jezelf iig. nog verdedigen.
  Zelfs dat is verboden in dit open gesticht.

 8. FLP

  Beetje naïef om zo een woonwagenkamp op te lopen. Hij had beter moeten weten. Het is al jaar en dag bekend dat je niet zomaar een kamp op kan lopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.