Bewoner woonwagenkamp slaat wethouder in elkaar

Geen categorienov 01 2018, 14:05
Het pittoreske vestingsdorpje Coevorden is weer eens opgeschrikt door een incident. De gouden methode van wethouder Zwiers liep gisteren uit op klappen. De wethouder probeert zoveel mogelijk achter zijn bureau vandaan te komen en zich onder de mensen te begeven, maar dit liep gisteren slecht af. Het was tijd om op bezoek te gaan bij Steenwijksmoer om de situatie aldaar te inspecteren, maar de beste man moest vluchten met een gescheurde broek, kapotte bril en een blauw oog. Een bewoner was niet blij met zijn komst en vond het noodzakelijk om de arme wethouder de stuipen op het lijf te jagen.
De wethouder maakt het ondertussen goed. maar liet via diverse media weten wel te zijn geschrokken. Ook Burgemeester Bert Bouwmeester was geschrokken en zei: "Wij kiezen in Coevorden voor een bestuursstijl waarbij we veel naar buiten gaan en zoveel mogelijk inwoners spreken. Het kan niet zo zijn dat je daarbij te maken krijgt met dit soort agressie, en beperkt wordt in je manier van besturen." Deze methode wordt in sommige kringen ook wel de gouden methode genoemd. Want wanneer bestuurders zich veelvuldig begeven onder stakeholders is de kans op het verhogen van draagvlak groter. Voor bestuurders is vrij kunnen rondreizen dus een must.
De situatie rondom Steenwijksmoer staat al langer slecht bekend in de regio. Dit vanwege patronen van overlast en vervuiling. Hiervoor had het College van Burgemeester en Wethouders een voorstel uitgewerkt dat heeft geleid tot een verbeterde situatie waarna de begeleiding van een maatschappelijk werker door Algemeen Maatschappelijk. Maar blijkbaar was de inzet van de gemeente niet voldoende voor de verdachte en moest wethouder Zwiers het ontgelden. Beterschap Jan en kop d'r veur!
https://twitter.com/GerrieBijl/status/1057691494931447808
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten