Feest! Ruth Peetoom weg als CDA-voorzitter

Geen categorienov 03 2018, 20:00
Dat werd tijd.
Goed nieuws voor een ieder die het CDA een warm hart toedraagt: Ruth Peetoom heeft vandaag bekend gemaakt dat ze het voor gezien houdt. Op 9 november volgend jaar zit ze haar laatste congres voor en daarna is het auf wiedersehen:

Binnen en buiten het CDA genoot Peetoom de bijnaam ‘de rode dominee’, omdat zij tot de linkerflank wordt gerekend en jarenlang actief was als voorganger in de Utrechtse Jacobikerk. Bij haar aantreden trof ze een hevig verdeeld CDA aan, dat bijna in tweeën was gespleten door de deelname aan het kabinet-Rutte/Verhagen, waaraan gedoogsteun werd gegeven door de PVV.

Hilarisch genoeg 'eerde' Buma haar door te stellen dat Peetoom ervoor verantwoordelijk is dat het CDA zijn zelfvertrouwen terugvond na de dramatische verkiezingen van 2010. Klinkt hartstikke leuk, maar er is wel een probleem: het CDA is nog altijd hoogstens een middenpartij. Voor een regentenpartij is dat natuurlijk volstrekt onacceptabel. Dat het CDA 'zelfvertrouwen' heeft met zo'n 15 zetels in de Kamer en in de peilingen zegt erg veel over de psychologie van de huidige leiders.
Laten we duidelijk zijn: Peetoom is een buitengewoon linkse dame die het CDA meerdere keren in de problemen heeft gebracht met haar linkse ideologie. Het is een zegen voor die partij dat het er bijna op zit voor haar. Laten we in vredesnaam hopen -- zowel voor het CDA als voor het land -- dat haar opvolger een trots lid is van de rechter vleugel van haar partij. Misschien dat het dan weer wat wordt met de christendemocraten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten