FILMPJE: Hoogtepunten kwalificatie en vooruitblik Grand Prix Brazilië

In een felle strijd om zo dicht mogelijk bij de finish lijn te starten werd wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) eenvoudig eerste. Verstappen staat met zijn Red Bull op plek 5 direct achter de snelle Mercedessen en Ferrari’s en maakt hierdoor kans op een podiumplek. Opmerkelijk is het dat de Ferrari’s kozen om de kwalificatie met bandtype soft (i.p.v. super soft) te rijden. Hierdoor kan Sebastian Vettel tijdens de race proberen de Mercedessen bij te houden in de slipstream en na de pitstop een inhaalactie riskeren.

Ook Verstappen deed het dus goed met een vijfde tijd. Hij liet weten dat zijn auto net iets minder snel is, maar dat het waarschijnlijk is dat hij in de race wel kan meekomen met de topteams. Of er voor Max dit weekend weer een podiumplek in zit hangt sterk af van de prestaties van de overige auto’s en ook hoe de strategie van Ferrari uitpakt. Het kan zomaar zijn dat Ferrari na een kleine vijf of zes rondes veel tijd verliest vanwege de combinatie van bandenslijtage en het bandtype.

Ook is het mogelijk dat de Ferrari’s tijd verliezen bij hun pitstop en blijven steken achter verkeer. Voor Ferrari’s strategie is het immers van belang dat zij vroeg de pitsstop maken, maar dit is niet zonder risico’s. Verder is het noemenswaardig dat de trage Sauber F1-auto’s het goed doen in Brazilie. Natuurlijk is Ricciardo een aantal plekken omlaag geplaatst, maar alsnog knappe prestaties van Ericsson en Leclerc: beiden sterk op positie 6 en 7. Daarmee is het waarschijnlijk dat Sauber punten gaat scoren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.