Filmpje! Lilian Helder (PVV) schuift de VVD alles in de schoenen: ‘Eerst problemen veroorzaken, daarna ‘oplossen’!’

Tweede Kamerlid Lilian Helder (PVV) legt in gesprek met Foort van Oosten (VVD) bloot hoe de VVD bij de politiediensten eerst koos voor bezuinigingen, waarna de werkdruk dermate toenam dat er nu extra geld nodig is om de problemen weer weg te poetsen. Ondertussen melden politieagenten zich door de druk vaker ziek. Een aanvullend pakket van meer dan 200 miljoen euro zou voldoende moeten zijn om 1200 FTE vrij te maken voor politie. Daarmee worden de huidige agenten ontlast en is het de verwachting dat het ziekteverzuim zal afnemen. Een prima oplossing dus op dit moment. 

Op de beelden is te zien hoe Lilian Helder (PVV) de VVD onder vuur neemt. Volgens haar is het de schuld van de regering Rutte I en II dat het zover heeft kunnen komen. Want, door de bezuinigingen was er meer werkdruk. Die werkdruk en stress veroorzaken in hun beurt weer meer ziektekosten. Een patroon dat moet worden doorbroken. De VVD ziet dit ook en komt met een concrete oplossing voor de politieagenten. Maar voor Helder is het weer niet goed. Volgens haar is de wijze waarop de VVD omgaat met agenten tekenend voor de oplossingsvisie van de VVD: ‘Eerst zelf de problemen veroorzaken om ze daarna weer op te lossen‘, zo is te zien vanaf 10:23.

Op zich heeft Helder wel een punt. De bezuinigingen hebben er inderdaad ingehakt. Dat zien we bij tal van overheidsdiensten, denk ook aan het onderwijs. Maar wat had de VVD dan moeten doen in 2011? Gewoon de staatsschuld laten oplopen, geld uitgeven en hopen dat het allemaal goed komt? Mijns inzien heeft de VVD prima gehandeld ten tijde van de crisis. De bezuinigingen waren niet te voorkomen, tenminste als je het land financieel gezond wilt houden. Helder doet de VVD een voorstel, waarbij het vervolgens onduidelijk is wat ze er zelf mee bedoelt: ‘Of de VVD wil meedenken aan die groeivisie’. Wat dan die groeivisie is waarmee de VVD moet meedenken met de PVV blijft lekker onduidelijk. Zo kennen we de grijze muizen in de Tweede Kamer weer: wel klagen, oude koeien uit de sloot halen, maar zelf geen visie hebben en het probleem bij de regeringspartijen neerleggen.

https://www.youtube.com/watch?v=ve0CFlS_LN8

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Fonzie

  Zoals eerst 77000 mensen ontslaan in de zorg en een jaar later klagen dat zorgvacatures niet te vervullen zijn?

  1. Troelstra

   Hamer spijker kop!

  2. Baaz

   Bovendien loont het werk in de zorg niet en los van de onregelmatigheid is de werkdruk dus veel te hoog. Hoewel er veel meer mensen nodig zijn gaan die er dus niet komen. Uit 1e hand weet ik dat Menzis 6 miljard euro in reserve heeft, die 6 miljard is dus wel eerst afgetikt door de premiebetalers.

   1. Siemien

    Ja maar nu kunnen ze al die nieuwe Nederlanders gebruiken toch?

    1. Baaz

     Nou…? Een MBO of HBO-opleiding kan best wel pittig zijn. En een oude moeder toevertrouwen aan een lieve asielzoeker die geen Nederlands spreekt of leest lijkt mij geen goed idee.

 2. J.Rademaker

  Geen oplossingen is wel een beetje versleten, de oplossingen van het kabinet waren dat ook niet.

 3. robroy

  Soms ontkom je er niet aan om de staatsschuld iets op te laten lopen. Het is net als in het huishouden toch ? soms gaan er dingen stuk

  1. Ernst Quispel

   Het is maar goed dat onze ministers van Financiën de afgelopen jaren niet zo lichtzinnig redeneerden.

   1. robroy

    nee vandaar kindervriendje dat er nu hopeloos gezocht wordt naar werkkrachten die zij er zelf uitgewerkt en wegbezuinigd hebben .

   2. Baaz

    “Het is maar goed dat onze ministers van Financiën de afgelopen jaren niet zo lichtzinnig redeneerden.”

    “Onze” ministers van financiën hebben miljarden over de balk gesmeten en afgestort in de bodemloze Zuid Europese putten. En die miljarden moeten wel betaald worden. Daarom: Nederland, belastingland.

   3. wheelboy

    Ernst Quispel
    Lees eens wat economische theorieën daar kan jij nog wat van leren . The new deal en reganomics .Ik zal je als HBO economie je een klein stukkie uitleggen .

    Juist in een economische neergang moet je als overheid je binnenlandse economie stimuleren . En als het economisch goed gaat als overheid de hand op de knip houden . Eerste zorgt er voor minder werkelozen en faillissementen meer binnenlandse uitgave dus meer belasting inkomsten .

    Wat je zag was dat wij later uit de crisis kwamen als bv Duitsland die wel zijn binnenlandse economie stimuleerde . Komt bij dat wat hier boven al beschreven staat veel mensen werkeloos zijn geraakt na andere banen zijn gaan zoeken .Vervolgens heb je nu bouwvakkers te kort , mensen in de zorg te kort en div andere sectoren . Dan gooi je een hoop kennis weg die je nu goed had kunnen gebruiken .

    NL overheid maakt keer op keer dezelfde fout .Hand op de knip als het slecht gaat met bakken eruit als het goed gaat . Spaar jij bv niets voor als het slechter gaat? Ik wel .

    1. Ernst Quispel

     Wheelboy bepleit hier de toepassing van Keynesiaans economisch beleid dat met name door linkse politieke partijen wordt bepleit. Ik denk dat deze afwisseling van pro- en contra-cyclisch beleid, afhankelijk van de staat van de economie, theoretisch juist is, hoewel je in de moderne markteconomie de vraag kunt stellen of de staat, die afwisselend stimuleert en bezuinigt, nog is staat is een doorslaggevende multiplier in werking te stellen.

     De theorie blijkt in de praktijk politiek echter tegen de intuïtie in te gaan en daarom handelen politici er inderdaad in de regel mee in strijd.

 4. C.A.Barstow

  De VVD die zou geven om het klootjes volk?
  er is geen hond die dat geloofd natuurlijk.

  1. sonar

   Barstow ,,het heeft geen zin om die anti Nederlandse hersenloze kwippedoris te reageren,het enigste kan hij onzin plempen .

 5. Duke

  De economie kapot bezuinigen zoals de VVD en PvdA gedaan hebben was desastreus. De staatsschuld iets laten oplopen was beter geweest. Nu het economisch een beetje beter gaat, als je de cijfers mag geloven, had de VVD de staatsschuld kunnen aanpakken.

  De VVD maakt voortdurend verkeerde keuzes, denk maar aan de keuze voor de afschaffing van de dividendbelasting, het asielbeleid van Merkel overnemen, noem maar op. En inderdaad blijkt dat het VVD ‘beleid’ gerepareerd moet worden, waardoor het ons uiteindelijk meer gaat kosten.

  1. PMG

   In de rest van de EU liggen ze niet wakker van wat meer staatsschuld, Frankrijk voorop. Gewoon uitgeven dat geld, dan worden wij straks door de Grieken geholpen?

  2. Eminem2

   Eén correctie: de economie is in de beginperiode vooral een forse tik verkocht door de lasten te verhogen. Natuurlijk heeft de VVD zoveel mogelijk verkondigd dat dit “bezuinigingen” waren, want daar worden ze liever mee geassocieerd dan met lastenverhogingen.

   Bezuinigd is er in veel mindere mate, doch (helaas) wel op de typische ondoordachte wijze die de VVD zo eigen is. Op Defensie (laatste tanks weg), op het Openbaar Ministerie, op de Belastingdienst (met alle gevolgen van dien) maar ook op de thuiszorg (gewoon 40% eraf omdat de gemeenten dit vast wel efficiënter zouden kunnen, doch waardoor zij het wiel wel eerst opnieuw moesten gaan uitvinden). En op bejaarden, waardoor vooral zij met wat spaargeld een fors hogere eigen bijdrage mochten gaan betalen voor opname in een verzorgingstehuis.

   Dat het nodig was om de begroting meer op orde te krijgen, onderschrijf ik desondanks wel, maar de manier waarop? Dan sprak de manier van de PVV me toch meer aan: het schrappen van veelal zinloze ontwikkelingshulp en het terugdringen van de kosten van (veelal illegale) immigratie. En voor zover dat niet genoeg was, had er voor mijn part een tijdelijke crisisheffing mogen komen van enkele procenten in de inkomstenbelasting op alle schijven behalve de laagste. Op die manier was de pijn ten minste eerlijk verdeeld en was deze vanwege de vooraf vastgelegde tijdelijkheid wellicht ook beter te pruimen geweest voor de bevolking. In plaats van het geld af te pakken van selecte groepen en het aantasten van cruciale overheidsdiensten.

   1. toetssteen

    @Eminem
    Helemaal eens.

   2. Baaz

    “(…) het terugdringen van de kosten van (veelal illegale) immigratie.”

    De kosten voor migratie over 2017 bedragen alleen al meer dan 700 miljoen euro (CBS) en dat staat nog los van wat het nog meer gaat kosten omdat de migratiekraan wagenwijd openstaat. Wie gaat dat betalen in Nederland=belastingland?

 6. Seneca

  @dokter
  waar zit vanavond uw verstand? u schrijft: ‘zo kennen we de grijze muizen in de Tweede Kamer weer. wel klagen, oude koeien uit de sloot halen, maar zelf geen visie hebben en het probleem bij de regeringspartijen neerleggen’. het was toch de VVD die dit als regeringspartij op haar geweten heeft en zij zitten nog steeds op het regeringspluche, dus moeten zij het oplossen. lekker PVV bashen. als de FvD dit had gesteld dan was de redactie van DDS uitzinnig geweest. kort door de bocht en in mijn optiek, zo doorzichtig. een gied topic met een conclusie die mij onpasselijk maakt.

 7. Pescador

  De vvd heeft er echt een kloote zooi van gemaakt, elke partij die met de vvd samen mag regeren wordt eerst wel goed duidelijk gemaakt dat ze moeten doen en zeggen wat koning rutte wil liegen op bevel reverendem afschaffen in opdracht van rutte net doen of je dement bent enz. De schade in groningen moet door de belasting betaler worden betaald inplaats van door de shell, heeft wiebes toch weer lekker geregeld, en of de huizen ooit worden opgeknapt is nog maar de vraag.
  Mijn vader werkte toen ik jong was en mijn moeder deed het huishouden en daar konden we goed mee rond komen we hadden ook tv fietsen en een auto en goed te eten de hele buurt bij ons was zo. Tegenwoordig moeten pappie en mammie de hele week werken om rond te komen en dan nog niet breed, al ons geld gaat naar griekenland en afrika enz. En tegenwoordig naar de EU want daar moet rutte zijn nieuwe baantje zien te krijgen, en ander krijgt tie wel weer een of ander baantje bij een multinational die ook al veel van ons geld krijgen.
  We worden uitgekleed door trutte en zijn clubje, nederland is klein marrokko of zo geworden . Wij moeten ons aan de wet houden maar de burgemeester van amsterdam hoeft dat niet, huizen kraken door ilegalen boerka verbod negeren .
  Het lijkt erop dat wij alleen nog maar slaven zijn.

 8. victus

  Geen Daden Maar Woorden.

 9. Rud56

  De VVD is met zijn aanhang een partij die niet in staat is tot vooruitzien, laat staan regeren! Het is de partij van de eendagspolitiek en veel hersenloze blabla en grootdoenerij. Met andere woorden: nu scoren, morgen zien we wel verder en intussen de ‘grote jongen’ uithangen.

  Tja, en als het dat fout gaat zoals nu is geschiedt: politie uitgehold en vrijwel lam, Defensie, gezondheidszorg idem, onderwijs onder de maat, ergo, onderwijs waarin leerlingen ook nog worden geindoctrineerd met links gedachtegoed, duizenden kanslozen hier toelaten die nimmer aan het werk zullen komen en ook nog onze maatschappij verwerpen …

  Nee, de PVV zag het bij monde van Lilian heel goed! Maar waarheden zijn voor velen, nog steeds, moeilijk te aanvaarden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.