Filmpje! Complete verwarring in Tweede Kamer vanwege Marrakesh pact: ‘Het kabinet vond dit in de zomer toch een goede tekst?’

Het kabinet ligt in de Tweede Kamer onder vuur. Alweer! Een breed front heeft zich gevormd waarbij het kabinet van alle kanten onder vuur is komen te liggen. Niet alleen van de partijen waarvan we het zouden verwachten, zoals de PVV en FvD, maar ook SP en GroenLinks roeren zich. In de media is het maatschappelijk debat over het VN-migratiepact van Marrakesh al enige tijd geopend en een petitie georganiseerd door Forum voor Democratie heeft ondertussen al meer dan 55.000 handtekeningen. Aangezien dit momenteel de grootste en meest succesvolste petitie is, vraag ik u ook deze te tekenen

Kamerlid Sietse Fritsma (PVV) opende scherp door te stellen dat het kabinet een waardeoordeel heeft gedaan over het Marrakesh pact bij monde van Mark Rutte. Tegelijkertijd verwijt het kabinet dat de Tweede Kamer te voorbarig op de casus springt en te vroeg spreekt over de gevolgen van het pact, maar dat is natuurlijk onzin. Jasper van Dijk (SP) begrijpt dit en kwam met een mooie opening: “De spanning stijgt en de klok tikt, want 10 december is al dicht bij.” Van Dijk vroeg of het mogelijk is om amendementen toe te voegen aan het pact n.a.v. overleg tussen het kabinet en de Tweede Kamer. Daarmee zou het kabinet tegemoet kunnen komen aan kritische punten: “Ik kan mij heel goed voorstellen dat andere Europese landen hier wel iets over willen zeggen, is het niet democratisch dat de staatssecretaris zegt ‘ja ik kan mij voorstellen dat de Kamer tekstsuggesties heeft voor het pact‘?”. Dat is dus niet mogelijk omdat de Verenigde Naties niet in een procedure voorzien om amendementen toe te voegen aan het akkoord. Daarmee is de democratische legitimiteit van het pact dus flinterdun.

Ook GroenLinksert Bram van Ojik vond de wijze waarop het kabinet omgaat met het ondertekenen van het pact vreemd: “Ik raak toch wel in verwarring, het klopt toch dat het kabinet in de zomer gewoon van mening was dat dit een goede tekst was?” Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) weigerde om hier een concreet antwoord op te geven. Wel herhaalde hij nogmaals het proces dat het kabinet heeft doorlopen om tot de tekst van het Marrakesh pact te komen. En ook dat de Tweede Kamer op een aantal momenten hierover is geïnformeerd. Harbers voelde de bui waarschijnlijk al hangen en probeerde de onderwerpen waarover men spreekt snel van migratie te verleggen naar mensenhandel, prostitutie en kindermisbruik. Daarmee probeert de staatssecretaris het project en de status van het kabinet te redden. Lekker makkelijk natuurlijk. De oppositie roerde zich niet en begreep het spelletje blijkbaar, wel verschenen een aantal karteljokers in beeld. Onder meer Foort van Oosten (VVD), binnenkort burgemeesters van Nissewaard en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Troelstra

  BREAKING!: Italië stapt definitief uit VN-migratiepact
  Geplaatst op 28 november 2018

  Salvini maakt uitstappen bekend

  De steeds sterker wordende signalen over het uitstappen van Italië uit het VN-migratiepact zijn nu bevestigd. Ongeveer een uur geleden verkondigde minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), dat zijn land niet zou deelnemen aan het pact.

  Ook Italië heeft VN-migratiepact duidelijk terechtgewezen. Meer nog: Matteo Salvini deelde vandaag in het parlement mee dat Italië niet zou deelnemen aan de conferentie in Marrakesh. Via Twitter liet hij meedelen: »L’Italia non firmerà la proposta Global Compact ONU sull’immigrazione e il governo non andrà alla riunione di Marrakesh. Avanti!« (Italië zal het voorstel van het Global Compact van de VN over immigratie niet ondertekenen, en de regering zal niet naar de bijeenkomst in Marrakesh gaan).

  De impulsieve rede van Salvini kan in de originele versie op Twitter worden bekeken.

  Met Italië stapt nu voor de voorstanders en propagandisten van de migratie valt nu de invalpoort tot nu toe voor Noord- en Centraal-Afrikaanse migranten naar Europa en de EU weg. In de afgelopen weken en maanden had Italië een duidelijk standpunt ingenomen tegen iedere vorm van immigratie via de Middellandse Zee. Italiaanse schepen patrouilleren samen met de Libische kustwacht in het zeegebied tussen beide landen om zodoende een einde te maken aan de smokkelactiviteit, vooral door talrijke dubieuze zelfbenoemde “hulporganisaties” (meestal gevestigd in Duitsland). De duidelijke afzegging door Salvini´s van het pact en diens voorstanders is niet mis te verstaan.

  De fractievoorzitster van de AfD, Beatrix von Storch, reageerde onmiddellijk op Twitter op de verklaring van Salvini: “Italië zegt NEE tegen het #GCM. Goed zo. Dat zegt in Duitsland alleen de #AfD.”

  Bron:
  freiewelt.net

  1. Lugar

   Heel verstandig van Italië, ik zou ook geen reden kunnen bedenken om wel akkoord te gaan met Marrakeshverdrag.

   Het állerergste is dat Nederland het waarschijnlijk wel gaat tekenen, we zijn overgeleverd aan verraders, ons land zal nog verder volstromen met volkomen kanslozen die ons sociale- en zorgstelsel nog zwaarder zullen belasten met nóg meer belastingmaatregelen en bezuinigingen tot gevolg. Wee het Kabinet, wee VVD, wee CDA, wee D’66, wee CU en wee Femke Halsema!

   Baudet: „Denkt Rutte dat we gek zijn ofzo?”

   1. FLP

    Behhh wij Nederlanders zijn makke schapen die zich naar het slachtblok laten leiden door de lachende leugenaar MARX OPRUTTE. hoe lang laten wij ons leiden door de liegende politieke elite in De Haeg.

    1. Lugar

     Een stem op Rutte is een stem op maximale (Marrakesh) import van nog meer kanslozen, dat is zeker.

  2. C.A.Barstow

   Heel goede zaak!
   maar neem van mij aan dat landverrader Rutte dat pact gewoon tekent,
   het beste jongetje van de klas hé, die titel wil hij met het oog op de toekomst zeker niet verliezen.
   Dat ons land door al die barbaren naar de klote gaat dat zal hem worst zijn, hij zit dan al lang en breed, net als dat rooie zwijn Timmerfrans, in Brussel zijn zakken te vullen.

 2. Aytas

  ‘Aangezien dit momenteel de grootste en meest succesvolste petitie is, vraag ik u ook deze te tekenen.’

  Jammer dat je dat met een verkeerde doelstelling doet.

  De vele doden die het rabat proces tot gevolg zou hebben zullen nu door bruin rechts op de traditionele manier gerealiseerd gaan worden, genocide komt eraan Thierry, je krijgt je moment wel.

  1. Lugar

   @Aytas: Nu weet ik het zeker, en eigenlijk wist ik het al.

   Citaat Geert Wilders: ‘Knettergek’

   1. Lugar

    O ja, nog even over Afrika:

    “In Afrika is seks hebben met een condoom hetzelfde als een toffee eten met het papiertje er nog om. Geboortebeperking kan slechts op één manier worden bevorderd, namelijk middels welvaart. Het is zoals expert Linda Polman het dinsdag in de Telegraaf zei: „Die mensen moeten op een pensioen kunnen terugvallen in plaats van op hun kinderen.”

    Citaat column Rob Hoogland – Telegraaf 28 nov 2018

    1. Aytas

     Weet je hoelang leonce ndikumana dit al zegt? Stop met neo kolonialisme.

     1. Lugar

      #afrika

  2. Teunis Dokter

   Wat is volgens jou dan mijn doelstelling Aytas? Ik kan daar glashelder over zijn: een zo succesvol mogelijke petitie aan Rutte overhandigen. Dat doe ik niet zelf, maar wellicht dat Baudet het wel kan overhandigen.

   1. Aytas

    Het rabat proces voorziet heel duidelijk dat Europa zijn grenzen in Afrika neerlegt, immers gaat een Afrikaans land niet akkoord met de eisen van Europa dan kunnen er sancties worden opgelegd. Dit is op zich al een vorm van kill the poor.

    Waarom denk je dat het verdrag niet getekend moet worden. Snap je het echt niet? Ik ben tegen omdat ik niet vind dat Europa iets te zeggen moet krijgen over Afrika, trek eerst je neo koloniale macht China maar terug.

    1. toetssteen

     @Satya
     Wat laat u denken dat China aan EU touwtjes zit?

     1. Aytas

      China produceert voornamelijk voor Europa.

     2. Lugar

      En voor Afrika…

    2. Siemien

     Je moet lekker opflikkeren met je grenzen, ik ben geen Europa, ik ben Nederland, wijsnazi..
     Ik vind dat de grenzen dicht moeten, stel je voor als je suks volk, als jou en wat jij hier allemaal uitkraamt, hier komt, beetje slachtoffertje spelen de hele dag, iedereen voor fascist en racist uitmaken..

     1. Lugar

      Je hebt de naam toch wel goed in je script gezet Siemien?

     2. Aytas

      Jij praat onzin. Als iets fascisme is ga ik het geen schoen noemen.

     3. Lugar

      fascisme
      racisme
      populisme
      Afrika

     4. Floris

      Aytassie werd om opheldering gevraagd over deze bewering:

      “Pvv en fvd hebben tegen een groen links voorstel gestemd die vrouwen die slachtoffer dreigen te worden van genitale verminking moet beschermen. Extreem rechts tuig is het.”

      Er kwam geen reactie.

      Hoe serieus moeten we haar nog nemen?

    3. tomygun

     Het hebben van een Nederlands paspoort maakt je geen
     Nederlander,je denkt de wereld de maat tekunnen nemen
     het enigste wat je laat zien, hoe een links keniaans brein
     denkt en dit uit scheewen als of je de president bent .
     Hou die tas dicht want hij stinkt naar verrotte haring .

  3. Siemien

   Wat een onzin Aytas, de velen doden kan jij niet op conto van Nederland schuiven achterlijke mongool dat je bent..
   Als je nou zo’n enorme hekel hebt aan Nederland en haar burgers zou ik zeggen kom eens langs..

  4. tomygun

   Volgens mij ben jij bruin links , andere smaken hebben we niet .
   Geloof je het niet kijk in de speigel .

 3. Lugar

  Een inlegvelletje? En dan tóch het #Marrakesh immigratiepact tekenen? Denkt Rutte dat we gek zijn ofzo!? Teken onze petitie om MAXIMAAL druk te zetten. Dit mogen we NIET laten gebeuren! #FVD #StopMarrakesh

  Stem daarom op 20 maart TEGEN het kartel. Reken af met dit kabinet dat alle immigratierecords heeft gebroken, buigt voor Brussel, het referendum heeft afgeschaft, 1.000 miljard aan een absurde klimaatobsessie wil geven en de lasten voor de burger dramatisch heeft verhoogd! #FVD

 4. poldi

  Nederland heeft de poorten al wagenwijd opengezet voor migranten en nù al slaagt Den Haag er niet in om afgewezen asiekzoekers te laten terugkeren naar land van herkomst.

  Nu al stromen honderdduizenden migranten (veelal Moslims) Europa binnen ….en vinden huisvesting, worden gevoed en gekleed en worden ter zijde gestaan door een legertje asiel- advocaten om alhier de hakken in het zand te zetten en er voor te zorgen dat de overheid hen niet kan uitzetten.

  Welnu deze procedures zijn véél te ingewikkeld en te vermoeiend. Den Haag wil deze procedures nu gaan vereenvoudigen
  door het Pact van Marrakesh te willen onderteken.
  Na ondertekening kan het hele Midden- Oosten en heel Afrika Europa moeiteloos binnenvaren en gaan zich beroepen op het pact van Marrakesh……. welkom, welkom jullie allen, welkom! ….voel je thuis en schuif aan, ……geneer je niet.

  Den Haag zal zich na massale protesten beroepen op het Pact van Marrakesh en de handen in onschuld wassen. Mark Rutte en consorten in de rol van Pontius Pilatus heffen hun handen ten Hemel en lispelen…….het zij zo,…..het volk wíl het……het volk heeft ons gekozen!

  1. FLP

   Gij brutus ook gij..inlegvelletjeaaaahhhh niet weer een stukje wc papier.

   1. poldi

    Correctie….gebruikt wc-papier.

    1. Mart

     Ja ….aan twee kanten.

    2. Mart

     Ja aan twee kanten.

  2. Lugar

   Koren op de molen van links en op de molen van islam.

 5. TD

  Mark Rutte en het Marrakesh pact vind ik een vreemde zaak,het lijkt alsof Nederland op de een of andere manier onder druk staat om te tekenen,en zich daartoe al verplicht heeft!
  Misschien hangt het zwaard van Damocles boven het hoofd van Rutte,maar wij weten niet wie het geslepen heeft?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.